خبرگزاری شبستان: ایام تعطیلات نوروز برای رسانه ملی و خصوصاً تلویزیون، فرصتی مغتنم و بی بدیل برای همراه کردن مخاطبان با برنامه های تولیدی این رسانه، خصوصاً سریال های تلویزیونی است؛ چه آن که اقشار مختلف مردم در گروه های مختلف سنی، مدت زیادی از روز و شب خود را به تماشای این برنامه ها می گذرانند.
شبکه های مختلف سیما در سال های گذشته الگوهای متعددی را در جهت تولید برنامه های مناسبتی -از تولید سریال های شاد و بازپخش طنزهای موفق تا پخش مسابقات مختلف- تجربه کرده اند و امروز به سادگی می توان درباره موفقیت یا عدم موفقیت هریک از آن ها سخن گفت.
امسال نیز از همان ساعات تحویل سال تا پایان ایام نوروز، هریک از این شبکه ها، بنابر پیش بینی ذائقه مخاطبان خود، برنامه هایی را تدارک دیدند که به یک نمونه موفق و یک نمونه ناموفق از آن ها می پردازیم.
شیرینی "چک برگشتی" پس از تلخی "تا ثریا"
شبکه اول سیما همان گونه که پیش بینی می شد سریال عید خود را بار دیگر به سیروس مقدم سپرد؛ کارگردانی که نوروز سال گذشته نیز مجموعه تلویزیونی "پایتخت" را برای تلویزیون ساخت و در طول سال نیز "تا ثریا" را روی آنتن شبکه یک فرستاد.
مقدم که به سریال سازی پرسرعت برای تلویزیون شهره است، این بار سریال "چک برگشتی" را بر اساس طرحی از محسن تنابنده و فیلمنامه سروش صحت با موضوع روزهای پیش از انتخابات مجلس در یکی از شهرستان ها ساخت تا عنوان موفق ترین سریال نوروز 91 را به نام خود ثبت کرده باشد.
"چک برگشتی" که از همان مولفه های آشنای آثار گذشته سیروس مقدم بهره برد، با بازیگردانی احمد مهرانفر و حضور بازیگرانی چون هدایت هاشمی، امیر جعفری، ریما رامین فر و بهاره رهنما تجربه ای موفق از بازی ارائه داد.
هدایت هاشمی درقامت یک کاندیدای مجلس بار دیگر توانست همچون نقش های خود در "یه حبه قند" و "شیر تو شیر" عنصر لهجه را به خوبی پیاده و برای مخاطب باورپذیر کند. امیر جعفری نیز که پیش از این در سریال با مقدم همکاری داشته، باردیگر به خوبی از پس نقش پرهیاهوی خود برآمده.
"دست بالای دست" و الگوی از مدافتاده طنز این سال ها
اما در سوی دیگر شبکه سوم سیما در ایام نوروز سریال "دست بالای دست" را با کارگردانی محسن یوسفی به روی آنتن برد. سریالی که بار دیگر الگوی تکراری و از مدافتاده سریال های طنز این سال های شبکه سه را پی گرفت. علاقه پسر فقیر به دختر پولدار، مشکل مالی خانواده دختر و زندگی در خانه محقر پایین شهر، پایان خوش و خرم و... همه از جمله مولفه هایی هستند که نه تنها دیگر مخاطب را به خود جذب نمی کند، بلکه به تضعیف واقعگرایی آن نیز می انجامد.
همچنین بهره گیری از بازیگرانی چون یوسف تیموری، جواد عزتی، فتحعلی اویسی و ... در نقش های شناخته شده و تکراری طنز این سال ها موضوع دیگری است که موجب شد "دست بالای دست" از سطح یک سریال طنز معمولی نیز فراتر نرود.
اما شاید تنها نکته شاخص در مضمون سریال، پرداختن به موضوع قاچاق کالا از کشور باشد که البته آن نیز به پرداخت بیشتر نیاز دارد تا پیام سریال در سیر داستان و نه به عنوان موضوعی گل درشت و بیرون از ماجرای فیلم به مخاطب منتقل شود.
پایان پیام/
نظر شما