به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ظهر پنجشنبه ۲۰ تیرماه در جمع اصحاب رسانه استان اظهار کرد: رسانه در معرفی جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای میراث فرهنگی نقش خود را بخوبی ادا کرده است.
وی با بیان اینکه سیستم میراث فرهنگی و گردشگری سیستمی فرابخشی است که به تمام حوزهها از جمله رسانهها ارتباط دارد، افزود: رسانهها ظرفیتهای استان را معرفی کنند و میراث فرهنگی را در تحقق اهداف یاری دهند.
گویلیان توسعه استان را هدف اصلی میراث فرهنگی خواند و اضافه کرد: میراث فرهنگی از سرمایهگذاران استان دعوت میکنند تا در حوزه گردشگری و صنایع دستی به توسعه و در نهایت اشتغال در استان کمک کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اضافه کرد: برای اولین بار بیش از ۶ میلیارد به بخش خصوصی کمک شد تا بناهای تاریخی احیا شوند.
وی اعلام کرد: مسجد دارالاحسان بعنوان موزه مسجد_ مدرسه افتتاح شد که به لحاظ هنر معماری حائز اهمیت است.
گویلیان اضافه کرد: تیمچه حاج شهباز بیجار نیز به بخش خصوصی واگذار شده و محلی برای عرضه و نمایش گلیم و فرش بیجار به شمار میرود.
وی تصریح کرد: در مسجد خسروآباد بیجار نیز موزه خط کتابت راهاندازی و حمام حاج صالح سقز نیز بعنوان موزه شهر سقز در هفته دولت افتتاح میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: مرمت و بازسازی عمارت مشیردیوان و عمارت خسروآباد در دستور کار است که با تامین اعتبارات اقدام به مرمت و بازسازی خواهد شد.
گویلیان با بیان اینکه کردستان پایتخت اکوتوریسم و طبیعتگردی است و باید از این ظرفیت برای جذب گردشگر استفاده شود، اعلام کرد: در حال حاضر ۳۴ بومگردی براساس ضوابط و معیارهای اکولوژی در کردستان دایر است.
وی به برگزاری جشنواره و رویدادهای مختلف شامل توتفرنگی، انار و غیره در کردستان پرداخت و گفت: با همکاری جهاد کشاورزی جشنوارههایی برای کمک به صنعت گردشگری کشاورزی برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اضافه کرد: دو مجوز گردشگری کشاورزی، دو مجوز گردشگری فضای مجازی در استان صادر شده است و کردستان میتواند جزو استانهای پیشران در معرفی جاذبههای گردشگری مجازی در کشور باشد.
گویلیان اعلام کرد: ۱۲۲ میلیارد تومان از تسهیلات تبصره ۱۸ مصوب شده و در راستای کمک به بخش خصوصی و سرمایهگذاری حوزه گردشگری هزینه خواهد شد.
وی یادآور شد: ۲۴ هکتار از اراضی منابع طبیعی به گردشگری بانه واگذار شده که این میزان به سرانه فضای گردشگری استان اضافه خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان بر توسعه موسیقی گردشگری و اجرای تور موسیقی در استان تاکید کرد و گفت: سنندج شهر خلاق موسیقی جهان است و باید در راستای هنر و موسیقی بنایی شاخص و فاخر به حوزه موسیقی اختصاص یابد.
گویلیان یادآور شد: جذب سرمایهگذاران داخلی و حمایت از آنان لازمه پیشبرد اهداف استان است و باید در این حوزه تلاش شود.
وی اضافه کرد: در هفته دولت امسال، مجموعه صنایع دستی در ۲۲ کارگاه و سه طبقه در سنندج افتتاح میشود که برای ۱۳۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
گویلیان عنوان کرد: پیگیر تامین زمین ۱۲ هکتاری برای احداث بازارچه دائمی صنایع دستی در سنندج هستیم و با دستور نمایندگان مجلس و استاندار کردستان شاهد احداث این بازارچه در سنندج و سپس در مریوان خواهیم بود.
نظر شما