به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، حجت الاسلام عبدالرضا خوشنویس، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر فارس عصر امروز (20فروردین) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مهمترین اقدام این ستاد در سال گذشته در استان فارس جابجا کردن ذهن ها نسبت به امر به معروف و نهی از منکر بود که با موفقیت انجام شد، گفت: بر این اساس ما توانستیم در استان فارس در حوزه امر به معروف و نهی از منکر یک جابجایی مفهومی داشته باشیم و با توجه به آموزه ها و پژوهش ها از امر به معروف و نهی از منکر خشن، بد اخلاق، نامهربان و واکنش سیلی به یک پدیده دینی و جاودان دست یابیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس افزود: با این جابجایی مفهومی توانستیم بگوییم تهدید، واکنش سلبی و بدخلقی امر به معروف و نهی از منکر نیست و این در حالی است که نیاز دینداری مردم در استان فارس بالا است و نیازی به برخوردهای خشن نیست.
وی اضافه کرد: ما توانستیم این تصویر جدید را ایجاد کنیم و تفاوت بین منکر و جرم را تبیین کنیم و بحث ما در امر به معروف و نهی از منکر، تمرکز بر روی منکر است که این دو پدیده با هم تفاوت های اساسی دارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس تاکید کرد: منکر یعنی چالش هایی که نهی دینی در آنها حکم می کند و با تذکر لسانی قابل حل است که فضای ناسالمی را ایجاد می کند.
حجت الاسلام خوشنویس با اشاره به اینکه وقتی جرم صورت می گیرد فضای دیگری است و زمانی منکر صورت می گیرد فضای دیگری رخ می دهد، که خوشبختانه فضای تفاوت این 2 پدیده در جامعه در سطح استان فارس روشن شد، تصریح کرد: اصول کار و ایده آل ما در این ستاد، پرورش شهروند مسئول در یک مهندسی دینی است لذا ما به دنبال ایجاد تصویر شیرین، نرم، مهربانانه و بدون خشم از پدیده امر به معروف و نهی از منکر است که برای تحقق این مهم به آیات قرآنی روی می آوریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میانگین 93 درصدی رضایتمندی فراگیران دوره های آموزشی این ستاد گفت: روش های 33 گانه کارشناسی شده در کلاس های این ستاد مطرح و دنبال شد که تاکید کرده ایم کسانی که بدون آگاهی از این روش ها و دوره های آموزشی وارد فضای امر به معروف و نهی از منکر شود به جامعه زیان خواهند زد، بر این اساس افرادی را شناسایی، سازماندهی، آموزش و به کارگیری کردیم که در سال گذشته هزار و 600 نفر در این دوره ها آموزش دیده اند.
خوشنویس یادآور شد: سال گذشته 2 شهرستان اقلید و سپیدان به عنوان شهرستان های نمونه در طرح تذکر لسانی انتخاب شدند که امسال نیز این طرح علاوه بر شهرستان های مذکور در شهرستان های گراش و زرین دشت نیز برگزار می شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس اظهار داشت: این ستاد در سال جاری برنامه ها و طرح های متنوعی از جمله فعال کردن ستادهای شهرستانی، پویاتر شدن حضور ادارات در فعالیت های امر به معروف و نهی از منکر،طرح عیون خودرویی، اخلاق و امر به معروف و نهی از منکر در مدیران و ادارات، طرح یادآوران، تذکر لسانی خیابانی را با شعار "بگوییم و بگذریم" را به طور جدی دنبال می کند.
وی با بیان اینکه تذکر فردی مورد نظر ما نیست، افزود: در بحث تذکر لسانی خیابانی معتمدین خوشنام و صبور شناسایی، ساماندهی، آموزش و بکار گیری می شوند که این افراد در قالب گروه های پنج الی 6 نفره و بدون نظارت پلیس وارد خیابان ها خواهند شد به امر به معروف و نهی از منکر می پردازند.
حجت الاسلام خوشنویس با بیان اینکه هدف ما مچ گیری نبوده بلکه به دنبال پاک شدن جامعه از گناه هستیم، بیان کرد: در حال حاضر 20 ستاد احیا در شهرستان های استان تشکیل و در ده شهرستان هنوز تشکیل نشده است و ما در ستاد احیا بر این اعتقادیم که با لشکر نیامده و پادگان تشکیل ندادیم.
وی یادآور شد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری به دنبال تحقق این هستیم که موضوع امر به معروف و نهی از منکر به سبد فرهنگ عمومی مردم افزوده شود و این به این معنا نیست که مردم ما دیندار نیستند بلکه معدل دینداری مردم کشور ما و به خصوص استان فارس بسیار بالا است اما این مهم باید هرچه بیشتر و سریعتر محقق شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: همچنین امسال سه هدف جنبش کامنت گذاری، تشکیل انجمن های وبلاگ نویسی و حضور موثر در شبکه های اجتماعی را با محوریت دانشگاه ها، در فضای مجازی پیگیری می کنیم زیرا معتقدیم قهر با شبکه های اجتماعی کار فرهنگی نیست.
حجت الاسلام خوشنویس تاکید کرد: وب گردی آلوده در استان فارس نگران کننده است و مسئولان باید به فکر باشند که آمار وب گردی های آلوده در فارس روز به روز در حال گسترش است و این در حالی است که دین داری مردم فارس بالا است که ما طرح هایی برای این بخش در دستور کار داریم.
پایان پیام/
نظر شما