به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور امرز (دوشنبه ۷ شهریور) در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای دولت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد تا یکسال به عنوان خدمتگزار مردم عزیز باشیم و در این یک سال با وجود مشکلات و مسایلی که به آنها اشاره میکنم همواره عنایت حضرت حق را دیدیم و شکرگزار درگاه خداوند متعال هستیم و تشکر از مردم عزیز و صبور که بسیار با دولت همراهی کردند و همچنین مقام معظم رهبری که با رهنمودها دولت را کمک کردند.از همه دستگاه ها، رسانه ملی و افراد فعال در این عرصه که تلاش کردند فعالیتهای دولت را تبیین کنند و اگر گرههای ذهنی موجود را رفع کنند نیز متشکرم.
وی با بیان اینکه در یکسال اخیر تلاش کردیم و نخستین تغییر رویکردی که ما بر آن تاکید کردیم،توجه به خواست مردم و حضور در میان مردم بود، گفت: تاکید بنده و دولت این است که همواره با مردم باشیم که حضور در ۳۱ استان و و بیش از 50 شهر و روستا در راستای همین نگاه انجام شده است. حضور در مجامع کارگری، کشاورزی، تعلیم و تربیت و سایر موارد در همین راستا بوده است و کسانی که ملامت میکردند ثمر این حضور در بین مردم چیست و نگران آن بودند، تجربه میان مردم بودن و لذت آن را نچشیدهاند.
رئیس جمهور به تفاوت مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی اشاره کرد و گفت: فرق میکند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور پیدا کند، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار میرود و شناخت مساله و حل رفع آن و دنبال کردن مسایل مردم نیز در کنار هم قرار دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد دیگر این دولت در یکسال اخیر عدالتمحوری است، گفت: بودجه ما بر اساس عدالت تنظیم و به آمایش سرزمینی هم توجه شده است و در جذب نیروی انسانی، پرداختها و به کارگیری افراد تاکید شده که باید پیوست عدالت داشته باشد. مساله عدالت باید به تمامی اقدامات گرایش داشته باشد و با گوشزد کردن موارد مشخص به سمت رعایت عدالت برویم.
رئیس جمهور ستیز با فساد سومین رویکرد برشمرد و افزود: باید با کسانی که با رشوه و سایر موارد نظام اداری ما را با فساد همراه میکنند، مقابله شود. حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم و البته وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از همه خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است. اصلاح ساختار فسادزا و افرادی که با روابط ناسالم و رشوه نظام اداری ما را آلوده کنند، برخورد کردیم و نظارت دورن سازمان و برون سازمانی فعال بوده است. همچنین مدعی فساد و مسئول مبارزه با فساد را همان مدیر دستگاه می دانیم زیرا آن مدیر در کنار وظیفه مدیریت مسئولیت مبارزه با فساد را دارد. با مساله فساد چه ساختارهای فسادزا و رانتی که جیب عدهای را پر میکند و بیعدالتی را رواج میدهد باید برخورد شود و معتقدیم باید این ساختارها اصلاح و شاهد تولید پرونده نباشیم.
آیت الله رئیسی رویکرد دیگر را مساله همگرایی و هم افزایی دستگاههای مختلف کشور دانست و گفت: مسئله همگرایی و همافزایی میان نهادهای مختلف هم در دولت مورد توجه است. همچنین ما تاکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود. در برخی دولتهای قبلی شاهد این امر بودهایم، اما از ما تاکیدات همواره در دولت این بوده که حاشیهها ما را از متن، که خدمتگزاری به مردم است دور نکند حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم. از طرفی وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.
وی با بیان اینکه حرکت جهادی برای پیشبرد امور کشور هم از تاکیدات دولت است، افزود: برخلاف وجود موانع ما باید آن موانع را رفع کنیم و بدانیم که به تعبیر رهبری انقلاب، هیچ مشکلی در کشور نیست که حلشدنی نباشد. پس ما با روحیه جهادی به دنبال حل مشکلات باشیم. تلاش کردیم مشکلات کشور را با توجه به نگاه درون را رفع کنیم زیرا نگاه به دست بیگانه مشکلی را حل نمیکند و این نوع نگاه فقط ما را معطل میکند، نگاه به درون و داشتههای ما مهم است. باید از ظرفیتهای داخل کشور استفاده شود، از این رو مساله تولید از محوری ترین نکات دولت است. بنابراین معتقدیم باید به درون و ظرفیتهای داخلی و اتکا به نیروهای کشور توجه داشته باشیم و مانند برخی دولتها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید از همه ظرفیتها در کشور استفاده شود و اگر فردی روحیه کار و تحول ندارد، جای خود را به افرادی بدهد که این روحیه را دارند، گفت: مسئولیتپذیری، تصمیمگیری و معطل نکردن شرایط کشور توسط دولت از دیگر رویکرد ما است و معتقدیم که مسئولان باید با حرکت جهادی تصمیم بگیرند زیرا کشور نیازمند تصمیمهای قوی و باز کردن گرههاست و اگر مدیریت با شجاعت همراه نباشد مشکل ایجاد میکند. اگر تصمیمات متقن اتخاذ نشود کارها پیش نمیرود. اگر معلوم شود تصمیمی درست و متقن است، اما ملاحظاتی پیش آید که با عدالت نسازد و در عین حال جلوی اتخاذ تصمیمها در زمان خود را بگیرد، نتیجه این میشود که الان در برخی موارد میبینیم.
رییس جمهور با بیان اینکه اگر در برخی از مقاطع در زمان خودش تصمیم مناسب را میگرفتیم، شاید امروز وضعیت ما در حوزه اقتصادی با وضع فعلی متفاوت بود و اکنون دچار برخی از مشکلات نبودیم، ادامه داد: البته در حوزه امنیت، تولید و دیگر مسایل به موقع اقدامات صورت گرفت. برخی از مسئولان دولت گذشته دلسوزانه به من میگفتند که با این مشکلات چه خواهید کرد، من با دوستان دولت گذشته جلسه داشتم و این را از سر دلسوزی میگفتند. به عنوان نمونه در موضوع واکسن میگفتند که به ما واکسن نمیدهند و برخی داروها کمیاب است یا اینکه با کسری بودجه چه خواهید کرد.
در ادامه این نشست خبری رئیس جمهور به پاسخ به سوالات خبرنگاران پرداخت.
آیتالله رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جام جم مبنی بر اینکه مردم چه زمانی طعم شیرین پایان آواربرداری از مشکلات گذشته و اجرای عدالت را خواهند چشید، گفت: بنده از وضع زندگی مردم نه به شکل ماهانه و هفتگی، بلکه روزانه و ساعتی مطلع هستم. در مدتی که فعالیت دولت مردمی آغاز شده پیش نیامده در کنار سفرهای بنشینم و ابتدا به فکر مردمی نباشم که توفیق و مسئولیت خدمتگزاری آنها را بر عهده دارد. این موضوع منتی بر کسی ندارد و کمترین وظیفه مدیر و مسئولی در اندازه رئیس جمهور است.
رئیس جمهور افزود: از ابتدای دولت این موضوع دغدغه ما بوده است که برای مهار و کاهش تورم چه کنیم؟ عملکرد دولت هم نشانه موفقیت در این عرصه است و اگر اجرای طرح اصلاحات اقتصادی در اردیبهشت امسال نبود، روند کاهشی تورم در زمستان و آغاز بهار امسال تداوم مییافت.
رئیسی با بیان اینکه خوشبختانه تورم طرح اصلاحات اقتصادی نیز تخلیه شده و روند تورم به سوی کاهش و وضعیت معیشتی مردم رو به بهبود است، اظهار داشت: برخی تصوی میکردند که از محل طرح اصلاحات اقتصادی منابعی برای دولت میماند که به رفع کسری بودجه تخصیص یابد، اما دولت همه این منابع را به مردم باز گردانده و با اجرای این طرح و یارانه پرداخت شده قدمی برای رفع فقر مطلق برداشته شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اجرای طرح اصلاحات اقتصادی در رفع فقر مطلق موثر بوده و برخی به اشتباه از سخنان او جمعیت زیر خط فقر تعبیر کردهاند، تصریح کرد: برخیها هستند که هیچ درآمدی نداشتهاند و تمام دریافتی آنها همین مبلغ یارانه است که به حساب آنها واریز میشود.
رئیس جمهور با تشریح اقدامات دولت در زمینه بهبود و یکسان سازی حقوق و دستمزد به مردم کشورمان اطمینان داد که حتماً نرخ تورم کاهشی و وضعیت معیشتی بهبود پیدا خواهد کرد.
آیت الله رئیسی با اشاره به گزارش سخنگوی اقتصادی کشور مبنی بر سرمایه گذاری ۵ میلیارد دلاری و دو برابری سال اجرای برجام، تصریح کرد: در سنوات گذشته شاهد چنین سرمایه گذاری نبودیم.
رئیسی با اشاره به تلاش دولت برای جذب سرمایه گذاری داخلی با کمک شرکت های بزرگ و پیشرانهای اقتصادی کشور، گفت: هدایت نقدینگی به سمت تولید آغاز شده است. ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری پیشرانهای اقتصادی و بانکها در کشور انجام شده است که با هماهنگی با بخش خصوصی و تشکیل کنسرسیومها سرمایه گذاری ۱۹ میلیارد دلاری نیز انجام میشود.
رئیس جمهور تاکید کرد: «تسهیل در سرمایهگذاری»، «افزایش بهرهوری»، «بهبود وضعیت حقوق و دستمزد» و «فراهم کردن بستههای معیشتی و یارانهای» حتماً شرایط اقتصادی را از وضعیت فعلی به وضع بسیار خوبی خواهد رساند.
آیت الله رئیسی در مورد موضوع راهاندازی گشت ارشاد مدیران، گفت: گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست جمهوری تشکیل شده و از این طریق به دستگاههای مختلف سرکشی میشود. برخی از تخلفات به محض گزارش موجب برکناری متخلف و متخلفین شده است. دولت این موضوع را پیگیری کرده و مفسدین را تحویل دستگاه قضایی داده است. گشت ارشاد مدیران فعالتر از همیشه دنبال خواهد شد. این وعده تنها برای یقه گرفتن نیست بلکه وجه ارشادی نیز دارد.
رئیس جمهور به لزوم توجه به امنیت اجتماعی در جامعه اشاره کرد و گفت: زنان و دختران ما، عفت و پاکی خود را از یک فرهنگ و تمدن بسیار قوی ایرانی و اسلامی دارند. این انتخاب مربوط به امروز نیست؛ یعنی عفیفه بودن زن مسلمان ایرانی برای امروز و دیروز نیست. همواره با نگاه به تاریخ ایران اسلامی خواهید دید که زندگی دختران و زنان این مرز و بوم همراه با عفت، پاکی، طهارت و حجاب بوده است.
رئیسی جامعه را در مدار قانون دانست و اظهار داشت: هیچ کس حق ندارد کار سلیقهای و فراقانونی انجام دهد، ملاک و معیار در جامعه عمل به قانون است و احترام به آن برای همه ضرورت دارد. توجه به قانونمداری و قانونمحوری همه مسایل را حل خواهد کرد.
آیت الله رئیسی در مورد دستاورد دولت سیزدهم در عضویت دائم در سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای، و نقش این سازمان در افزایش مراودات اقتصادی کشورمان، تصریح کرد: حضور ایران و همکاری با کشورهای عضو سازمان شانگهای بسیار مهم است. این عضویت ما را با زیرساختهای آسیا مرتبط میکند.
رئیس جمهور استفاده ایران از سهم خود از تجارت و اقتصاد در منطقه را ضروری و امنیتساز توصیف کرد و گفت: نقش اقتصادی کشورمان در آسیا به میزان ظرفیتهای ایران نیست.
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به روابط اقتصادی، تجاری و همکاریهای بین المللی میان تهران و پکن اشاره کرد و گفت: مصمم هستیم اجرای برنامه ۲۵ ساله همکاریهای مشترک ایران و چین به هیچ عنوان متأثر از فضاهای بینالمللی و مسایل دیگر نباشد. این یک ارتباط کاملاً مستقل بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین است که باید در حوزههای مختلف بویژه حوزههای اقتصادی و تجاری توسعه یابد و دو کشور نیز تصمیم دارند ارتباطات خود را توسعه دهند.
آیت الله رئیسی با تشریح روند عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای، افزود: در اجلاس جدید سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای که در ازبکستان برگزار خواهد شد اسناد عضویت دائم ایران مرور خواهد شد و طبیعتا این عضویت در آنجا به صورت رسمیتر از گذشته اعلام خواهد شد.
رئیس جمهور ادامه داد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمانهایی چون «شانگهای» و «اکو» برای همکاریهای بینالمللی به ویژه ارتباط با همسایگان برای ما بسیار اهمیت دارد. ما بنای تعادل در ارتباط با همه کشورها را داریم و این تعادل و توازن همواره در دستور کار سیاست خارجی به ویژه نسبت به کشورهای همسایه و دوست قرار دارد.
نظر شما