به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رییسجمهور در مراسم پایان دوره المپیادهای علمی دانشآموزی سال 90 با بیان اینکه موفقیت دانشآموزان در المپیادهای علمی کشور صرفا یک اقدام تبلیغی نیست، بلکه یک سیاست اساسی و کلان کشور است، گفت: مقام معظم رهبری و سیاستگذاران کشور بر اساس این موضوع پیشرفت کشور را پیش روی ملت قرار دادند.
وی افزود: مسیر پیشرفت کشور از طریق پیشرفت علمی است، اگر به دنبال موفقیت علمی، سیاسی و اجتماعی هستیم راه آن کسب موفقیت در عرصه علم و فناوری است، اما برای این موضوع ما نیازمند نیروهای انسانی متخصص هستیم و راه آن توجه به المپیادهای علمی کشور است.
وی با بیان اینکه دستاوردهای علمی کشور امروز نتایج المپیادهای علمی در طی 20 سال گذشته است، تصریح کرد: چه بسیار است دانشآموزان المپیادی که امروز به عنوان یک پژوهشگر برتر در عرصه علمی و فناوری هماکنون فعالیت میکنند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با اشاره به افزایش ماندگاری نخبگان از سال 65 تا 89 اظهار کرد: بر اساس آماری که از میان المپیادهای علمی کشور از سال 65 تا 89 به دست آمده است آمار خروج المپیادیها از 40 درصد به 20 درصد کاهش یافته و افزایش ماندگاری نخبگان علمی کشور نیز از 60 درصد به 80 درصد افزایش یافته است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور ادامه داد: این موضوع به علت توسعه تحصیلات تکمیلی شروع به کار بنیاد علمی نخبگان از سال 86 و حمایت دولت از استعدادهای درخشان و ایجاد روحیه خودباوری و خدمت بیشتر در کشور است.
سلطانخواه اظهار کرد: از جامعه چهار هزار و 120 نفری المپیادهای کشوری هزار و 510 نفر از جایزه تحصیلی بنیاد نخبگان در سطح لیسانس، فوق لیسانس و دکترا استفاده میکنند و تعدادی از آنها نیز بعد از فارغتحصیلی از درجه اعتبار پژوهش و نوآوری استادیار جوان استفاده کردهاند و همچنین تعدادی نیز از جایزه پسادکترای بنیاد ملی نخبگان بهره بردند.
وی در مورد خدمت سربازی نخبگان علمی کشور گفت: این افراد به جای انجام خدمت سربازی با طرح پژوهشی و دوره آموزشی دو ماهه دوره مقدس سربازی را به پایان میرسانند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با اشاره به طرح "شهاب" به عنوان طرح مشترک بنیاد ملی نخبگان و آموزش و پرورش اظهار کرد: این طرح با هدف شناسایی تمامی استعدادهای برتر دانشآموزی در سطح کشور از سال 91 در 10 استان کشور به طور آزمایشی آغاز میشود و امیدواریم بتوانیم با گسترش دامنه شناسایی استعدادهای دانشِآموزی برتر کشور را به سمت پرورش استعدادهای برتر هدایت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در طی 26 سال گذشته ایران در میان کشورهای جهان به طور متوسط جزو10 کشور برتر در المپیادهای علمی بوده و در آسیا نیز بعد از چین همواره در جایگاه دوم قرار داشته است.
شایان ذکر است، مراسم پایان دوره المپیادهای علمی دانشآموزی دوشنبه 21 فروردین در تالار خلیج فارس وزارت نیرو برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما