به گزارش خبرگزاری شبستان، رودنی شکسبیر، پژوهشگر و استاد دانشگاه در انگلیس در گفت وگو با العالم با اشاره به بالارفتن قیمت نفت به علت تحریم ایران، گفت: افزایش تنش و بحران سیاسی به تضعیف اقتصاد جهانی خواهد انجامید، و بر جریان اقتصاد دریایی و تبادل تجاری که بر نفت مبتنی می باشد تأثیر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به گسترش احساس استقلال و تلاش برای کاستن از میزان دنباله روی از امریکا گفت: این امر نشان دهنده سرآغاز تحول در عرصه سیاست و اقتصاد بین الملل می باشد، که ممکن است به ایجاد ائتلاف هایی بینجامد که به امریکا اعلام کنند دیگر اجازه تصمیم گیری در امور بین المللی را به این کشور نخواهند داد.
شکسپیر خاطرنشان کرد: انتخابات پارلمانی اخیر در ایران نشان داد که در ایران دمکراسی وجود دارد و ملت ایران از نظام و سیاستهای آن و انقلاب اسلامی حمایت می کند. این امر باعث شده است تا سران نظام به تحقق پیشرفت روز افزون در زمینه های علمی و اقتصادی علاقه مند باشند.
رودنی شکسپیر اظهار داشت: این امر باعث نگرانی غرب خواهد شد. زیرا غربی ها دیدگاه کاملا نژاد پرستانه دارند.
شکسپیر به غرب درباره حمله به ایران هشدار داد و تأکید کرد: در صورتی که ایران مورد تجاوز قرار گیرد همه ایرانی ها از کشورشان دفاع خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به اعتراف دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم تلاش ایران برای دستیابی به بمب هسته ای اشاره کرد و گفت: به دلیل مستقل بودن ایران و مقاومت در برابر فشارها؛ اسرائیل و امریکا تلاش می کنند به این کشور حمله کنند. اما باید در نظر داشت که ایران از توان دفاعی بسیار بالایی برخوردار است، و در مقابل همه دشمنان تجاوزگر ایستادگی خواهد کرد.
شکسپیر با انتقاد از حمایت امریکا از نظام های تمامیت خواه عربستان و بحرین به عنوان "بدترین و فاسدترین نظام های دنیا" که پول و سلاح در اختیار گروههای مسلح در سوریه قرار می دهند گفت: حاکمان این کشورها یک مجموعه از مجرمان همپیمان هستند. اما در دراز مدت موفق نخواهند بود، زیرا تاریخ به نفع موج دمکراسی خواهی در منطقه خاورمیانه رقم خواهد خورد.
وی تأکید کرد: در سوریه مشکلاتی وجود دارد. اما شمار زیادی از مردم از نظام و روند اصلاحات سیاسی حمایت می کنند. بنابراین امریکا باید از دخالت در امور کشورهای خاورمیانه دست بردارد.
رودنی شکسپیر خاطرنشان کرد: فساد در عربستان بیشتر از آن چیزی است که تصور می شود؛ البته انتظار نمی رود که بیداری جهان عرب به زودی به عربستان برسد، اما در سالهای آینده این امر نتایجی به بار خواهد آورد.
پایان پیام/
نظر شما