امام حسن (ع) مظهر عفو، رحمت و عطوفت پروردگار بود

حجت الاسلام شیخ الاسلامی با تاکید بر اینکه امامان همگی مظاهر اسماء الهی هستند امام حسن (ع) را مظهر رحمت، عطوفت و عفو پروردگار دانست.

 

حجت الاسلام دکتر علی شیخ الاسلامی، محقق و نویسنده حوزه دین و منتخب هشتمین همایش چهره های ماندگار که صبح امروز در مراسم شهادت امام حسن مجتبی (ع) در حوزه علمیه آیت الله مجتهدی برگزار شد، گفت: در روایات امام حسن (ع) مظهر حیات پیامبر اکرم (ص) در مکه و امام حسین (ع) تجلی شخصیت پیامبر در مدینه شمرده شده اند باید بررسی کرد پیامبر (ص) در مکه و مدینه چگونه زندگی کرده اند و چه سیره ای را در پیش گرفته اند.

وی افزود: پیامبر (ص) در مکه مظهر رحمت و عطوفت پروردگار بود و در مقابل اذیت و آزار دشمنان خود با صبر و سکوت برخورد می کرد و از خداوند می خواست که خدایا قوم من را هدایت کن که آنها نمی دانند و امام حسن (ع) مظهر رحمت و عطوفت پروردگار بوده است.

 

حجت الاسلام شیخ الاسلامی در توضیح سیره پیامبر(ص) در مدینه گفت: در مدینه بود که اذن جهاد به پیامبر داده شد و پیامبر با صلابت و اقتدار کامل در مقابل دشمنان خود ائم از یهودیان، مشرکان و منافقان ایستاد و این دو حالت همان جلوه های قهر و مهر الهی هستند.

این محقق و نویسنده ادامه داد: در روایات آمده است که رسول خدا (ص) روزی به یاران خود فرمودند سعی کنید مکان خود را در پیشگاه خدا بالا ببرید یاران پرسیدند این رفعت را چگونه به دست آوریم حضرت رسول سه را پیشنهاد دادند اول اینکه با کسی که از شما بریده بپیوندید از کسی که به شما ظلمی روا داشته بگذرید و سوم اینکه به آنکه شما را از حقی محروم کرده است ببخشید.

وی در توضیح تفاوت حلم و صبر گفت: حلم به معنای صبر آگاهانه است اگر کسی بلایی را به جان بخرد و آگاهانه پذیرای آن باشد حلیم است و بزرگترین جلوه حلم امام حسن (ع) است که در روایات مکرراً به حلم ایشان در مقابل دشمنان و حتی یاران خود اشاره شده است.

 

حجت الاسلام شیخ الاسلامی امامت یکی از اصول عقاید شیعه خواند و گفت: طبق اعتقاد شیعه امامت استمرار نبوت است و تنها کسانی می توانند حکومت جامعه را به عهده بگیرند که در اوصاف و علائم مانند رسول خدا باشند و چنین نیست که خدای مهربان هدایت و دستگیری جامعه اسلامی را بعد از پیامبر به مردم واگذار کرده باشد تا آنان هر که را می خواهند بر کرسی و امامت و رهبری بنشانند.

وی اسلام را وارث همه ادیان گذشته دانست و افزود: چگونه می شود اسلام که همه ادیان را در خود و با خود دارد به یکباره بعد از پیامبر نتیجه زحمات 124 هزار پیامبر به مردم واگذار شود تا آنها با هر معیار و سلیقه ای که خواستند جانشین پیامبر(ص) را انتخاب کنند.

این محقق و نویسنده در بیان شرایط امامت گفت: شیعه برای امام و حاکم اسلامی دو شرط عمده قائل است اول علم امام و دوم عصمت وی در توضیح علم امام باید گفت که امام و حاکم جامعه مسلمین باید اعلم مردم به سرنوشت و سرگذشت انسان ها باشد.

وی شرط دوم امامت را عصمت دانست و گفت: در هیچ نظام حکومتی دیگری با این دقت نظارت بر حاکم مشخص نشده است شیعه معتقد است که امام باید در تمام شئون زندگیش از خطا و اشتباه مصون باشد تا بتواند رهبری مسلمانان را به عهده بگیرد.

 

حجت الاسلام شیخ الاسلامی افزود: بعضی معتقدند که مصون بودن از خطا تنها در گرفتن وحی و ابلاغ و عمل به آن است اما تعبیر قرآن طور دیگری است قرآن می فرماید: همانا خدا خواسته است که ناپاکی را از اهل بیت(ع) پاک کند و آنها را به طور کامل مطهر گرداند این آیه نشان می دهد که آراستگی و پیراستگی ائمه در تمام شئون زندگی آنها حاکم است نه فقط در پذیرش و ابلاغ وحی.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 11866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha