به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکوثر، رژیم صهیونیستی از سال 2006 باریکه غزه را تحت محاصره همهجانبه قرار داده است. علت اصلی محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی، پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در انتخابات پارلمانی و شکست جنبش فتح و توافق امنیتی مصر و رژیم صهیونیستی بود. با وجود اینکه دولت برآمده از انتخابات پارلمانی فلسطین در اثر درگیری داخلی، فروپاشید و جنبش فتح بار دیگر قدرت را در اختیار گرفت، ما محاصره غزه توسط رژیم اسرائیل نه تنها پایان نیافت بلکه همچنان ادامه دارد.
در اثر این محاصره، غزه با فاجعه انسانی وخیمی مواجه شده است. محاصره 15 ساله باریکه غزه از سوی رژیم صهیونیستی، باعث کمبود مواد غذایی و افزایش ناامنی غذایی در این منطقه شده است تا حدی که سازمان ملل و سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز در گزارشهای خود از این امر ابراز نگرانی کردهاند. بر اساس گزارش کانون مطالعات سیاسی اقتصادی فلسطین، در سال ۲۰۲۱ بیش از نیمی از خانوادههای فلسطینی فاقد امنیت غذایی بودند.
«برنامه جهانی غذا» نیز در چندین نوبت اعلام کرده که گرسنگی و فقر به دلیل سیاستهای رژیم صهیونیستی جان هزاران فلسطینی در غزه و کرانه باختری را تهدید می کند. بر پایه آمارها، دو سوم فلسطینیان ساکن نوار غزه در سایه محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی بر این باریکه، در سال 2021 از نبود امنیت غذایی رنج میبردند.
علاوه بر ناامنی غذایی، وضعیت بهداشتی و پزشکی نیز در باریکه غزه وخیم است. هزاران نفر از مردم غزه با وجود درگیر بودن در بیماریهای مهلک، اما امکان خروج از غزه را برای درمان بیماری خود ندارند. ارسال دارو به باریکه غزه نیز به دلیل محاصره آن توسط رژیم صهیونیستی وجود ندارد. حتی فراگیری بحران کرونا نیز سبب نشد رژیم صهیونیستی محاصره همه جانبه باریکه غزه را متوقف کند. پیش از این، سخنگوی صلیب سرخ جهانی اعلام کرد تحریمهای سخت علیه افراد و کالاها به اضافه اختلافات داخلی در فلسطین وضعیت انسانی در غزه را بحرانی و آن را به منطقهای جدا از جهان تبدیل کرده که اقتصاد آن را تحت فشار قرار داده است. خدمات اساسی از جمله بهداشت، آب و برق در غزه با مشکلات شدیدی مواجه شده است. بیماران به مجوز مقامات رژیم صهیونیستی برای خروج از باریکه غزه نیاز دارند.
با توجه به این وضعیت، دفتر هماهنگی امور انساندوستانه در اراضی اشغالی فلسطین (اوچا) در گزارشی اعلام کرد که وضعیت نوار غزه پس از گذشت ۱۵ سال محاصره زمینی، دریایی و هوایی این منطقه، فاجعهبار شده است. در این گزارش آمده است که محاصره غزه باعث افزایش نرخ فقر و بیکاری به بالاترین حد آن، نابودی اقتصاد فلسطینیان و اتکای ۵۰ درصد آنها به کمکهای بینالمللی شده است. اوچا در گزارش خود همچنین آورده که محاصره غزه تاکنون باعث مرگ صدها نفر از ساکنان باریکه غزه شده است.
با وجود اینکه سازمان ملل متحد و ارکان آن تاکنون بارها درباره فاجعه انسانی در باریکه غزه هشدار دادند و حتی سازمان ملل متحد نیز باریکه غزه را بزرگترین «زندان روباز» جهان توصیف کرد، اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی این نهاد برای متوقف کردن محاصره غزه انجام نشده است.
نظر شما