روزی که فعل خواستن صرف شد

تا همین شش، هفت سال پیش وقتی نگاهی به تقویم می انداختیم وبرای بیستم فروردین دنبال مناسبتی می گشتیم، به مناسبت هایی چون سالروز قطع رابطه سیاسی ایران و امریکا،شهادت هنرمند بسیجی سید مرتضی آوینی و ... می رسیدیم.

خبرگزاری شبستان//قم

 

تا همین شش، هفت سال پیش وقتی نگاهی به تقویم می انداختیم و برای بیستم فروردین دنبال مناسبتی می گشتیم، به مناسبت هایی چون سالروز قطع رابطه سیاسی ایران و امریکا، شهادت هنرمند بسیجی سید مرتضی آوینی و روز هنر اسلامی بر می خوردیم، اما به همت جوانان غیور ایرانی که با وجود تمامی ترفند های استکبار جهانی، به خوبی فعل خواستن را صرف کردند، از شش سال پیش رخداد غرور آفرین پیوستن ایران اسلامی به باشگاه هسته ای جهان با عنوان روز ملی فناوری هسته ای در تقویم ها به ثبت رسید.

 

ماجرا از این قرار بود که20 فروردین ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فن آوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز در رسانه های ایران و بسیاری از رسانه های جهان اعلام شد.

 

در پی این خبر غرور آفرین با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخار آمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فن آوری هسته ای نام گرفت؛ روزی که جوانان مسلمان این مرز و بوم نشان دادند که چرا پیامبر اکرم (ص) در مورد این مردم فرموده بودند که « علم اگر در ثریا هم باشد مردانی از فارس به آن دست می یابند».

 

اگر به گذشته ای نه چندان دور نگاهی بیفکنیم در خواهیم یافت که با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 اگرچه آمریکا در ایران پایگاه خود را از دست داد اما هیچ گاه دخالت ها و توطئه های این کشور امپریالیستی علیه جمهوری اسلامی ایران قطع نشد.

 

جالب اینکه تلاش سران آمریکا و کشور های غربی برای جلوگیری از دست یابی ایران به فناوری هسته ای با توجیه برخورداری از منابع نفتی و گازی در طول بیش این سال ها در حالی ادامه داشته و دارد که چهار دهه پیش ایران اولویت یک در خاورمیانه برای استفاده از این فناوری معرفی شده بود به طوری که کشور آلمان نیروگاه بوشهر را برای کسب رضایت شاه ایران، تقریبا به نیمه رسانده بود!

 

توطئه های آمریکا علیه ایران پس از پیروزی انقلاب و سقوط حکومت وابسته به غرب پهلوی تا آنجا ادامه یافت که در 20 فروردین سال 1359 دولتمردان این کشور، رابطه سیاسی خود را با ایران قطع نموده و  به توطئه های نافرجامی علیه انقلاب اسلامی از جمله حمله نظامی به طبس، کودتای نوژه، جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی دست زدند.

 

در خصوص مخالفت های آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل و برخی کشورهای غربی با فعالیت های هسته ای کارشناسان بر این عقیده اند که آمریکا در این زمینه برخورد دوگانه و تبعیض آمیز دارد و کشورهای غربی دارای انرژی هسته ای دانش مربوط به غنی سازی اورانیوم را در انحصار خود قرار داده و از دسترسی کشورهای جهان سوم به این فن آوری جلوگیری می کنند و در عین حال همچنان به سکوت حمایت آمیز خود از توسعه زرادخانه اتمی اسراییل با دارا بودن بیش از 200 کلاهک هسته ای بسیار خطرناک ادامه می دهند.

 

با تمام مشکلات و موانع اکنون ایران در حالی وارد ششمین سالروز ملی فناوری هسته ای خود می شود که مطابق قوانین بین المللی و پادمان های جهانی در این زمینه عمل کرده است، ضمن آن که بازرسی آزادانه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی دال بر این ادعاست.

 

اکنون با دستیابی ایران به دانش هسته ای صلح آمیز به هدف تامین انرژی همه جهان به این باور رسیده اند که امروزه با تمامی موانعی که در راه رسیدن ایران وجود دارد دستیابی به انرژی هسته ای کاری بزرگ تر از ملی شدن نفت است .

 

اهمیت مسئله دستیابی به فناوری هسته ای آنجا مشخص می شود که بدانیم اگر کشور ما امروز از فناوری هسته ای چشم پوشی کند، در آینده که فرآیندهای هسته ای حرف اول تامین انرژی جهان را خواهد زد، فرسنگ ها از دانش های نوین و تامین انرژی در عرصه جهانی فاصله خواهد گرفت و از آنجا که در سالهای اخیر مصرف سوخت در کشور ما به بیش از سه برابر افزایش یافته است پیش بینی شده است که در ظرف 40-30 سال آینده، ما اگر واردکننده نفت نباشیم، قطعا صادرکننده آن نیز نخواهیم بود!

 

به این ترتیب اگر کشور ما امروز از انرژی هسته ای بهره مند نشود، فردا نخواهد توانست انرژی مورد نیاز خود را تامین نماید و هر کشوری که نتواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کند، طبعا کشوری شکست خورده و تو سری خور خواهد بود به گونه ای که استقلال و عزت دینی و ملی خود را به پای کشورهای پیشرفته مولد انرژی قربانی خواهد کرد.

 

بر این اساس دستیابی به انرژی هسته ای برای کشور ما امری حیاتی است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند ما از انرژی و فناوری هسته ای دست نخواهیم کشید، چرا که پیشرفت کشور در تمام زمینه های علمی یک حلقه بهم پیوسته است و در آینده دانش هسته ای کانون توسعه علمی و پیشرفت شگرف کشورها را رقم خواهد زد و ما نباید از کاروان حرکت علمی جهان عقب بمانیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 121439

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha