به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر مجتبی مکبری، مشاور حقوقی مجلس شورای اسلامی، عصر گذشته (22 دی) در جمع خبرنگاران گیلان، با بیان اینکه دولت در برنامه پنجم توسعه توجه ویژه ایی به مساجد و کانون های فرهنگی و هنری دارد، اظهار کرد: بر اساس برنامه پبجم توسعه باید تا پایان این برنامه در 25 درصد مساجد، کانون فرهنگی هنری تشکیل شود که در برگیرنده 22 هزار کانون است.
وی با بیان اینکه تا قبل از دولت نهم فقط دو هزار و 200 کانون در مساجد کشور فعالیت داشت، بیان کرد: رویکرد مسجد محوری دولت نهم و دهم باعث شد تا کانون ها با رشد 4 برابری مواجه شده و تعداد آنها به 9 هزار کانون برسد.
مشاور حقوقی ستاد عالی کانون های مساجد کشور اذعان داشت: تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور تا پایان سال 94 باید به 23 هزار کانون افزایش یابد.
مکبری به بودجه ستاد عالی برای انجام فعالیت ها در دولت اشاره کرد و افزود: بودجه این ستاد در پنج سال گذشته 5 میلیارد تومان، در سال 85 مبلغ 7 میلیارد تومان و در سال 88 مبلغ 12 میلیارد تومان بود که امسال به 27 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کانون های مساجد از حقوق اسلامی برخوردارند، بیان کرد: حقوق اسلامی بر مبنای کتاب، سنت، اجماع و عقل است در حالی که در حقوق غرب، اندیشه و پشتوانه فکری و معنوی وجود ندارد.
مکبری با بیان اینکه وظیفه کانون های مساجد تربیت انسان های خدامحور است، اظهار کرد: در مساجد باید انسان ها پرورش مکتبی داشته باشند تا انسان های خوب و از نظر تخصصی در رده بالا باشند و بتوانند موجب پیشرفت و تعالی کشور شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه اساسنامه ستاد عالی به زودی برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیم می شود، اذعان داشت: در این اساسنامه به وظایف و اهداف کانون های مساجد توجه ویژه شده که منطبق بر شاخص های فرهنگی برنامه پنجم توسعه است و در آن به ارکان ستاد عالی و ساختار تشکیلاتی، اداری، مالی و شرح وظایف و چارت سازمانی ستاد پرداخته شده که باید مشخص شود.
مشاور حقوقی مجلس با اشاره به کانون های فرهنگی هنری مساجد گیلان، اظهار کرد: گیلان از استان های درجه یک ستاد عالی در افزایش کمی و کیفی عملکرد، فعالیت ها و ارتقای کانون های مساجد است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ستاد عالی با استاندار گیلان، اذعان داشت: در این تفاهم نامه سهم گیلان 800 میلیون تومان است که با عنایت ویژه استاندار از منابع استانی تامین شده و جدا از بودجه ستاد عالی است که برای انجام فعالیت های دینی در سطح کانون های مساجد و ساماندهی و ارتقای آنهاست.
مکبری در پاسخ به این سؤال که پیامد افزایش کمی و کیفی کانون های مساجد در سراسر کشور چگونه است، گفت: مقابله با تهاجم فرهنگی، جذب جوانان به مساجد، توسعه فرهنگ عمومی کشور، فعال شدن حوزه مسجد، ارتباط جوانان و آشنایی آنان با مباحث فرهنگی و تبلیغی و هنری، ایجاد اشتغال در سراسر کشور از جمله پبامدهای افزایش کانون هاست.
به گفته وی، جلب توجه مجلس شورای اسلامی به حوزه مساجد، حضور شخصیت های دانشگاهی در توسعه مساجد و از همه مهم تر ارتقای فرهنگی و تبلیغی مساجد و رونق مساجد از دیگر پیامدهای اقزایش کمی و کیفی مانون های فرهنگی و هنری مساجد است.
در ادامه این جلسه، منصور ایمانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه افق نگاه ارشاد به فعالیت های کانون های مساجد است، بیان کرد: مسجد از گذشته های دور به عنوان کانون مدیریت محمدی در جامعه اسلانی فعالیت داشته است.
وی جایگاه مسجد را در دوره انقلاب به عنوان کانون بیداری و در دوره حاضر نیز کانون مهدویت نامید و افزود: مساجد باید رویکردی فرهنگی داشته باشند و از هنر در تراز حرفهای استفاده کرده تا تاثیرگذار باشد و جهان را تحت تاثیر آرمانها قرار دهد.
ایمانی با بیان اینکه کانون های تخصصی در حوزه هنر گام های حرفه ایی و موثری برداشته اند، تصریح کرد: اگر قرار است در مساجد فعالیتهای هنری انجام شود باید با تراز بالا باشد.
پایان پیام/
نظر شما