خبرگزاری شبستان// چهارمحال و بختیاری
دشت لاله های واژگون، زیر پوششی رنگارنگ از لاله های سرخ رنگ و واژگون ، در 12 کیلومتری چلگرد و در نزدیکی روستای بنواستکی کوهرنگ آرمیده است.
هوای لطیف، سبک و پاک دشت و پوشش گیاهی بسیار غنی و ارزشمند آن چشم دل هر بیننده ای را می نوازد.
دشت لاله های واژگون چهار محال و بختیاری یکی از زیباترین جلوه های بدیع و طبیعی این استان است تا جایی که می توان از آن به عنوان "نقاشی ممتاز خالق هستی" یاد کرد.
اگرچه اکوتوریسم طبیعی آبی برفی چهارمحال و بختیاری جاذبههای گردشگری طبیعی زیادی را در خود جای داده است، اما زیبایی دشت لالههای واژگون چون تابلوی بیبدیل همه جاذبههای گردشگری این استان را تحت شعاع خود قرار داده است.
وجود پوشش برف بر فراز تپهها، قله ها، آسمان آبی تزیین شده از ابرهای سپید و قهقهه مستانه رودخانههای خروشان از جمله سرشاخه "زاینده رود" اوج زیبایی را در مسیر دشت لالههای واژگون به تمام و کمال به گردشگران هدیه کرده است.
هر تازه واردی پس از خیره شدن از تماشای طبیعت سحرآمیز و جاذبههای طبیعی افسونگر این مسیر در ورود به دشت لالهها شگفت زده و مبهوت زیبایی این دشت خیالانگیز و رویایی میشود. تا چشم کار میکند یک دشت پهناور چون فرشی ممتاز از لالهها و دیگر نباتات سبزهپوش است و لالههای واژگون انگار در برابر عظمت خالق هستی از شرم سر خجلت پایین انداختهاند.
گویند این گل در آن زمان که گلوی سیاووش پاکنهاد با تیغ تیز گرسیوز خونریز، آن پلید دژخیم بدنهاد، آشنا میشد، شاهد ماجرا بود. از پس آن اندوه، گلگونه رخ، سر به زیر افکند تا آرام آرام اشک بریزد بر بیگناهی سیاووش.
*
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، به خبرنگار شبستان گفت: اثر طبیعی ملی لاله واژگون با مساحتی بالغ بر380هکتار در سال 1375طی مصوبه شماره 150 مورخ 27/11/75شورایعالی محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان پیوست.
مژگان ریاحی افزود: این اثر با 3554657 تا 3556614 عرض جغرافیایی و 438183 تا 440971 طول جغرافیایی در بخش فارسان استان چهار محال بختیاری واقع می باشد.
وی رویش کرفس کوهی در این منطقه را از دیگر ویژگی های این دشت برشمرد و تصریح کرد: گلدهی لاله های واژگون در ماه اردیبهشت می باشد و هر ساله هزاران نفراز مردم علاقه مند را به تماشا از نقاط دور و نزدیک استان و خارج از استان به سوی خود جلب می نماید.
ریاحی، کل و بز و پلنگ را از جمله گونه های جانوری برشمرد که در این منطقه زندگی می کنند و گفت: در ایران بیش از ۱۷۰ گونه لاله به طور طبیعی رشد و نمو میکند.
پایان پیام/
نظر شما