مهمترین عامل توفیق در عمره چیست؟

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نخستین قدم برای حضور این است که بدانیم برای چه به این سفر می‌رویم، انسان باید برای تقرب به خدا راهی این سفر شود تا شاهد برکات و نعمات بیشمار آن باشد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله سید‌هاشم حسینی بوشهری امام جمعه قم در همایش طلاب عمره گزار، سفر معنوی عمره را فرصتی برای رشد و بالندگی انسان برشمرد و از طلاب و روحانیون خواست تا با مطالعه و معرفت به این سفر مشرف شوند.
وی افزود: بخشی از فرصت‌هایی که مردم از دست می‌دهند شاید دیگر جبران نشود و باید از این فرصتی که در اختیار است بهره بگیرند و در این فرصت‌ها برای رشد، بالندگی و رسیدن به سعادت تلاش کنند.
امام جمعه قم با بیان اینکه ما در شریعتمان فرصت‌های زیادی در دست داریم، ادامه داد: با نگاهی بر کتب دینی و مذهبی مشاهده می‌شود که پیشوایان ما با دغدغه برای لحظه لحظه سعادت و بالندگی ما برنامه ریزی کرده‌اند و حج عمره یکی از این فرصت‌های طلایی برای رشد و رفتن به سمت کمال است.
حسینی بوشهری افزود: محور این سفر الهی معرفت است که گمشده همه ما به معرفت باز می‌گردد. طبق فرمایش رسول گرامی اسلام هیچ علمی جز با معرفت قبول نمی‌شود و اگر کسی بدون معرفت و علم و دانش در یک وادی قدم گذارد، مفسده‌اش بیشتر از بهره آن می‌شود.

 

مهمترین عامل توفیق در عمره چیست؟
عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان آداب حضور در عمره گفت: نخستین قدم برای حضور این است که بدانیم برای چه به این سفر می‌رویم، انسان باید برای تقرب به خدا راهی این سفر شود تا شاهد برکات و نعمات بیشمار آن باشد.

وی خاطرنشان کرد: رعایت آداب پیش، حین و بعد از سفر حج از مهم‌ترین وظایف حاجیان است که توجه به آنها می‌تواند مهم‌ترین عامل در توفیق و ثمربخشی در این عرصه باشد؛ نکته اصلی آن است که در ابتدا باید بدانیم که به چه منظوری به این سفر می‌رویم و بدون شک هیچ عاملی جز تقرب به خدا در این سفر نباید مورد توجه باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه مطالعه زوایای مختلف احکام و اعمال و مناسک و اماکن حج از اهمیت بسیاری در بهره‌مندی بیشتر از سفر حج برخوردار است، تصریح کرد: پیش از سفر باید از کسانی که کدورت دارید حلالیت بطلبید و وصیت نامه تهیه کنید؛ روحانیون کاروان‌های حج باید توجه داشته باشد که عده‌ای توسط وهابیون دوره دیده‌اند تا با روحانیون وارد بحث چالشی شوند و در این زمینه اگر طلبه ما مسلط نباشد دچار مشکل خواهد شد و طلاب باید برای حضور و پاسخ به شبهات آماده باشند.

حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که حتی مراجع تقلید که به مکه نرفته‌اند برای شناخت امکنه نیاز به راهنما دارند، طلاب باید توجه داشته باشند که در این سفر می‌توانند یک دوره کامل فقه حج را طی کنند پس باید توجه داشته باشند که از فرصت گرانقیمت حج بهترین استفاده را برده و حداقل یک ختم قرآن را در این سفر انجام دهند.

وی ادامه داد: وقت حاجی باید صرف کسب معرفت و دعا و توجه شود، نه اینکه در هتل و بازار صرف شود، در این سفر باید همواره خود را در محضر خدا بدانید و با دست پر به خانه‌های خود برگردید.

وی افزود: امام باقر(ع) فرمودند که حاجیان مهمانان خدا هستند و اگر از او چیزی بخواهند خدا به آنها می‌دهد و اگر خدا را بخوانند پاسخشان می‌دهد و اگر کسی را شفاعت کنند، خداوند می‌پذیرد و اگر حرف بزنند خدا با آنها صحبت می‌کند و اگر یک درهم در راه عمره خرج کند خدای متعال به آنان عوض کثیر خواهد داد.

 

 پیام رسان جمهوری اسلامی باشید

وی طلاب را پیام رسانان نظام اسلامی دانست و گفت: شما طلاب کارگزار عمره باید پیام رسان جمهوری اسلامی باشید و با توجه به این موج بیداری اسلامی و با توجه به حضور مردم و علمایی از کشورهای انقلابی، طلاب باید سفیران نظام اسلامی باشند و به تبلیغ تعالیم الهی بپردازند.

 

تربیت روحانیون حج از برکات جمهوری اسلامی است

حجت الاسلام سید ابوالفتاح نواب، مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور نیز در این مراسم با ذکر نکاتی پیرامون وظایف عمره گذاران پیش، حین و پس از سفر عمره، روحانیون خادم در کاروان‌های عمره را از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد.

وی ادامه داد: در گذشته پیش نیازهای سفر عمره زیاد بود ولی با توجه به برنامه‌های نظام جمهوری اسلامی زحمات اسکان و تغذیه در سفر حج، از بین رفته و صرفا حاجیان باید به رعایت اصول حج بپردازند و از این روی می‌توان گفت که نظام اسلامی بسیاری از موانع حج را از بین برده است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: نخستین قدم برای تشرف به عمره، آمادگی معنوی است و اگر انسان از نظر معنوی و روحی و روانی آماده این سفر نباشد، از برکات آن محروم می‌ماند.
حجت الاسلام نواب ادامه داد: یکی از ملزومات پیش از سفر که در روایات ما تاکید بسیاری بر آن شده است، ادای دین و قرض و حقوق دیگران است که عدم به جای آوردن آن، مانع استجابت دعا و قبولی اعمال می‌شود.
وی توجه به امرالحاج را یکی از ارکان مهم این سفر دانست و گفت: توجه ویژه به حضرت ولی عصر(عج) و حضرات معصومین(ع) در سفر حج و دعا برای سلامتی امام زمان(عج)، طواف به نیت معصومین(ع) و وداع با اماکن مقدس مکه مدینه از مهم‌ترین کارهایی است که برکت این سفر را ازدیاد می‌بخشد.

مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به اهمیت پاکسازی درونی به منظور انجام اعمال حج گفت: توبه و برائت از گناه، انتخاب همسفری که در این سفر ما را به انجام اعمال خالص‌تر سوق دهد و همچنین تلاش در راستای بهره‌گیری معنوی از این فضا، از جمله مهم‌ترین افعالی است که باید از سوی حاجیان و طلاب کارگزار عمره مورد توجه واقع شود.

حجت الاسلام نواب تفاهم و همکاری جمعی را از دیگر ضروریات سفر حج عنوان کرد و گفت: پرهیز از تفرقه و هماهنگ بودن با کاروان، مدیران و مردم از نکات قابل توجه و مهم در این سفر به شمار می‌رود؛ همچنین طلاب باید پیش زمینه‌های ذهنی مناسبی نسبت به اماکن زیارتی و تاریخی در حوزه تاریخ اسلام داشته باشند تا با توجه و معرفت کامل به این مکان‌ها مشرف شوند.

وی با ذکر این مطلب که هیچ کشوری همچون جمهوری اسلامی ایران در زمینه روحانیون خادم کاروان‌های حج در میان کشورهای اسلامی سرمایه گذاری نکرده است، خاطرنشان کرد: این مسئله از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی است که باید قدر آن را دانست و در زمینه افزایش بهره مندی مردم از این سفر معنوی فعالیت کرد.

درابتدای این مراسم نیز به مناسبت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) مراسم مرثیه خوانی و سوگواری برگزار شد.

هفت هزار نفر از روحانیون خواهر و برادر حوزه‌های علمیه سراسر کشور اردیبهشت و تیر ماه سال جاری در قالب 20 کاروان به حج عمره مشرف می شوند.

همایش طلاب و روحانیون عمره‌گزار سال 91 با موضوع آمادگی حضور روز گذشته با حضور آیت الله حسینی بوشهری و جمعی از طلاب و روحانیان عمره گزار در تالار مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

پایان پیام/


 

کد خبر 121756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha