تشریح سیاست های مقابله با فقر مطلق به عنوان دغدغه اول رییس جمهوری/ فرمانداران نقش کلیدی در اجرای طرح دارند

موسوی نیک گفت: به دنبال این هستیم با اجرای این طرح دیگر کسی در کشور حداقل مشکل تأمین مواد غذایی و سرپناه نداشته باشد و دغدغه شماره یک رییس جمهوری رفع فقر مطلق است که به صورت هفتگی این موضوع را از وزارت رفاه پیگیری می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، هادی موسوی نیک، دوشنبه( 30 خرداد) در جلسه مبارزه با فقر مطلق با این توضیح که « اگر فقر را به این معنا در نظر بگیریم که خانواری حداقل های خوار و بار که سازمان بهداشت جهانی مشخص کرده به علاوه سایر هزینه های زندگی را نداشته باشد» بنابراین حدود 26 میلیون نفر در کشور در این وضع هستند؛ افزود: این آمار نسبت به 10 سال گذشته 8 میلیون نفر بیشتر شده است.

 

 

معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حال حاضر مشکلات در حوزه معیشت پررنگ شده و از این 26 میلیون نفر حدود یک میلیون نفر افرادی هستند که اگر همه درآمد خود را فقط صرف تغذیه کنند باز دچار مشکل هستند و حدود یک میلیون نفر در کشور در تأمین معاش و سرپناه مشکل دارند.

 

 

وی جامعه هدف پروژه مبارزه با فقر مطلق را این جمعیت یک میلیون نفر دانست و گفت: به دنبال این هستیم با اجرای این طرح دیگر کسی در کشور حداقل مشکل تأمین مواد غذایی و سرپناه نداشته باشد؛ دغدغه شماره یک رییس جمهوری رفع فقر مطلق است و به صورت هفتگی این موضوع را از وزارت رفاه پیگیری می کنند.

 

 

موسوی نیک نقش فرمانداران در اجرای این طرح را به دلیل اینکه بخش مهمی از جمعیت هدف، ساکن در روستاها هستند؛ کلیدی عنوان کرد و اتباع خارجی و افراد فاقد هویت را نیز جزو گروه هایی نام برد که می توانند در سامانه شناسایی افراد دارای فقر مطلق ثبت نام کنند.

 

 

وی ادامه داد: اما تاکنون اطلاعاتی در این زمینه در سامانه شناسایی افراد با فقر مطلق از استان کرمان بارگذاری نشده است در حالی که استانداری می تواند با هماهنگی ثبت احوال برای این افراد کد 10 رقمی تعریف کند تا در سامانه ثبت نام شوند.

 

 

معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه گرمخانه ها استان کرمان دارای شرایط مطلوبی نیستند اما موارد زشت و زیبا در گرمخانه ها دیده می شود؛ اظهار کرد: زیباترین آن فعالیت انجمن سلامت بانوان بود.

 

 

وی شرایط افراد دارای فقر مطلق را اینگونه عنوان کرد: در مرز گرسنگی باشد، عضو نهاد حمایتی نباشند، وضع شان بهتر از مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی نباشد؛ ضمن آنکه درآمد این افراد جدای از یارانه بیشتر از 500 هزار تومان نباشد که بیش از 50 درصد افراد ثبت شده در سامانه، مشمول هستند.

 

 

موسوی نیک در پایان گفت: این طرح آینده رفاهی کشور است و کمیته امداد فرآیند رسیدگی را تکمیل می کند و این افراد به تناسب مورد حمایت تغذیه ای یا وارد فاز توانمندسازی می شوند.

 

 

در این نشست همچنین مجتبی مصباح، سرپرست اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه 29 هزار و 231 نفر از استان در این سامانه ثبت شدند، افزود: کرمان بعد از سیستان و بلوچستان رتبه دوم از نظر تعداد ثبت شده ها است و افراد ثبت نام شده در این سامانه راستی آزمایی خواهند شد.

 

 

وی با بیان اینکه شهرستان ها متأسفانه افراد مشمول را به طور کامل ثبت نکرده اند به طور مثال در شهرستان منوجان تاکنون یک نفر و در رودبار 4 هزار و 142 نفر ثبت شده است؛ اظهار کرد: رفع فقر مطلق یک فرصت تاریخی برای همه کشور به ویژه استان کرمان است و دهیاران بهترین افرادی هستند که می توانند در شناسایی افراد کمک کنند.

 

 

 

رحمان جلالی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان هم با بیان اینکه حدود یکسال پیش شورای راهبردی استان تشکیل و ذیل آن کمیته تخصصی شکل گرفت؛ افزود: طبق بررسی های این شورا، اولین مادر مسائل در استان فقر مطلق بود و وضعیت در جنوب استان کرمان مطلوب نیست و معین های اقتصادی براساس مثلث توسعه اقتصادی استان کرمان طی سال های گذشته وارد مناطق محروم شده اند تا برای فقر زدایی گام بردارند.

 

 

وی از فرمانداران خواست برای رفع فقر اهتمام داشته باشند.

 

 

کوروش احمدیوسفی، مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری کرمان هم اعلام کرد: راه اندازی اندیشکده ای را در دستور کار داریم که در مرحله تصویب قرار دارد.

 

 

 

 

 

کد خبر 1187658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha