به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری عراق(واع)، حسن رشید العبایجی، دبیرکل آستان مقدس امام حسین(ع) گفت: بیشترین برنامه های در طول مراسم اربعین امسال برنامه ریزی کردند. همچنین محل اقامت، غذا و حمل و نقل تا زمان خروج آخرین زائر از شهر کربلا را فراهم کردیم.
العبایجی افزود: تدارکات بسیاری وجود دارد و ما انتظار تعداد زائران بیشتر را داریم. برنامه دقیقی در همه جنبه های خدماتی، پزشکی و درمانی و اسکان، تامین غذا و ناوگان حمل و نقل به ویژه جاده حله تدوین شده است.
در همین حال، اداره بهداشت و آموزش پزشکی در حرم آستان مطهر حسینی اعلام کرد: برنامه ویژه اربعین امام حسین(ع) با مشارکت سه هزار نفر ازعناصر ارتش سفید و داوطلبان و 10 بیمارستان و مرکز درمانی و سه مرکز صحرایی آغاز شد.
دکتر ستار الساعدی، رئیس اداره بهداشت گفت: این اداره برنامه خود را برای ارایه خدمات به زائران اربعین حسینی از دهم ماه صفر آغاز کرد.
الساعدی افزود: هشت بیمارستان و مرکز بهداشتی درچارچوب برنامه امسال گنجانده شده است. این هشت بیمارستان شامل بیمارستان جراحی «سفیر امام حسین»، بیمارستان امام زین العابدین، موسسه بین المللی سرطان وارث، بیمارستان خدیجه کبری ویژه زنان، مرکز چشم سیده زینب کبری، بیمارستان مغز استخوان امام مجتبی، مرکز بهداشتی درمانی میزان، مرکز دیالیز وارث است.
الساعدی گفت: سه بیمارستان صحرایی با همکاری مدیر عملیات در وزارت بهداشت و تعدادی از نهادهای داوطلب راه اندازی شدهاست. این سه بیمارستان شامل بیمارستان صحن امام حسن(ع) و دو بیمارستان در صحن حضرت زینب(ع) که هرکدام از آنها 12 تخت برای مراقبت ویژه دارد، است.
وی گفت: درمانگاه های سیار پزشکی و پرستاری در نزدیکی بیمارستان های صحرایی متسقر شده اند. اما مرکز دیالیز وارث دو نوع خدمات پزشکی برای موارد اورژانسی و مرکز اورژانس پیشرفته ارایه می دهد. در این برنامه بیش از هزار نفر از کارکنان اداره پزشکی و پرستاری، 200 کارمند اداره بهداشت کربلا مشارکت دارند، علاوه براین، 650 نفر از داخل عراق و یکهزار و 100 داوطلب از خارج از عراق و کارکنان پشیبانی در بیمارستان در این برنامه شرکت کردند.
الساعدی گفت: با دندانپزشکان ایرانی برای کار توافق شده است تا به مدت 24 ساعته برای درمان موارد اورژانسی، زائران را ویزیت کند. محل کار آنها در بیمارستان جراحی سفیر امام حسین است.
وی ادامه داد: در داخل حرم شریف در باب الکرامه ویژه بانوان و مدرسه دینی ویژه آقایان، مراکز ثابت درمانی وجود دارد. در خارج از حرم نیز در در بیمارستان سفیر و سوله شمار 1 و 4 مرکز درمانی خواهد بود. در داخل صحن حضرت زینب(ع) برای بانوان و آقایان یک مرکز درمانی وجود دارد.
الساعدی گفت: مرکز درمانی سیار نیز گذاشته شده است. این ایستگاه های اورژانسی شامل امدادگران مجهز به وسایل برای کمک به بیماران را دارد که تعدادشان 100 نفر است. تعدادی این ایستگاه ها 100 ایستگاه سیار است. در مناطق پرازدحام نیز شش مرکز درمانی ویژه بانوان داخل حرم شریف نصب شده است.
وی گفت: 20 آمبولانس با همکاری اداره عملیات در وزارت بهداشت مستقر شدند. دو دستگاه آمبولانس در بیمارستان جراحی سفیر امام حسین(ع)، دو دستگاه در عارضه الشهدا، یک دستگاه در مرکز دیالیز وارث، دو دستگاه در قطع الامین، یک دستگاه در المقام، دو دستگاه در کنترل 95 و 10 دستگاه در پشتیبانی قرار دارد.
الساعدی افزود: آمبولانس های کوچک در حرمین شریفین مستقر شدند که در مرکز گمشدگان، خیابان امام علی(ع) و صحن حضرت زینب(ع) و صحن امام حسن(ع)، هرکدام به صورت جداگانه یک آمبولانس کوچک وجود دارد.
نظر شما