به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین،آیت الله «عبدالکریم عابدینی» در جلسه هماهنگی برگزاری نماز عید قربان اظهار کرد: خداوند در آیه 41 سوره حج فرمود «الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلاه»، خداوند انتظار دارد همین که ما امکاناتی در اختیارمان قرار گرفت، نماز را اقامه کنیم، اکنون همه نظام، صداوسیما، رسانه ها، تبلیغات شبکه های ملی، روحیات مردم و فرهنگ دینی جامعه، همه اینها زمینه تبلیغ برای اقامه نماز را فراهم کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: ما بیاییم این نمازی که نماز شهر ماست را به بهترین نحو اقامه کنیم، یک موقع نماز در خانه ماست، یک موقع در مسجد محله ماست، یک موقع صحبت از نمازهایی مانند عیدفطر، عید قربان و نماز جمعه است که آبرو و عزت شهر است، وقتی می خواهند بگویند این شهر اهل نماز است یا خیر، نگاه می کنند به نمازهای جمعه، عیدفطر و عیدقربان و اگر باشکوه باشد می گویند اینجا شهر متدینی است، مهم است که ما شخص متدینی باشیم، همچنین باید شهر متدینی داشته باشیم.
وی عنوان کرد: خداوند فرموده «الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلاه»، یعنی همه رسالت اقامه نماز را برعهده دارند، یعنی استاندار محترم، فرماندار محترم، نیروی انتظامی، ارتش، سپاه، روحانیت، حوزه های علمیه، این اقامه نماز به عهده شماست.
آیت الله عابدینی بیان کرد: خداوند در آیه 32 سوره حج می فرماید «و من یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب»، یعنی آنهایی که شعائر الهی را بزرگ می شمارند و در بزرگ نشان دادن شعائر الهی می کوشند، به شعائر االهی اهمیت قائل می شوند، این نشان دهنده تقوای قلبی آن هاست، یعنی کسی که در دلش تقواست، نمی تواند آرام بنشیند و بگوید اگر نشد هم اشکالی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: قرآن آدم ها را 2 طیف نشان می دهد و می گوید یک عده هستند که خوششان می آید فساد و فحشا و بدی در جامعه رواج پیدا کند، یعنی هر چه بدی ها بیشتر دیده شوند اینها بیشتر خوشحال می شوند، در مقابل آنها کسانی هستند که بسیار خشنود می شوند مساجد آباد باشد و جمعیت زیادی در صفوف مساجد باشند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: نماز عید فطر و عید قربان احکام فقهی بسیار مشترکی دارند، همچنین نماز عید فطر و عید قربان با نماز جمعه هم مشترکات فراوانی دارند، البته مسائل متمایزی هم دارند، اما مسائل مشترک بسیاری هم دارند، امیرالمومنین(ع) در یکی از خطبه های نماز عید فطر می فرماید مردم چرا باید چنین جماعتی را برپا کنند، برای اینکه شکوه و عظمت مسلمین دیده شود.
وی اعلام کرد: در نماز عید فطر و عید قربان آن کسانی که می توانند بیایند را باید کاری کنیم که همه یکجا و یکپارچه باشند، این دستور دین ماست.
آیت الله عابدینی تصریح کرد: امیرالمومنین (ع) فرمود نماز یک جا خوانده شود تا عظمت مسلمین دیده شود، حواسمان باشد که به سمت یکپارچه شدن برویم، باید همه دست به دست هم بدهیم که به این صورت اجرا شود، ان شاءالله خداوند این جایزه را به ما بدهد که نماز قربان هر چه باشکوه تر از گذشته برگزار شود.
گفتنی است نماز عید قربان روز یکشنبه 19 تیرماه در حیاط مسجدالنبی (ص) به صورت یکپارچه برگزار شود و درب های مسجدالنبی (ص) هم از ساعت 6:30 صبح به روی نمازگزاران باز میشود.
نظر شما