به گزارش خبرگزاری شبستان، سرپیچی و تمرد افسران ارشد یمن از تصمیم های "عبد ربه منصور هادی" رئیس جمهوری یمن طی 24 ساعت گذشته و شعار تظاهرکنندگان در خیابان های صنعاء، عدن و صعده مبنی بر اینکه عبد ربه رئیس جمهور صوری است و رئیس جمهور نیست؛ نشان می دهد که نه تنها مردم بلکه افسران ارشد یمن نیز هادی عبد ربه را به عنوان رئیس جمهور قبول ندارد و او را فردی صوری برای بقای نظام علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن می دانند.
انتخاب عبد ربه برای رئیس جمهوری تنها برای باقی ماندن حکومت به دست نیروهای رژیم پیشین و نجات این رژیم از سقوط و ایجاد طلاق خلعی بین رژیم و حکومت یمن بوده است.
وضعیت سیاسی کنونی یمن نتیجه سناریوی آمریکایی سعودی با نام "طرح خلیجی" است. این وضعیت سیاسی در فرآیند"قیصریه" برای ترمیم حکومت علی عبدالله صالح، خانواده و نزدیکانش ایجاد شدو
تمرد فرماندهان در ارتش از رئیس جمهوری جدید و ترس رئیس جمهوری از استعفای فرمانده نیروهای گارد ضربه ای مهلک به ارتش یمن بوده است.
با این اقدام فرماندهان ارتش موقعیت عبد ربه به عنوان رئیس جمهوری یمن روشن شد که در بازی دمکراسی که به شوخی نزدیکتر بود تا جدی، پیروز شد، او بدون رقیب پیروز میدانی شد که تنها رقیب این انتخابات خودش بود و به قولی خودش با خودش رقابت می کرد و واشنگتن نیز با صدای بلند سفیرش در صنعا اعلام کرد که "دمکراسی حقیقی در یمن ایجاد شد"!!
اما استعفای سرهنگ "احمد نجل" فرمانده گارد یمن ضعف و ناتوانی رئیس جمهوری جدید را نشان داد که از تسلط بر تسلیحات زمینی، هوایی و دریایی ارتش عاجز است. رئیس جمهوری که در صحنه تحولات یمن ناتوانی اش مشخص شد.
فرمانده دفاع هوایی یمن برادر ناتنی علی عبدالله صالح نه تنها تصمیم به استعفا نگرفت، بلکه به ساقط کردن هر هواپیمای شهری که ترک کند یا در فرودگاه صنعا فرود بیاید، در اعتراض به فرمان ریاست جمهوری مبنی بر استعفای او تعدادی از فرماندهان ارتش که منجر به تعطیلی کامل فرودگاه شد، تهدید کرد.
محافل نزدیکی به حزب رئیس جمهوری پیشین "علی عبدالله صالح" تلاش کردند تا این حادثه را آرام کنند به همین دلیل گفتند که اعضای یک قبیله تاسیسات را بستند، در همین حال کشورهای خلیج اعلام کردند که در کنار عبد ربه منصور هادی ایستادند!!
عبدربه منصور هادی تصمیماتی را باهدف بازسازی رهبران ارتش و برخی از استانهایی که شاهد ناآرامی های داخلی است، صادر کرد. این تصمیم ها که مورد پذیرش برخی از نزدیکان علی عبدالله صالح نبود، شامل عزل ژنرال"محمد صالح علی الاحمر" از رهبران نیروی هوایی و دفاع هوایی و تعیین او به عنوان معاون وزیر دفاع در هیئت صعنت نظامی، تعیین سرهنگ خلبان راشد ناصر علی به عنوان فرمانده نیروهای هوایی و دفاع هوایی به جای الاحمر به همراه ترفیع درجه است.
الاحمر دراین باره گفت: تصمیم های رئیس جمهوری جدید قابل پذیرش نیست و او خیانتکار است اگر عبدربه هادی از تصمیمش باز نگردد، جنگ باز را آغاز می کنند.
منابع آگاه دراین باره اعلام کردند: ژنرال الاحمر به ایجاد ناآرامی در یمن تهدید کرده است، همچنین به ساقط کردن هواپیماهای در فرودگاه صنعا تهدید کرد اگر به خواسته های آنها متعهد نباشند.
درهمین حال، شورای همکاری کشورهای خلیج فارس از منصور هادی و معاونانش برای تدابیری که برای خروج یمن از بحران کنونی براساس اصول طرح خلیجی اتخاذ کند، حمایت می کند.
عبداللطیف بن راشد الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج اعلام کرد: هادی می تواند از مرحله کنونی عبور کند و وضعیت سیاسی، امنیتی و اقتصادی را درمان کند و به آرمان های ملت یمن برای زندگی آزاد کریمانه تحقق ببخشد.
بنابر گزارش النهرین، دبیرکل این شورا از همه احزاب سیاسی و طرفهای مورد نظر خواست تا رئیس جمهوری جدید یمن برای اجرای اصول مکتوب شده در طرح خلیج همکاری کنند.
مسئله مهم درباره تحولات یمن این است که تمرد فرماندهان ارتش این کشور به مانند تظاهرات روزانه ای نیست که رژیم عبدالله صالح موفق به تسلط بر آن و خونریزی بیش از یکسال شد، چرا که تمرد افسران انفجار در وضعیت نظامی و بروز کشتار بین نیروهای متمرد و هوادار رئیس جمهوری جدید است و این مسئله به معنای جاری شدن سیل خون است که یمن با اجرای طرح آمریکایی سعودی شاهد آن خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما