نگاهی به نخستین پایگاه مجلات تخصصی کشور

پایگاه مجلات تخصصی نور( نورمگز) با دارا بودن حجم محتوای الکترونیکی بیش از 37 هزار شماره مجله در قالب 758 عنوان، رتبه نخست پایگاه های مجازی مجلات تخصصی را در کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، پایگاه مجلات تخصصی نور کوشیده است در 17 موضوع علوم اسلامی و انسانی داده های خود را طبقه بندی و عرضه کند.

 

"قرآن و حدیث"، "فلسفه، کلام و عرفان"، "فقه، اصول و حقوق"، "کتابداری و اطلاع رسانی"، "روان شناسی"، "اقتصاد"، "فرهنگ و هنر"، "مدیریت"، "حقوق"، "علوم سیاسی" و ... از جمله موضوعاتی است که ضمن دسته بندی معنایی مجلات، دسترسی به محتوای ارزشمند آنها به گونه ای متناسب فراهم آمده است.

 

این گزارش می افزاید: پایگاه مجلات تخصصی علوم اسلامی و علوم انسانی نور در سال 1384به همت معاونت شبکه اطلاع رسانی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، به منظور تسهیل و ترویج امر پژوهش و با هدف ایجاد بانک اطلاعاتی گسترده از مجلات حوزه علوم اسلامی و انسانی، پایه‌ریزی شد.

 

این پایگاه با در برداشتن هزاران شماره مجله در صدها عنوان از مجلات کهن تا امروز، به گنجینه ای گرانبها و بستری مناسب برای پژوهش تبدیل شده است. این پایگاه علاوه بر عرضه و امکان ذخیره‌سازی مجلات به صورت تمام‌متن و تمام‌تصویر (Full Text & Full Image)، قابلیت‌هایی چون جستجو، نقد، برگزیدن و مدیریت مقالات و نیز اطلاعات مربوط به صاحبان آثار را در اختیار کاربر قرار می دهد.

 

این گزارش حاکیست، در این پایگاه علاوه بر کهن ترین نشریات پارسی، نشریاتی از زبان عربی مربوط به بیش از 130 سال پیش به چشم می خورد.

 

این گزارش در ادامه به معرفی صفحه نخست پایگاه می پردازد و می افزاید: در یک تقسیم بندی کلی صفحه نخست پایگاه از قسمت هایی چون کلیدهای اجرایی برنامه، تازه های مجلات، مقالات، اخبار، مناسبت ها و بنرهای تبلیغاتی تشکیل شده است.

 

با ورود به این صفحه، تقریباً تمامی قسمت های کلیدی در دسترس شما قرار می گیرد. این بخش ها به ترتیب عبارت اند از: قسمت میانه در بالای صفحه، بنر تبلیغاتی برخی از مجلات موجود در پایگاه قرار دارد که با جابه‌ جایی در صفحات پایگاه، تصویر جدید، جایگزین تصویر قبل می گردد.

 

در سمت راست، آرم مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با قابلیت لینک به پایگاه رسمی آن (www.noorsoft.org) قرار دارد که در واقع، وابستگی پایگاه مجلات تخصصی نور را نسبت به آن نشان می دهد و در سمت چپ، آرم پایگاه مجلات با قابلیت لینک به صفحه نخست (Home Page) قرار دارد که امکان برگشت به صفحه اصلی را فراهم می آورد.

 

در ردیف پایین تر، در قسمت میانه، سه کلید اصلی نمایش، جستجو و صاحبان آثار قرار دارد که به وسیله هر یک از آنها دسترسی به مجلات و در نهایت به مقالات ممکن می شود.

 

در قسمت چپ چهار شکل گرافیکی قرار دارد که به ترتیب برای لیست پستی، راهنمای پایگاه، درباره پایگاه و تماس با ما، در نظر گرفته شده است و در صورتی که مقالاتی توسط کاربر برگزیده شده باشد، پوشه «برگزیده ها» نیز به آن اضافه می شود.

 

در قسمت راست کلیدهای یاد شده، چند شکل گرافیکی مشاهده می شود که برای حفظ تقارن با سمت چپ صفحه در نظر گرفته شده است.

 

این گزارش "عضویت" را یکی از مهمترین بخش های این پایگاه توصیف کرده و ادامه می دهد: با فشردن اشاره ‌گر ماوس روی گزینه «عضویت»، صفحه مربوط به آن باز شده، اطلاعات لازم در مورد نحوه تهیه آن ارائه می دهد.

http://www.noormags.com/View/Pages/FreeAccount.aspx

 

این فرم اطلاعاتی شامل نام، نام خانوادگی، کلمه عبور پیشنهادی (حداقل پنج کارکتر)، پست الکترونیکی، رشته تحصیلی و تلفن تماس شما را خواهد خواست. با تیک زدن کنار «مشترک لیست پستی»، همه ماهه، گزارشی از آخرین دستاوردهای پایگاه به پست الکترونیکی شما ارسال خواهد شد.

 

لازم به ذکر است، این پایگاه دارای بیش از 60 هزار مقاله بوده و عضویت در آن به صورت رایگان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 120012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha