آموزه های فنی و حرفه ای، لازمه بهبود تولید ایرانی

لازمه تولید، نیروی انسانی کار آموز و متخصص با توجه به نیاز جامعه است. بنابراین آموزش های فنی و حرفه ای می تواند نقش موثری در این خصوص و در رساندن به اهداف رهبری و افق 1404 داشته باشد.

خبرگزاری شبستان: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری سال 91، سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه لقب گرفت تا مسیر یکساله اقتصاد ایران اسلامی مزین بر چراغی شود که حرکت در مسیر آن منتهی به مقصدی می شود که توسعه و رشد اقتصادی با خود به همراه دارد و مزیت های کوتاه مدت و بلند مدت بسیاری بر پس مسیر در انتظار ایران و اقتصاد آن خواهد بود.


منویات مقام معظم رهبری بیش از هر بخش فعالان اقتصادی و سازمان های کار آفرین را مورد عنایت قرار داده است تا با تبیین وظایف و عملکرد خود در طول سال پیش رو، گام های موثری برای پیمودن مسیر توسعه و پیشرفت ایران اسلامی برداشته شود.


با جامه عمل پوشاندن به فرمایشات رهبری، بی شک دستیابی به چشم انداز کشور سهل تر و بسیاری از مشکلات اقتصادی همانند اشتغال و تورم حل می شود بنا براین همه باید سهمی در این عزم ملی و رسیدن به ایرانی استوار و توانا در تولید علم و متکی بر سهم برتر نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی داشته باشند.


اهمیت آموزه های فنی، حرفه ای

 

در این میان، مجموعه های علمی و آموزشی کشور، می توانند نقش مهم و تاثیر گذاری بر پیمودن این مسیر اقتصادی و رسیدن به مقصد نهایی که چشم انداز 1404 ایران اسلامی است بر عهده گیرند و عنصر پویایی و تحرک را به ژرفای وجود افراد تزریق کند؛ به شکلی که فرد و جامعه در محیطی هماهنگ به تعامل بپردازند و قالب های اجتماعی نوآورانه شکل دهند.


در حال حاظر؛ مجموعه های علمی و آموزشی برتر دنیا مجموعه هایی نیستند که فقط در حوزه آموزش و پژوهش بپردازند بلکه حرکت در مرزهای دانش با تبدیل ایده نوآورانه به تولید محصولات میسر می شود. بنابراین حمایت از سرمایه و کار ایرانی تنها مختص به سرمایه‌های مادی و تولیدی کالا نیست بلکه سرمایه نیروی انسانی خبره و تولید خدمات نیز باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد، چرا که این حمایت‌ها منجر به افزایش تولید خدمات، بهره‌وری و توسعه کشور می‌شود .


اکنون آموزش های مهارت و فناوری به عنوان یکی از ارکان اصلی توانمند سازی سرمایه های انسانی، امکان ثروت آفرینی و قابلیت دسترسی همگانی را در خصوص تربیت نیروی انسانی متخص و کار آفرین، متناسب با استعداد های افراد و نیاز بازار کار توامان با استفاده ی بهینه از ظرفیت بخش های مختلف بومی اعم از دولتی و غیر دولتی را فراهم می آورد.
 

در این باره می توان به سازمان فنی حرفه ای به عنوان نهادی استراتژیک در دستیابی به این هدف اشاره کرد؛ چراکه آموزه های این سازمان با تربیت و آموزش نیروی انسانی، افراد کارآفرین و خلاق و پر از مهارت نقش مهمی را در رشد اقتصادی بر عهده داشته است.

 

از مهمترین ابزار های سیاست نو آوری و فناوری و تولید ملی ؛ می توان به گسترش آموزش های فنی و حرفه ای، بهبود شایستگی و مهارت های نیروی انسانی، ارتقای توانمندی یاد گیری آن ها از طریق یادگیری مادام العمر اشاره کرد که آموزش های فنی و حرفه ای جدای از این سیاست ها حرکت نکرده است.

 

با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، سازمان فنی و حرفه ای قطعا باید راسخ تر ازقبل گام بردارد و با افزایش توان عملیاتی و تحویل نیروی انسانی خبره با توجه به نیازهای جامعه و همینطور با اراده و برنامه ریزی، بازار کار و کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی را هم با نیروهای خبره تامین کند.


امسال سال فنی و حرفه ای است

 

در این باره سهراب رضایی، سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای معتقد است؛ با توجه به نام‌گذاری امسال تحت عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، امسال سال دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.


وی در گفت وگو با شبستان ادامه داد: حمایت از تولید داخلی که در شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری به آن تاکید شده است، تنها در دانشگاه فنی و حرفه‌ای‌ است که تحقق می‌یابد.

 

رضایی افزود:  تولید در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تحقق می‌یابد زیرا رشته‌های این دانشگاه فنی و کارگاه‌های مختلف در دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای این رشته‌ها فعال است.
 

به گفته سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای، تمام برنامه‌ها و اهداف سال جاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای در راستای تحقق شعار سال جاری فعال است.آموزش های فنی و حرفه ای می تواند نقش موثری در رساندن اهداف رهبری و افق 1404 داشته باشد چرا که پیشگام بوده همچنین که خود معتقد هستند امسال  سال فنی حرفه ای است، بنابراین این سازمان باید با تحقیق و نیازسنجی از بازار کار، برنامه ریزی برگزاری دوره های مورد درخواست بازار کار، عقد قرارداد با بازار کار، توزیع منابع انسانی ماهر در بازار کار، بازنگری اثربخشی ها، بهبود مستمر فرایند آموزش سهم بیشتری را ارائه دهد چراکه لازمه ی تولید؛ نیروی انسانی کار آموز است و این نیروی انسانی نیاز به حمایت دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 120246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha