به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه آمریکاییها ۲۰ سال افغانستان را اشغال کردند و این کشور را به سمت نابودی و ویرانی زیرساختها بردند و کشتارهای وسیعی از مردم انجام دادند، گفت: آنها یک دولتی را روی کار آوردند که دولت ناکارآمدی بود و جدای از اینکه فساد مالی داشت و آمریکاییها اجازه ندادند که یک ارتش حرفهای در افغانستان شکل بگیرد. یعنی دولت و یک ارتشی که کاملاً وابسته باشد به خود آمریکاییها برای اینکه حضورشان را توجیه کنند.
کاظمی قمی با اشاره به اینکه عامل به وجود آوردن بخش قابل توجهی از ناامنیهای داخل افغانستان خود آمریکاییها بودند، گفت: زمینهسازی ورود گروههای تروریستی باز کاری بود که آمریکاییها در طول این ۲۰ سال انجام دادند. اینکه شما زیاد هم دیدهاید که به طور مراسم عروسی را تبدیل به عزاداری میکردند. در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم آنها متاسفانه کارهایی انجام دادند و یک کشوری که اسلامی است و جامعه مذهبی سنتی دارد را تبدیل کردند به جامعهای که با فرهنگ لیبرالیستی میباشد و البته خیلی از مردم پذیرای این مسئله نبودند.
وی با بیان اینکه یکی از پدیدههای شوم دوران اشغال خاک افغانستان توسط آمریکا مسئله گسترش مواد مخدر بود، گفت: وقتی که آمریکاییها آمدند تولید مواد مخدر در آن سال حدود ۲۰۰ تن بود. البته سال قبلاش ۲ هزار تن بود اما در دوره آمریکاییها به ۱۰ هزار تن رسید، گفت: یکی از پدیدههای مصیببار در داخل افغانستان این بود که شما مواجه شدید با آمار وسیعی از معتادان، در افغانستان اگرچه کشت مواد مخدر بود اما اعتیاد کم بود اما در طول این ۲۰ سال حجم معتادان افغانستان متأسفانه رقم حدود یکدهم از جمعیت را شامل شد.
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان با اشاره به اینکه یکی از مسایلی که وجود دارد این است که آمریکاییها به دلیل اینکه حس خودخواهی و خودبرتربینی دارند حاضر نیستند که منافع دیگران را لحاظ کنند و این موضوع در افغانستان این اتفاق افتاد، گفت: دلیل دیگر این بود که آمریکاییها نگذاشتند که یک ارتش حرفهای در برابر پدیده تروریسم و یا در برابر هر نوع تهدیدی شکل بگیرد. آمریکاییها نه فقط اینکه نمیگذارند یک دولت انقلابی شکل بگیرد حتی نمیگذارند دولتهایی که رهبران آن پایههای مردمی یا عقبه مردمی داشته شکل بگیرد.
کاظمی قمی با بیان اینکه مساله دیگری که باعث شکست خود آمریکاییها شد، این بود آمریکاییها جلوی مقاومت مردمی را گرفتند، گفت: مقاومت مردمی مقاومتی بود که در طول دوره اشغالگری و ارتش سرخ مبارزه کردند اما آمریکاییها مانع همه اینها شدند. از دیگر عملکرد اشتباه آمریکاییها بیتوجهی به هنجارها و منافع ملی جامعه و مقاومتی که در برابر اشغالگر شکل گرفته بود، است.
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان با بیان اینکه آمریکاییها زمانی که فرار فرار کردند به دنبال این بودند تا شرایطی را به وجود بیاورند که وقتی خارج میشوند یک هرج و مرجی شکل بگیرد، در حالی که در دوحه مذاکره میکردند و در حالی که شعار مذاکرات افغانی- افغانی میدادند، یعنی بین طالبان و حکومت، گفت: اما زمانی که نگاه میکنیم آنچه که برای آمریکاییها مهم نبود این نوع مذاکره بود. تلاش آنها این بود که خودشان مذاکره کنند و توافقاتی را با طالبان انجام دهند. از این جهت آمریکاییها شکست خوردند و فرار کردند اما مفهوم این نیست که افغانستان را رها کردند.آمریکاییها در یک حالت دورایستایی شرارت خود را بعد از خروج ادامه دادند که باید در جای خود به آن پرداخته شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره تشریح کارنامه ۲۰ سال حضور یا اشغال نظامیان آمریکایی در افغانستان و موضوع سناریوی از پیش تعیین شده آمریکاییها برای حضور در افغانستان گفت: ادعایی که آمریکاییها برای مبارزه با تروریسم میکنند یک ادعای کاملا کذب است. آمریکاییها نه تنها با تروریسم مبارزه نکردند بلکه مولد خود تروریسم بودند. شما در عراق و سوریه نگاه کنید داعش را چه کسی بهوجود آورد؟ به اعتراف خود آمریکاییها که عنوان میکردند داعش را خودشان ایجاد کردند. نه فقط ترامپ در تبلیغات انتخاباتی میگوید، بلکه خانم کلینتون عنوان میکند که به ۱۰۷ کشور سفر کرده وقتی داعش موصل را تصرف میکند و بعد از تصرف رقه، ادعای خلافت در این سرزمین را میکند، که این ۱۰۷ کشور شناسایی کنند.
کاظمی قمی با بیان اینکه در سوریه نزدیک به ۱۸۰۰ گروه کوچک و بزرگ تروریسم بود که عمدتا اینها ساخته و پرداخته آمریکاییها و متحدین آنها بودند، افزود: آمریکاییها در هیچکجا با تروریسم نجنگیدند، حتی بعد از فرار آمریکاییها از داخل افغانستان شما شاهد پدیده ظهور داعش هستید. همین الان با کمکی که آمریکاییها انجام میدهند بخش از مدیران و فرماندهان داعش از مناطقی که به صورت گریز و فرار مستقر هستند به سوریه و عراق میروند و از آنجا به داخل افغانستان و یمن آورده میشوند.
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان با بیان اینکه بمباران آمریکاییها در افغانستان بخشی از کار بود، گفت: آمریکاییها برای اینکه حضور خود را در افغانستان مشروع جلوه دهند و ضرورت حضورشان را نشان دهند در بسیاری از اقدامات تروریستی مسئول هستند این را نه براساس شایعات بلکه بر اساس مستندات و اعترافاتی است که از کسانی که دستگیری شدهاند در زمانی که خود آمریکاییها در افغانستان و کابل بودند، بیان شده است. متاسفانه بخشی از عناصر سازمان های امنیتی دولت سابق در همکاری با آمریکاییها در انفجارها و کشتارهای بزرگ ذینفع بودند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه بمبارانهایی که انجام شد، شهرهایی که مخروبه شد و حتی مساجدی که تحت این بمبارانها قرار گرفت، توسط آمریکایی ها بود، گفت:این کارنامه آمریکاییها تا زمان اشغالگری است. بعد از فرار آمریکاییها امروز آنها چه رفتاری انجام میدهند؟ آیا افغانستان از منظر آمریکاییها از درجه اهمیت کاسته شده است برایشان؟ نه! امروز همچنان اهمیت دارد. آمریکاییها نمیگذارند افغانستان به سمت ثبات، پایدار و امنیت برود. آمریکاییها از اینکه اگر افغانستان به سمت یک سازندگی پیش برود، یعنی حضور کشورهای رقیب آمریکا در افغانستان کشورهایی مثل چین، روسیه و حتی جمهوری اسلامی ایران، نگران هستند.
وی با اشاره به اینکه اگر نگاه کنید بعد از فرار آمریکاییها، اقداماتی که آنها در حوزه سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی انجام میدهند بسیار قابل توجه است. بنده در موضوع پدیده امنیت و موضوع بیثباتی به چندتا از گذارهای آمریکا اشاره میکنم. آمریکاییها امروز بزرگترین حامی داعش هستند، گفت: داعشی که دارد در درون خودش مجموعههای تروریستی دیگر را هم خلق میکند و مورد حمایت و پشتیبانی آمریکاییها. در طی این یک سال اخیر ما شاهد گسترش حضور ساختاری و جغرافیایی و تنوع عملیاتی اینها هستیم که بخشی از داعش را دارند به سمت مرزها میبرند.البته یکی از موضوعات مهمی که در دستور کار ما قرار دارد این است که باید مرزهای ما از اهمیت خوبی برخوردار باشد به همین خاطر هم ما دقت کافی را در این موضوع داشتهایم.
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان با بیان اینکه مسئله داعش امروز تحت حمایت آمریکاییهاست، گفت: آمریکا امروز مجموعههایی را سازماندهی میکند تحت عنوان جبهه مقاومت که اینها دروغ است. یعنی به اسم مقاومت، به اسم اینکه من دارم از قومیتهای دیگر حمایت میکنم اما در حقیقت به دنبال ایجاد یک آشوبهای داخلی است.
نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان با اشاره به اینکه اقدام سومی که آمریکاییها انجام میدهند به غیر از مسئله جاسوسی، کارهای اطلاعاتی و خرابکاری، آموزش و سازماندهی بخش قابل توجهی از نیروهای نظامی رژیم گذشته است. حدود ۷ هزار نفر از اینها در آمریکا آموزش و سازماندهی میشوند لذا آنها یک برنامهای برای آینده دارند، گفت:
وی ادامه داد: کار دیگری که آمریکاییها در طول این یک سال انجام دادند، ایجاد فتنه و جنگهای مذهبی اولاً بین شیعه و سنی و ثانیاً بین قومیتها است. مسائل زیادی را ما در طی این یک سال داشتیم و سعی میکنند قوم هزاره یا قوم تاجیک را تحریک کرده و با طالبان درگیر کنند.یعنی آمریکاییها دنبال این هستند که از طریق ایجاد فتنههای مذهبی و قومی بتوانند این بیثباتی و درگیری را در داخل افغانستان ایجاد کنند.
کاظمی قمی با بیان اینکه یکی از اقدامات دیگری که آمریکاییها طی این مدت انجام دادند، تلاش کردند به نوعی طالبان را با جمهوری اسلامی ایران درگیر کنند. این خیلی موضوع مهمی بود و سیاستهای محوری ما این بود که در این طراحی شیطنتآمیز آمریکاییها ورودی صورت نگیرد، گفت: زمانی که به حرکتهایی که در مرز صورت میگیرد، نگاه کنید متوجه میشوید در فضای مجازی هم که الان تحت حمایت آمریکاییها است تلاش سنگینی برای ایرانهراسی در افغانستان و افغانهراسی را در داخل ایران صورت میگیرد.
نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان ادامه داد: اینکه شما به یکباره میبینید که به سفارتخانه ما و همچنین به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات حمله میشود، به نوعی تبلیغی است علیه اینکه مردم ایران و افغانستان نسبت به یکدیگر موضع دارند و یا همین حرکتهایی که در داخل ایران هم شما میبینید و کلیپهایی که پخش میشود از وضعیت فجیع مثلاً مهاجرین افغانی صورت میگیرد یا بالعکس، این نوع حرکتها با هدف ایجاد یک درگیری است در حقیقت در آن باتلاقی که آمریکاییها گیر کرده بودند در درگیری با طالبان، امروز تلاش آمریکا این است که چنین وضعیتی را برای جمهوری اسلامی ایران به وجود بیاورد. این مجموعه اقداماتی است که در حوزه امنیتی انجام میدهند.
وی با بیان اینکه مسئله دیگر سرقت آمریکاییها در اموال مردم افغانستان است، گفت: وقتی نگاه میکنید پولهایی که از افغانستانیها بلوکه کردهاند به اتهام اینکه نسبت به طالبان موضع دارند در حالی که آمریکاییها در دوحه با طالبان گفتگو و مذاکره میکردند، توافقاتی را انجام داده و مدعی هستند که در چارچوب این توافقات از افغانستان خارج شدند. در این شرایط سختی که قدرت خرید مردم پایین آمده است، از طرف دیگر امروز طالبان به دلیل اینکه درآمدی وجود ندارد و مردم مجبور هستند وسایل زندگیشان را بفروشند. من در اجلاس تاشکند بودم و در توجیه اینکه چرا اموال مردم را آزاد نمیکنید، میگفتند که اینها ساختار مشخصی ندارند و چون ساختار مشخصی ندارند ما نمیتوانیم این اموال را آزاد کنیم! این موارد گروگانگیریهایی است که علیه مردم افغانستان انجام میگیرد.
نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان در مورد اینکه در بدو ورود آمریکاییها به افغانستان کشت مواد مخدر و خشخاش حدود ۲۰۰ تن بود و در سال درگیری یعنی سال قبلاش ۲ هزار تن، یعنی در دوره حکمرانی طالبان ۲ هزار تن بود و بعدش هم ۱۰ هزار تن شد، گفت: در واقع یکی از موضوعاتی که خودشان مدعی مبارزه با مواد مخدر بودند و در حال حاضر هم جمهوری اسلامی ایران با همکاری دولت حاکم بر افغانستان برنامههایی برای جلوگیری از کشت مواد مخدر دارد و موضوعاتی که در این حوزه دنبال میشود، توضیحات بیشتر را از مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر آقای زاهدیان باید دریافت کنیم.
وی با بیان اینکه فاجعهآمیزتر از کشت مواد مخدر و خشخاش، در افغانستان در دوره اشغالگری حدود ۵ هزار لابراتوار تولید مواد مخدر صنعتی شکل گرفت که آنها به مراتب فاجعهآمیزتر و در تخریب آدمها مؤثرتر هستند و در تشویق و ایجاد این مراکز آمریکاییها نقش اول دارند و سپس مافیاییهایی که وابسته به آمریکاییها و انگلیسیها بودند، گفت: نکته قابل توجه است که نوع کُنار و خشخاشی که تولید میشود یک مدلی است از نوع خود انگلیسی که میتواند در افغانستان در سال سه نوبت تولید شود. یعنی حتی اینها در نوع موادی که آوردند برای تولید مواد مخدر، خشخاش، از یک مدلی آوردند که بتوانند بر حجم تولیداتشان بیفزایند.
نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان افزود: بیشترین درآمد را هم باز خود مافیاهای آمریکایی، انگلیسی و وابسته به آنها دارند که از آن استفاده میکنند و همانطور که در ابتدا هم عرض کردم این باعث شد که امروز نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت افغانستان معتاد شوند که یکی از معضلات اجتماعی و اقتصادی برای مردم افغانستان همین مسئله اعتیاد است.
نظر شما