در چهار دادگاه اختلاس 3 هزار میلیاردی چه گذشت؟

متهمان پرونده فساد بزرگ مالی تا کنون در چهار جلسه رسیدگی به این پرونده حاضر شده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مه آفرید خسروی به عنوان متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ مالی و 31 متهم دیگر این پرونده که برایشان کیفرخواست صادر شده است، تا کنون در چهار جلسه دادگاه حاضر شده اند تا پس از تفهیم اتهام از خودشان دفاع کنند که مشروح این چهار جلسه را در گزارش ذیل می خوانید.
جلسه اول دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس
اولین جلسه محاکمه 32 متهم پرونده فساد مالی اخیر صبح 29 بهمن در شعبه اول دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ناصر سراج برگزار شد. ساعت 9:10 دقیقه بود که 32 نفر از متهمان پرونده فساد مالی در دادگاه حاضر شدند. همچنین وکلای متهمان و برخی از اقوام آنها نیز در محل برگزاری دادگاه حاضر هستند. ساعت 9:30 دقیقه بعد از قرائت قرآن، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران بخشی از روند شکل‌گیری گروه توسعه سرمایه‌گذاری آریا را عنوان کرد و سپس قرائت کیفرخواست 220 صفحه‌ای پرونده 12 هزار صفحه‌ای را به فراهانی نماینده خود سپرد. جعبه‌ای حاوی بخشی از اسناد و مدارک پرونده فساد مالی اخیر که از متهمان به دست آمده است تحت‌الحفظ به دادگاه آورده شد. دادستان عمومی و انقلاب تهران در قرائت کیفرخواست متهمان پرونده فساد مالی اخیر با قرائت فراز‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری درخصوص ضرورت برخورد همه جانبه با مفاسد اقتصادی در تشریح شکل‌گیری گروه توسعه سرمایه‌گذاری امیر‌منصور آریا اظهار داشت: صاحبان اصلی شرکت توسعه سرمایه‌گذاری آریا 4 فرزند ذکور شخصی به نام منصور‌خان در منطقه شهرستان رودبار بودند. وی ادامه داد: این برادران قبل از راه‌اندازی شرکت آب‌معدنی داماش زندگی بسیار معمولی داشتند تا اینکه تصمیم به راه‌اندازی این شرکت گرفتند.
در ابتدای این جلسه، دادستان تهران در مقدمه کیفرخواست صادره علیه متهمان را ایراد کرد.
نماینده دادستان تهران موارد اتهامی متهم ردیف اول را افساد فی الارض از طریق شرکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تبانی و فساد در شبکه بانکی کشور و توسل به روش‌های متقلبانه و مجرمانه و اخذ میلیاردها تومان وجوه غیرقانونی، با علم به مؤثر بودن موضوع در مقابله و اضرار به نظام و مشارکت در کلاهبرداری کلان و تحصیل مال از طریق نامشروع جمعاً به مبلغ 000/000/400/554/28 ریال با تشکیل و رهبری یک شبکه سازمان‌یافته برای ارتکاب جرایمی نظیر ارتشاء، اختلاس، کلاهبرداری، جعل و استفاده از اسناد مجعول و صوری، شرکت در پول‌شویی از طریق مصرف عواید حاصل از جرم پرداخت بیش از سی فقره رشوه، استفاده از اسناد مجعول متعدد مرتبط با گشایش¬های اعتبار اسنادی تنزیل شده و معاونت در جعل اسناد و تسهیل وقوع بزه اعلام کرد.
در ادامه رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر مه‌آفرید امیرخسروی متهم ردیف اول پرونده در جایگاه قرار گرفت و قاضی سراج اتهامات وی را که شامل افساد فی‌الارض، شرکت در پولشویی، پرداخت رشوه، استفاده از اسناد جعلی و معاونت در جعل اسناد بود برای وی تفهیم کرد.
وی ادامه داد: قرار بود کارمندان تحت امر من آزاد شوند ولی برای آنها بعضا قرارهای بسیار سنگینی گذاشته شد در حالی که من پذیرفته بودم که کارمندان من هیچ نقشی در این قضیه نداشته و رهبری این اقدامات توسط من صورت گرفته بود.
وی ادامه داد: تاکنون 6 ماه و نیم در سلول انفرادی بودم و هیچ یک از گزارش‌های مربوط به پرونده را نخوانده‌ام و فقط حدود دو ساعت با وکیلم حرف زده‌ام.
در ادامه این جلسه وکیل مدافع متهم در جایگاه قرار گرفت و با بیان این نکته که بر اساس صحبت‌‌های مقدماتی متهم، من تنها چند ساعت با وی صحبت کرده‌ام،‌ گفت: با توجه به عنوان اتهامی افساد فی‌الارض و اخلال در نظام اقتصادی باید بگویم بحث اول ما ایراد صلاحیت است که باید بررسی شود اساسا این موضوع در صلاحیت دادگاه انقلاب هست یا خیر؟
نماینده دادستان با بیان اینکه متهم ردیف اول این پرونده را می‌توان سلطان رشوه نامید، گفت: پاشنه آشیل همه کارهای او برای رفع موانع پرداخت رشوه بوده است. خیلی‌ها حرص و طمع داشتند که با او ارتباط برقرار کنند تا مبلغی را از او بگیرند زیرا مشهور شده بود هر کس با او دست بدهد پولی دریافت می‌کند.
سرانجام اولین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر ساعت 12:40 دقیقه به پایان رسید و این در حالی بود که هنوز دفاعیات متهم ردیف اول مه‌آفرید امیرخسروی به پایان نرسیده بود.
جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اختلاس
32 متهم پرونده فساد مالی اخیر به همراه مأموران ساعت 9 و 10 دقیقه 21 اسفند وارد سالن دادگاه و محل محاکمه شدند و دومین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان اختلاس بزرگ بانکی به صورت علنی با حضور جمعی از رسانه‌های داخلی، خانواده و موکلین متهمین در دادگاه انقلاب برگزار شد.
بیش از 10 جلد پرونده متهمان به همراه تعدادی کتاب قانون مجازات به دادگاه منتقل شده بود که در جلسه اول دادگاه وجود نداشت.
بختیاری، نماینده سازمان بازرسی کل کشور در دومین دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی اخیر، گزارش سازمانش از این اختلاس را گزارش کرد و گفت: در سال 1390 بررسی هایی درخصوص سرمایه بانک آریا که درخواست تأسیس داشت به بانک مرکزی ارایه شد و توقف تأسیس این بانک را خواستار شدیم.
در جریان دومین جلسه دادگاه پرونده فساد مالی بزرگ که از صبح امروز با ‏قضاوت قاضی سراج در حال برگزاری است ‏پس از اظهارات بختیاری، نماینده سازمان بازرسی کل کشور آقای (ع – ر) یکی از مدیران سابق شرکت گروه ملی فولاد پارسیان به عنوان مطلع به جایگاه فراخوانده شد و در خصوص تخلفات مه آفرید خسروی توضیح داد.
مه آفرید خسروی، متهم ردیف اول پرونده فساد بزرگ مالی در دومین دادگاه رسیدگی به این پرونده با اشاره به اینکه وکیل وی در روز چهارشنبه انصراف خود را اعلام کرده است،گفت: به دلیل اینکه در حال حاضر وکیلی در اختیار ندارم از صحبت کردن در این جلسه خودداری می‌کنم‌.
جلسه سوم رسیدگی به پرونده اختلاس
در سومین دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی 14 متهم در این جلسه حضور نیافتند. در این جلسه، فقط 18 نفر از متهمان در دادگاه حضور دارند و 14 نفر بقیه به دادگاه نیامده‌اند؛ همچنین حدود 10 نفر از وکلای مدافع در دادگاه حضور دارند.
غلامعلی ریاحی، وکیل جدید مه‌آفرید امیرخسروی متهم ردیف اول پرونده فساد مالی، دقایقی قبل در دادگاه حاضر شد. این وکیل دادگستری پیش از این در تاریخ 22 آذر، پس از انصراف بهرام بهرامی از وکالت امیرخسروی و پیش از پذیرش این مسئولیت توسط شعبانی آمادگی خود را برای دفاع از امیرخسروی اعلام کرده بود.
قاضی پرونده فساد بزرگ مالی در سومین دادگاه این پرونده بر دستگیری متهم فراری اختلاس توسط اینترپل تاکید کرد.
وی گفت: امروز جعبه سیاهی در سر زبان‌های مردم عادی است که‌‌ همان متهم اصلی فراری پرونده است، به گونه‌ای که وقتی هواپیمایی سقوط می‌کند در بررسی سوانح هواپیمایی دو جعبه وجود دارد یکی جعبه سیاه است، که ضبط کننده صحبت‌های خلبان با برج مراقبت است و هر زمان جعبه سیاه به طور کامل بررسی شود جعبه اف بی‌آر خودش مشخص می‌شود.
در ابتدای سومین جلسه دادگاه رسیدگی به فساد مالی، قاضی سراج از( س ـ ک) یکی از متهمان پرونده خواست در جایگاه حاضر و به دفاع از خود بپردازد. متهم که مدیریکی از شعبه های بانک صادرات اهواز بود در پاسخ به سوال قاضی در مورد بدون وصول گذاشتن بیست تریلیون ال سی و ضربه ای که با وصول آن به نظام اقتصادی کشور وارد می شد، گفت: ما قصد ضربه زدن به نظام را نداشتیم.
در ادامه وکیل متهم برای دفاع در جایگاه قرار گرفت و مدعی شد:هیچ مقام استانی در مورد سوری بودن اسناد پس از دوسال اعتراض نکرد. اعتبارات اسنادی قانونی بوده اما روند انجام آن قانونی نیست. براساس گزارش دیوان محاسبات اعتبارات زیاد بوده و وثیقه های ان کمتر از میزان قانونی بوده و مقررات انجام نشده است.
نماینده دادستان در سومین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی جعلی بودن اعتبارات تاکید کرد.
طبق کیفرخواستی که دقایقی پیش در دادگاه علیه متهم ردیف سوم قرائت شد، وی به اخذ رشوه از مه آفرید خسروی متهم گردید.
فراهانی، نماینده دادستان دقایقی قبل متن کیفرخواست صادره علیه «س.م» متهم ردیف سوم که رئیس بانک ملی شعبه کیش بود را قرائت کرد.
پس از قرائت کیفرخواست علیه متهم ردیف سوم، او در دفاع از خود گفت: اتهامات را قبول ندارم.
«س.م» متهم ردیف سوم پرونده فساد مالی بعد از اینکه در جایگاه قرار گرفت، در مقابل تفهیم اتهام از سوی قاضی اظهار داشت: اتهامات را قبول ندارم اما از دادگاه خواستار رأفت اسلامی هستم.
سومین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی که از ساعت 9:15 صبح 27 اسفند 90 شروع شده بود ساعت 12:30 به کار خود پایان داد.
چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس
چهارمین جلسه رسیدگی به فساد مالی اخیر در حالی از ساعت 9:15 آغاز شد که در این جلسه قرار بود فقط به اتهامات یکی از متهمان رسیدگی شود. در این جلسه، به اتهامات «ب.ب» متهم ردیف دوم پرونده و معاون حقوقی و خرید تمام اموال گروه میرمنصور آریا رسیدگی شد که گفته می‌شود همه مراودات مالی شرکت و ثبت‌ شرکت‌های زیرمجموعه گروه توسط وی انجام ‌شده است.
وکیل مدافع و پدر و مادر این متهم به همراه همسرش نیز در دادگاه حاضر شدند و با توجه به اینکه در جلسه امروز فقط یک متهم حضور دارد، مکان برگزاری نیز از سالن اصلی دادگاه انقلاب به مکان دیگری در این مجموعه منتقل شده است.
وکیل مدافع متهم ردیف اول پرونده فساد مالی اخیر، وکالت متهم ردیف دوم را هم برعهده دارد.
براساس کیفرخواست صادره، فسادفی الارض، شرکت در پولشویی و جعل اسناد و استفاده از اسناد جعلی از اتهامات متهم ردیف چهارم این پرونده است.
عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران از ساعت 10:20 دقیقه در چهارمین جلسه دادگاه فساد مالی اخیر حاضر شد.
متهم ردیف دوم با بیان اینکه چشم راست مه‌آفرید خسروی بودم گفت: امضای همه کس، حتی قاضی سراج را با یک‌بار دیدن می‌توانم جعل کنم.
در ادامه جلسه چهارم رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر و بعد از قرائت کیفرخواست صادره علیه متهم و درخواست اشد مجازات برای متهم توسط نماینده دادستان، قاضی سراج این اتهامات را به متهم تفهیم کرد.
متهم نیز در پاسخ با بیان اینکه فقط بخشی از اتهامات را قبول دارم گفت: فکر می‌کردم در حال خدمت‌رسانی و کمک به نظام هستیم نه اینکه به آن ضرر بزنیم.
وکیل مدافع متهم گفت: من هم به صلاحیت دادگاه انقلاب در مورد این پرونده ایراد دارم. البته قاضی سراج صلاحیت دارند اما دادگاه انقلاب صلاحیت ندارد.
وکیل مدافع متهم با بیان اینکه بالاترین مرجع امنیتی کشور باید نظر بدهد که گروه آریا امنیت ملی را مخدوش کرده‌ است یا خیر گفت: وزیر اقتصاد، مه‌آفرید(سلطان رشوه) را بزرگ‌مرد اقتصاد معرفی کرده بود.
در ادامه چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی در دادگاه انقلاب، فراهانی نماینده دادستان خطاب به قاضی گفت: لطفا از جلسه بعد محاکمه، متهمانی که باهم در پرونده ارتباط دارند، در جلسه حضور داشته باشند.
وی افزود: اگر ما گفتیم اشد مجازات را می‌خواهیم به خاطر این است که ایشان چندین اتهام دارند اما ما برای ایشان از دادگاه مجازات اعدام را می‌خواهیم.
سرانجام پس از گذشت 270 دقیقه جلسه دادگاه به پایان رسید و قاضی سراج ختم جلسه را اعلام کرد تا به این ترتیب رسیدگی به متهمان دیگر این پرونده 12 هزار صفحه‌ای به جلسات بعد موکول شود.
پایان پیام/

کد خبر 119922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha