بهروز مردانی نژاد، فرماندار فارسان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در استان چهارمحال و بختیاری گفت: این قلعه توسط علی قلی خان سردار اسعد بختیاری، در زمانی که وی زمام داری ایل بختیاری را به عهده داشت ساخته شده و بر این اساس قدمت آن به بیش از یکصد سال می رسد.
وی افزود: مصالح به کار رفته در این بنای دو طبقه خشت با نمای آجر با ملات گچ و خاک است و هنرهای حجاری، چوب بری، گچ بری، آیینه کاری و نقاشی در آن به کار رفته است.
وی تصریح کرد: این بنای تاریخی، مربوط به اواخر سده ۱۳ هجری قمری است و در جونقان، داخل شهر، واقع شده و در تاریخ ۵ دی ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۵۴۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
مردانی نژاد اظهار داشت: این قلعه که به کاخ سردار اسعد بختیاری مشهور است، شهرت خود را مدیون مشروطیت و آغاز قیام بختیاری ها در شهر جونقان و اجتماع در این قلعه و سپس فتح اصفهان و تهران می باشد.
وی در مورد تاریخچه و سال بنای آن، گفت: می گویند ابتدا حسین قلی خان و عمویش کلبعلی خان که شجاعت و سلحشوری مردم جونقان و دشت های کشاورزی جونقان و میزدج چشمشان را خیره کرده بود، این شهر را به عنوان مرکز سوق الجیشی خود قرار داده و همیشه پیروزیهای خود را در جنگ هایشان مدیون مردم جونقان و موقعیت خاص این شهر می دانستند.
فرماندار فارسان یادآور شد: بعدها علی قلی خان سردار اسعد که در همین شهر بدنیا آمد کاخ بزرگ و با معماری نوین فرانسه بر روی بقایای منزل پدری خویش بنیان گذاشت.
وی افزود: مدرسه اسعد در ضلع غربی این کاخ همچنان واقع است.
پایان پیام/
نظر شما