رونق فعالیت فعالان ازدواج در ایران ضروری است

اجتماعی: یک روانشناس بر لزوم رونق فعالیت فعالان ازدواج در جامعه ایران اسلامی به منظور رفع موانع ازدواج جوانان تاکید کرد.<BR> <BR>

علویه غزالی، روانشناس در مورد معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه اسلام به خبرنگار شبستان، گفت: اصالت خانوادگی، اخلاق، ایمان، سلام جسمی و روحی و علم و ثروت به ترتیب پنج معیار انتخاب همسر از دیدگاه پیامبر اکرم(ص) هست. اگر این معیارها در ازدواج در نظر گرفته نشود، هدف اصلی ازدواج که همان آرامش و کمال است، حاصل نمی شود.

غزالی ابراز داشت: رسیدن به آرامش و کمال و تکثیر نسل به ترتیب اهداف اصلی ازدواج از دیدگاه قرآن کریم است. در کتاب آسمانی قرآن ،آیات زیادی در مورد ازدواج و انتخاب همسر وجود دارد.

وی با اشاره به تاکید اسلام بر لزوم توجه به کفویت در انتخاب همسر، اظهار داشت: بر اساس آیات کلام الله مجید، مردان پاک باید با زنان پاک، مومنان با زنان مومنه و مشرکان باید با زنان مشرک و مردان پست نیز باید با زنان پست و مردان زناکار با زنان زناکار ازدواج کنند. در حقیقت نظر اسلام این است که هرکس باید با هم کفو خود ازدواج کند.

این روانشناس با اشاره به آیه 26 سوره نور عنوان کرد: در این آیه آمده است "الخبیثات للخبیثین" از پیامبر اکرم(ص) در مورد معنی خبیثه سئوال کردند و ایشان فرمودند "کسانی که با جنس مخالف خود دوست هستند، خبیث نامیده می شوند." بدین ترتیب بر اساس این آیه دخترانی که دوست پسر دارند، شایسته پسرانی هستند که دوست دختر دارند.

غزالی با بیان اینکه خانواده ها باید از افزایش سن ازدواج جوانان جلوگیری کنند، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمودند "پدری که دختر دارد باید از سنین کودکی دختر خود، پسری که بتواند دخترش را خوشبخت کند پیدا و زیر نظر بگیرد و در آینده به طور غیر مستقیم وی را تشویق به ازدواج با دخترش کند." امروز پدران نه تنها این کار را نمی کنند، بلکه با برخورد بد، خواستگاران دختر را فراری می دهند.

وی افراط و تفریط و بی توجهی نسبت به حرف بزرگترها را مهم ترین مشکل جوانان امروزی در امر ازدواج ذکر کرد و ادامه داد: دختران در فاصله سنی 17 تا 22 سال توقعات زیادی دارند و پس از 22 سال حاضر به حداقل ها می شوند و این تفریط ممکن است آنها را در معرض یک ازدواج ناموفق قرار دهد. از طرفی پسران نیز کار و درآمد کافی ندارند و با دیدن توقع بالای دختران، جرات خواستگاری پیدا نمی کنند.

این مدرس حوزه جامعه الزهرا(س) با تاکید بر لزوم رونق پیدا کردن فعالیت فعالان ازدواج در جامعه ایران اسلامی، ابراز داشت: باید مرکزی متولی امر ازدواج جوانان شود و به آشنایی و شناخت بیشتر جوانان، تسهیل امر ازدواج و رفع موانع ازدواج جوانان کمک کند تا از افزایش سن ازدواج جوانان و به تبع آن ازدیاد مفاسد اجتماعی جلوگیری به عمل آید.

غزالی تسهیل ازدواج جوانان را یک وظیفه همگانی عنوان کرد و افزود: مسئولان باید از راه های گوناگونی همچون اشتغالزایی، موانع سر راه ازدواج را بردارند. از طرفی کمک های دولت به عنوان وام برای ازدواج کافی نیست و خیرین نیز باید وارد این عرصه شوند.

وی با اشاره به خالی بودن جای واسطه ازدواج در جامعه ما تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمودند "کسی که واسطه ازدواج شود، ثواب 70 شهید را دارد." با ایجاد مرکز ازدواج و رونق یافتن فعالان ازدواج در جامعه، مشکل نبود واسطه گری در ازدواج جوانان تا حد زیادی حل خواهد شد.

 

کد خبر 1195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha