به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، برنامه « زادگاه» به بهانه معرفی مفاخر فرهنگی کشورمان در سفری رادیویی شنوندگان را با شهرها و روستاهای کشور آشنا می کند.
در برنامه امروز زادگاه شنودگان در سفر به استان گلستان با شهر گرگان زادگاه زنده یاد استاد محمدرضا لطفی آشنا می شوند.
محمدرضا لطفی آهنگساز و نوازنده چیرهدست بسیاری از سازها از جمله سنتور، تار، سه تار، کمانچه، نی و پیانو به شمار میرود او در ۱۷ دی ۱۳۲۵ خورشیدی در گرگان و خانوادهای فرهنگی دیده به جهان گشود و بعدها با خلق آثاری بیبدیل و پژوهش در موسیقی سنتی ایران به یکی از برجستهترین استادان این عرصه تبدیل شد و نام خود را برای همیشه در این هنر جاودانه کرد.
از جمله مهم ترین آثار این نوازنده بزرگ میتوان به از میان ریگها و الماسها، جان جان، کنسرت شیدا، هنگامه اخوان و لطفی، به یاد عارف، سپیده، عشق داند، چاووش ۱ تا ۱۲(مجموعه البوم)، موسیقی متن فیلم حاجی واشنگتن، به یاد طاهرزاده، بیداد، چشمه نوش، چهرگاه، به یاد درویش خان، گریه بید، معمای هستی، ردیف آوازی عبدالله دوامی، چهره به چهره، راست پنجگاه، رمز عشق، بیخود شده، بسته نگار، صد سال تار، یادواره استاد مهدی کمالیان، جام تهی، قافله سالار، پرواز عشق، خموشانه، یادواره استاد نورعلی برومند، همیشه در میان، تنها یک خاطره، صد سال سه تار، کنسرت کاخ نیاوران، ردیف میرزاعبدالله، وطنم ایران، یادواره عارف قزوینی، بال در بال، ای عاشقان، کنسرت گروه بانوان شیدا، بهانه از توست، سایه جان، هزار مضراب-نم باران، شبروان، کنسرت هنر گام زمان، یادواره رضاقلیمیرزا ظلی، جادوی سکوت، زخمه ساز، کنسرت شهر اصفهان و سربداران اشاره کرد. همچنین از اوایل دهه هفتاد کتابی با عنوان کتاب سال شیدا به کوشش این استاد برجسته موسیقی چاپ شد. موضوع و مطالب کتاب حاوی مقالات گردآوری شده به قلم موسیقیدانهای ایرانی و همچنین مقالات ترجمه شده در باب موسیقی بود. لطفی در هر شماره کتاب مقالهای پژوهشی از موسیقی ارایه میداد.
این موسیقیدان نامدار در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ خورشیدی چشم از جهان فروبست و در زادگاهش به خاک سپرده شد.
مستند « زادگاه» را شنبه ، یکشنبه و دوشنبه به تهیه کنندگی فریده گودرزی ساعت ۱۵:۰۰ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.
نظر شما