‌ راه آهن میانه- اردبیل- مغان پروژه ای که موردبی مهری قرار گرفته است

راه آهن میانه - اردبیل – مغان به طول 245 کیلومتر که عملیات اجرایی آن از شش سال پیش آغاز شده با پیش‌بینی 456 میلیارد ریال اعتبار در دست اقدام است ولی تاکنون این پروژه 33 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل:


راه‌آهن اردبیل که عملیات اجرایی آن از شش سال پیش آغاز شده با پیش‌بینی 456 میلیارد ریال اعتبار در دست اقدام است به طوری که پیشرفت فیزیکی قطعه یک به طول 36 کیلومتر 47 درصد است.


پیشرفت قطعه دو به طول 14 کیلومتر همراه با پیشرفت 17 درصدی و قطعه سوم این پروژه به طول 20 کیلومتر به طور میانگین هشت درصد پیشرفت دارد و قطعه چهار و پنج پروژه راه‌آهن اردبیل به ترتیب با 36 و 27 کیلومتر 37 و 78 درصد پیشرفت دارد.


همچنین پیشرفت قطعه شش راه‌آهن اردبیل را به طول 26 کیلومتر حدود 62 درصد است، هر چند نمی‌توان در مورد افتتاح آن وعده‌ای مشخص کرد اما تمام تلاش برای جذب اعتبارات و روند اجرایی پروژه است.


این پیشرفت بیشتر در بخش زیرسازی بوده و با توجه به اینکه اصل کار در پروژه‌های راه‌آهن نیز تامین زیرساخت‌هاست کارهای انجام شده مطلوب به نظر می‌رسد.


لازم به ذکر است؛ میزان جابجایی مسافر در استان اردبیل به طور متوسط بیش از 3 میلیون نفر و میزان ترانزیت بار و محصولات کشاورزی بیش از 4 میلیون تن در سال است و با ساخت راه آهن اردبیل– میانه و اتصال به منطقه قفقاز در صنعت حمل و نقل و تجارت استان تحول قابل توجهی روی خواهد داد و مسافرت و ترانزیت کالا با آسایش، آرامش و امنیت بیشتری صورت خواهد گرفت.


همچنین استان اردبیل تولید کننده نمونه چند محصول مهم از جمله گندم، سیب زمینی و بذر چغندر قند است و سیب زمینی آن علاوه بر استان های مختلف به کشورهای شمالی از جمله آذربایجان و ترکمنستان صادر می شود و بهره برداری از این طرح می تواند در توسعه صادرات غیرنفتی به ویژه کشاورزی موثر باشد.


توسعه اقتصادی منطقه و استان، مسافرت آسان به مرکز و سراسر کشور و تحول صنعت حمل و نقل و ترانزیت کالا به مناطق مختلف کشور و منطقه قفقاز را از جمله ثمرات اجرای این طرح دانست.


تکمیل طرح راه آهن اردبیل – میانه، ضریب امنیت مسافرت از استان به مناطق دیگر کشور را با توجه به لغزنده بودن گردنه حیران در فصل بارندگی که در مسیر تنها راه مواصلاتی استان به مرکز کشور است را افزایش خواهد داد.


پیشتر وزیر راه و شهرسازی نیز از تلاش دولت برای افتتاح راه آهن میانه - اردبیل تا پایان سال 92 خبر داده بود و طبق گفته مسئولان، راه آهن اردبیل در دستورکار دولت است و این طرح از طریق منابع دولتی فاینانس و هر سرمایه‌‌ گذار دیگر و در نظر گرفتن بودجه مناسب در سال 91 با شرایط بهتری پیگیری خواهد شد.


این طرح که از سال84 آغاز شده است حرکت کندی دارد و هرسال مسئولان اظهارات متفاوتی را برای بهره برداری از آن بیان می کنند.


استاندار اردبیل در این زمینه گفته است: طرح راه آهن میانه – اردبیل تا پایان سال 90 درکل 38 درصد پیشرفت فیزیکی داشته ولی این طرح قرار است در 8 قطعه اجرا شود که بعضی از قطعات آن 50 تا 60 درصد پیشرفت دارند.


سید حسین صابری در خصوص کندی پیشرفت این طرح مهم استان، اظهار داشت: با وجود متخصصان توانمند و پیمانکاران با سابقه کمبود اعتبار است که مانع از پیشرفت مطلوب این طرح شده است اما وزیر راه و شهرسازی قول 100 میلیارد تومان اعتبار از محل بودجه سال 91 دولت و 200 میلیارد تومان نیز از محل فروش اوراق مشارکت داده است که هم اکنون منتظر تصویب لایحه بودجه سال 91 هستیم.


استانداراردبیل با اشاره به طرح ماندگار مهردولت یعنی اتمام 800 طرح اساسی تا پایان دولت دهم افزود: بر این اساس دولت عزم جدی دارد راه آهن میانه – اردبیل تا پایان این دولت به بهره برداری برسد.


آقای صابری همچنین با تکذیب شایعه تغییر مسیر راه آهن میانه - اردبیل - پارس آباد بیان داشت: طرح راه آهن اردبیل – پارس آباد خود طرحی مستقل از راه آهن میانه - اردبیل است که در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری مطرح شد و پس از بررسی ها نتیجه این بودکه توجیه اقتصادی دارد اما بودجه کافی موجود نیست، بنابراین استفاده از فاینانس طبق ماده 215 برنامه 5 ساله پنجم توسعه برای این طرح تصویب شد.


با ساخت خط آهن اردبیل - مغان، راه آهن میانه – اردبیل به خط آهن آسیای مرکزی وصل می شود، روشن است با به ثمر رسیدن این طرح و اتصال آن به قفقاز و آسیای میانه، تحولی عظیم درصنعت حمل و نقل، صادرات و واردات و تجارت استان اردبیل صورت خواهد گرفت.


ساخت خط آهن میانه، اردبیل، مغان در توسعه مناسبات کشورمان با کشورهای آسیای میانه و قفقاز مهم می باشد و با بهره برداری از این طرح علاوه بر رونق اقتصادی کشورمان، زمینه افزایش حضور گردشگران بیشتر داخلی و خارجی در استان اردبیل فراهم خواهد بود.


گفتنی است؛ منطقه مغان در استان اردبیل 380 کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان دارد و از حاصل خیزترین زمین های کشاورزی کشور در زمینه تولید پنبه - گندم - دانه های روغنی ، چغندرقند و انواع میوه محسوب می شود.


امید است با تلاش و همت مضاعف مسئولان و عنایت بیش از پیش دولت، اعتبارات مربوط به بزرگترین طرح عمرانی حوزه راه اردبیل تخصیص یابد تا انتظار اهالی استان به پایان رسیده و سوت قطار را بشنوند.


پایان پیام/
 

کد خبر 120293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha