به گزارش خبرگزاری شبستان، به منظور هماهنگی برنامه ها و تبیین آخرین وضعیت و تحولات حوزه های فرهنگی و اجتماعی اربعین، نشست سراسری روسای کمیته های فرهنگی و گروههای بانوان در استانها با حضورحجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت درمرقد امام خمینی(ره) برگزارشد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنرانی خود خدمتگزاری به زائران اربعین حسینی را توفیق و وارد شدن به خیمه حسینی را لطف بزرگ خداوند نسبت به خادمان زائران اربعین دانست.
وی از پیاده روی اربعین بعنوان حرکتی نو و پدیده ای بسیار شگفت انگیز در جهان امروز یاد کرد و گفت: در روزگاری که برخی افراد دنبال اهداف دیگری هستند انسان های خدمتگزار در تلاش اند تا برای زائران امام حسین(ع) ره توشه ای فراهم نمایند تا از این سفر معنوی فیض بیشتر و بهتری را ببرند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به سخنان پیامبراکرم (ص) در مورد امام علی و امام حسین(علیهما السلام) اظهار داشت: این سخنان گویای آن است که پیامبر، اسلام را وامدار وجود مقدس این پدر و پسر می دانستند.
وی تلاش و صبر حضرت علی و قیام سیدالشهداء (علیهما السلام) را موجب پایداری دین عنوان کرد و با اشاره به انتخاب شعار " انا من حسین" برای اربعین امسال گفت: بقای اسلام وامدارفداکاری امام حسین(ع) است و امروز حتی افرادی که مسلمان نیستند در مقابل آن حضرت کرنش می کنند.
وی افزود: انا من حسین یعنی اینکه پایداری دین با قیام و فداکاری خون مظلوم و یاران امام حسین (ع) شکل گرفت، یارانی که خالص بودند و با خون آنان درخت تناور دین رشد کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به حضور پیروان ادیان مختلف در مراسم اربعین و احترامی که برای حسین بن علی (ع) قائلند، اشاره کرد و گفت: گاندی آزادی هند را مدیون الگوگیری از منش و شیوه مبارزاتی امام حسین (ع) می داند.
وی افزود: ما باید برای صیانت و اعتلای این فرهنگ ارزشمند تلاش کنیم تا سال به سال از آسیب های آن کاسته و بر بالندگی اش افزوده شود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اربعین، تصریح کرد: این فرهنگ تاثیرگذار در لایه های جوامع بشری نفوذ کرده است.
وی به راهپیمایی های عقیدتی و سنتی که در جهان به صورت های مختلف برگزار می شود، اشاره کرد و گفت: با نگاه به این راهپیمایی ها درمی یابیم که برگرفته از یک سنت است و ریشه دینی و اعتقادی والا ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه برخی از این راهپیمایی ها در اروپا و کشورهای پیشرفته انجام می شود، گفت: راهپیمایی اربعین ویژگی دیگری دارد، ویژگی آن تشکر کردن از انسان کامل است چون زیارت تشکر کردن از انسان کامل است .
وی افزود: زیارت اربعین، تجدید پیمان، رفتن خدمت امام معصوم، عرض ارادت و اعتقاد و تجدید میثاق با امام معصوم است ولی آن راهپیمایی ها این ویژگی را ندارد.
وی با اشاره به اینکه در آن راهپیمایی ها خدمات عاشقانه و متواضعانه ای ارائه نمی شود، نحوه خدمات رسانی در مراسم اربعین را نشاندهنده خلوص و اعتقاد به این راه و خادمان این مسیر دانست و گفت: برای همین مقام معظم رهبری مدظله می فرمایند: اربعین زمینه ساز تمدن اسلامی است.
وی با بیان اینکه اربعین یک جریان بزرگ فرهنگی است و باید تلاش کرد بر رونق این مراسم افزود، اظهار داشت: اربعین بستر فضایل اخلاقی است و هر کجای این مراسم درسی برای انسان است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت لزوم تکریم و قدردانی از مردم عراق را یادآور شد و گفت: ادامه این راه با حاکمیت فرهنگ زیارت و قدردانی و سپاسگزاری از خدمتگزاران مراسم اربعین امکان پذیر خواهد بود .
وی گفت: زیارت درحقیقت اعلام حضور، میثاق، پیمان، همراهی و همگرایی است و زائر باید بر اساس روایات "زر فانصرف" بعد از زیارت درآنجا زیاد نماند و بازگردد.
وی همچنین به مسایل داخل عراق و احتمال تاثیرگذاری آن بر روی مراسم اربعین اشاره و تاکید کرد: ما خواستار عراق متحد و مقتدر هستیم و زائران از اظهار نظر در باره مسایل این کشور بپرهیزند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب فعالتر شدن کارگروههای ایده پرداز و اطاق های فکر در خصوص اربعین را ضروری دانست و خواستار شناسایی آسیب ها وراههای مقابله و برون رفت از آن شد.
وی گفت: ماندن بیش از زمان مورد نیاز یک آسیب است که باید جلوی آن گرفته شود و در این صورت عراقی ها احساس خواهند کرد که به تعداد بیشتری از زائران ابا عبدالله الحسین (ع) خدمت می کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خواستار بهره گیری از آزموده های گذشته و سعی در فراگیری آن در مناطق مشابه و وحدت جهت گیری، هماهنگی و هم افزایی و مراقبت در تلاش ها ی کلیه بخش ها شد و گفت: همه کمیته ها باید در یک جهت حرکت کنند تا هم افزایی به توان بیشتر و تاثیرگذاری فراوانتر در بخش های علمی، فرهنگی و اجرایی منجر شود.
وی بر لزوم تکمیل نقشه جامع و دورچین خادم الحسین بودن تاکید کرد وگفت: این دورچین زمانی خود را نشان می دهد که تمام اهداف در مسیر خدمت به زائر امام حسین (ع) متمرکز شود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با تاکید براینکه نباید موکب ها را شخصی، خانوادگی، منطقه ای و شهری کرد و عموم زائران باید بتوانند از آن استفاده کنند، از بزرگترها خواست که نقش پدری داشته باشند و هم سن و سال ها باهم برادرانه و خواهران با یکدیگر خواهرانه رفتار نمایند .
وی گفت: اربعین امروز عملیات و جبهه ای است که به ستاد پشتیبانی، اطاق های فکر و برنامه ریزی، تامین امکانات، چگونه وارد شدن و چگونه بازگشتن برای بهره مندی بیشتر از این سفر معنوی نیاز دارد.
وی حسینی شدن کارگزاران را ضروری دانست و گفت: کارگزاران در طول سال باید تلاش کنند به کانون نورانی جاذبه امام حسین (ع) که پیروان ادیان مختلف را جذب کرده است، نزدیک شوند.
وی گفت: عشق به امام حسین (ع) حرارتی است که خداوند در قلوب افرادی قرار داده است که زمینه دارند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین لزوم ارزیابی فعالیت های گذشته و امسال و مقایسه آن را خواستار شد و حسینی شدن را در گرو الگوقرار دادن امام حسین(ع) در اقدامات و فعالیت ها و بهره گرفتن از منش و روش های مختلف آن حضرت دانست.
وی زیارت همراه با تفکر را ضروری خواند و گفت: دراین سفرانسان باید جای خود را جانمایی کند و ببیند اگر صحنه به هزار و چهار صد سال قبل بازگردد در کجا قرار می گیرد.
وی افزود: اگر این روحیه را داشته باشیم که دنبال منافع شخصی بوده و بر روی اخلاق پای گذاریم مثل ساربان خواهیم شد که انگشت امام (ع) را بخاطر انگشتر برید.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه اربعین باید در وجود انسان تاثیر داشته باشد، افزود: باید خود را بسنجیم که تا چه حد شبیه یاران امام حسین(ع) هستیم و اگر در کربلا بودیم کدام نقش و جایگاه را داشتیم .
وی افزود: امام حسین (ع) فرمود:«اِنَّ النّاسَ عَبیدُ الدُّنْیا وَ الدِّینُ لَعْقٌ عَلى اَلْسِنَتِهِمْ یَحوطونَهُ ما دَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّیّانونَ- مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان میچرخد و تا وقتی زندگیهاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک میشوند.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) اضافه کرد: انسان باید به قدر توان خود کار و تعهد نماید و از بعهده گرفتن کارهای بزرگ که توان انجام آن را ندارد، بپرهیزد و این نکته باید در اربعین مورد توجه قرارگیرد.
وی خطاب به حاضران گفت: افرادی که در حال خدمت رسانی به زائران در مرزها و دیگر نقاط هستند، بدانند اگر زمینه زیارت دیگران را فراهم کنند در صحن وسرای امام حسین (ع) هستند و ثواب بیشتری می برند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان لزوم توجه به اقامه نماز جماعت، قرائت و حفظ قرآن، برجسته کردن نام شهدا و زیارت به نیابت از شهدا را یادآور شد و گفت: در سفر اربعین، انسان خوب است زائر و خادم سایر زائران باشد، عراق را خانه خود بداند و به نظافت عمومی توجه کند.
وی افزود: آسیب شناسی، رفع اشکال و شناسایی انحرافات مهم است، مردم را به صبوری دعوت و به اقشار خاکستری توجه نمایید. آنها دعوت شده امام حسین (ع) هستند و با یک برخورد خوب جذب می شوند، این افراد بندگان خدا هستند، خدا به ظاهر افراد نگاه نمی کند بلکه به باطن افراد می نگرد.
گفتنی است این نشست با حضور اعضای کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین روز یکشنبه در دو نوبت صبح و بعدازظهر در مرقد امام خمینی(ره) برگزار شد و مسئولان ستاد مرکزی اربعین و روسای گروههای تخصصی به تشریح آخرین اقدامات خود در زمینه اجرای برنامه ها پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در ابتدای این نشست با اشاره به اهداف برگزاری آن اظهار داشت: روسای گروهها ضمن بررسی مسائل تخصصی حوزه خود، فعالیت های صورت گرفته درحوزه های برگزاری همایش های علمی، تبلیغ، بانوان، قرآن و کودک و نوجوان، شعر و ادب، فضای مجازی و رسانه را ارائه خواهند کرد.
لازم به ذکراست کمیته فرهنگی وآموزشی ستاد مرکزی اربعین که مسئولیت آن با بعثه مقام معظم رهبری است دارای ۱۴ شورا و کارگروه تخصصی است و بیش از ۷۰ تشکل و نهاد و سازمان مردمی، دولتی و عمومی در آن عضویت و یا همکاری دارند و در همه استانها کمیته فرهنگی استانی نیز زیر نظر ستادهای استانی اربعین تشکیل شده و فعال هستند.
نظر شما