تهران را می توان به عنوان یک شهر دینی مطرح کرد

صفار هرندی با بیان اینکه تهران بر سر جریان و جنبش های زیادی بوده است، گفت: با یک حیات دینی قدرتمند در تهران مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست مسئله شهر از سلسله نشست های انتقادی مدیریت شهری و علوم انسانی با موضوع انگاره تهران در فرهنگ و هنر معاصر به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.

 

سجاد صفار هرندی در این نشست گفت: تصویر و انگاره شهر پیامد ناخودآگاه زندگی شهری و روایت آن در قالب هنر، ادبیات و رسانه است. در بسیاری از موارد در جوامع ما مسئله فقط به ناخودآگاه ارجاع داده نمی شود بلکه با پروژه های انگاری سازی و تصویرسازی مواجه هستیم.

 

رییس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری با اشاره به پررنگ بودن هدفمندی تصویرسازی و انگاره سازی در شرایط فعلی تهران بیان کرد: نامگذاری خیابان ها، تغییر فضا و مکان ها و موقعیت های شهری نوعی مهندسی سازی خاطره است. این فعالیت ها تلاشی برای خاطره سازی و تصرف در ایده و خاطره شهر است. در دوره اخیر با محوریت مسئله نوستالوژیک با یک مفهوم خاصی مواجه هستیم.

 

وی با بیان اینکه تهران بستر جنبش ها و جریان های زیادی بوده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از اولین ها در سطح ملی در شهر تهران شکل گرفته است. تهران حیات فرهنگی مهمی داشته است. برخی پژوهش ها هیئت را یک نهاد تهرانی می دانند، از تهران هیئت صورت جدید پیدا می کند، بر این اساس با یک حیات دینی قدرتمندی در تهران مواجه هستیم؛ در حقیقت تهران را می توان به عنوان یک شهر دینی مطرح کرد، این در مقابل روایتی است که تهران را فقط لاله زار می بیند. 

 

 

کد خبر 1213281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha