خبرگزاری شبستان// گلستان
در مسیر جاده قدیمی گرگان به کردکوی و در کنار مزارع گندمی که از وزش نسیم به تموج درآمده اند، امامزاده روشن آباد با گنبد زیبا و ساده خودنمایی می کند.
این امامزاده متعلق به دوران تیموریان در قرن 9 هجری قمری بوده و دارای سازه آجری و ملات گل و آهک و اندود گچی در داخل است.
صندوق چوبی امامزاده ساخته دست استاد حاجی عبدالله به تاریح 789 قمری است. یکی از درهای صحن نیز کار استاد کاظم بن علی نیشابوری است و تاریح آن به سال 877 هجری قمری باز می گردد.
بنای امامزاده از خارج هشت ترک است که هر ترک طاق نمایی با طاق جناقی دارد. میان یکی از طاق نماها را برداشته و ورودی بقعه را در آن ایجاد کرده اند. گرداگرد بنای اصلی پا گردی دارد که سقف آن را سفال کرده اند با ستون های چوبینی چهار ترک باریکی که حدود 30 عدد است و سقف این پاگرد را نگه داشته است.
گنبد آجری دو پوست بلند بر وسط بنای بقعه زده شده است که از خارج دارای کمربندی بلند است با 16 طاق نما با طاق جناقی، سپس با آجر بخش فوقانی کمربند را گرد کرده اند.
گنبد خارجی اصلی را در آغاز استوانه ای شکم دار زده، سپس گنبدی بسیار کوتاه بربالای آن افزوده اند که در مجموع شکل ویژه ای را به آن داده است.
بنای اصلی بقعه از داخل مربع شکل و ابعاد آن از داخل 465 سانتیمتر است. چهار گوشوار در چهار کنج بنا ساخته و گنبد را بر دیوارها و گوشوارها بنا کرده اند. گنبد از آجر بنا نهاده شده است و کاشی کاری است.
صندوقی چوبی مرقد دوتن از اولاد امام موسی بن جعفر(ع) را در برگرفته است. درازای آن 283 و پهنایش 147 و بلندی آن 98 سانتیمتر است و آیة الکرسی و اسم ائمه اطهار بر آن حک شده است.
این امامزاده در وسط باغی مشجر و آرامستانی به همین نام واقع شده است. پنجشنبه های آخر هر هفته این مکان مقدس مملو از جمعیت است. هم چنین در عزاداری ها و میلاد ائمه اطهار نیز این مکان مأمن عاشقان اهل بیت (ع) است.
پایان پیام/
نظر شما