« علی جهانی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: توسعه و تقویت فرهنگ تعاون مهم ترین گام در راستای تقویت تولید، اشتغال و بهبود معیشت مردم است.
وی افزود: تعاونی ها نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه در مناطق و محله های شهرها و روستاها دارند و در این راستا توسعه تعاون در استان پیگیری می شود.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان اظهار داشت: شرکت های تعاونی تامین نیاز مشاغل در حقیقت نوعی تعاونی متعارف یا سهامی عام هستند که بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای کسب و کار خانگی و ایجاد فرصتهای شغلی تشکیل می شوند.
وی ساماندهی مشاغل خانگی در قالب تعاونیهای تامین نیاز مشاغل را یکی از برنامههای موثر در جهت گسترش اشتغالزایی و تقویت تعاونیها در استان عنوان کرد و بیان کرد: تمهیدات لازم به منظور تشکیل تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی در منطقه فلک الدین شهرستان خرم آباد با عضویت ۳۰۰ نفر از بانوان آموزش دیده با همکاری موثر موسسات خیریه منطقه فراهم شده است که تشکیل این تعاونی ها می تواند الگویی در خور توجه برای مناطق کمتر توسعه یافته شهری باشد .
جهانی با اشاره به اینکه دغدغه اشتغال و بیکاری از جمله مسائل و مشکلات اساسی در استان است ، خاطر نشان کرد : مشکلات به دلیل نبود توازن ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده به نحوی که هم اکنون برنامهها و سندهای توسعه مبتنی بر رفع مشکل بیکاری و موضوع اشتغال در دست تنظیم است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان اشاره به اینکه 324 تعاونی بانوان در استان در بخش های مختلف اقتصادی فعالیت می کنند ، تصریح کرد : تمام کسانی که در مشاغل خانگی مشغول به کار هستند و برای تامین مواد اولیه و فروش محصولات خود به موسسات واسط نیاز دارند می توانند با تشکیل تعاونیهای تامین نیاز به این هدف نایل شوند و با این کار هم به عرضه محصولات خود در قالب تعاونی کمک کنند و هم تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز کسب و کارهای خانگی باشند.
وی یکی از مشکلات اصلی صاحبان مشاغل خانگی را بازاریابی و فروش عنوان کرد و اظهار کرد : ما با همکاری دستگاههای اجرایی استان و موسسه های مردم نهاد تلاش میکنیم با فرهنگ سازی در بین مردم محلات و مناطق استان در زمینه تشکیل این نوع از تعاونی ها مشکل نبود ثبات بازار، تامین سرمایه و عرضه محصولات با قیمتهای پراکنده را در این خصوص را رفع کنیم .
جهانی بهترین راه برای ایجاد فرصتهای شغلی و کسب کار را در استان توسعه مشاغل خانگی دانست و گفت :به نظر می رسد که تشکیل تعاونی های تامین نیاز مشاغل خانگی در شهرها و روستاها را به عنوان حلقه اتصال بین صاحبان مشاغل خانگی با بازار فروش، علاوه بر ایجاد فرصتهای اشتغال، امکان تامین مواد اولیه و مورد نیاز تولیدات خانگی با قیمت مناسب و ایجاد بازار فروش محصولات خانگی را فراهم کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه سال گذشته ۴۶ میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی در استان پرداخت شد، عنوان کرد: همچنین 3 هزار و 41 تعاونی فعال در استان وجود دارد که زمینه اشتغال این ۳۷ هزار و ۳۷۰ نفر را فراهم کرده اند .
وی همچنین به اهمیت و جایگاه اساسی تعاون و کار جمعی در استان اشاره کرد و ادامه داد: بخش تعاون با استفاده از توان جمعی و گروهی که در کنار هم قرار می گیرند و به ویژه سرمایه ای که برای کار و تولید تجمیع می شود در توسعه برنامههای اشتغالزایی، و پیشرفت اقتصادی و رفع بیکاری به خوبی تاثیر بسزایی دارد.
جهانی اظهار کرد: به طوری که تعاون موجب حرکت رو به رشد بنگاههای اقتصادی و از ارکان مهم توسعه اشتغال پایدار محسوب میشود.
نظر شما