به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، «اسماعیل شادالویی» اظهار کرد: محافلی که در مدینه و مکه برگزار میکنیم دو گونه است؛ یک دسته محفل انس و معرفت است که شامل تلاوت قرآن، مداحی و سخنرانی معرفتی است که راجع به مسائل اخلاقی، تاریخچه اماکن مکه و مدینه و یا مسائلی است که زائر باید در این سفر معنوی بداند.
کارشناس امور برنامه ریزی مراسم ها در بعثه مقام معظم رهبری افزود: گونه دوم محفل «انس و معارف قرآن کریم» است که جنبه قرآنی آن برنامه غالب و اصل بر تلاوت قرآن است و سخنرانی نیز بر محور همان آیات انجام میشود. در صورتی که فرصت و توان جلسه اجازه دهد، آموزش تجوید نماز هم در آن انجام میدهیم.
شادالویی در پاسخ به این سوال که روش آموزش عمومی صحیحخوانی نماز چگونه است، گفت: کارشناسان و قاریان قرآن حاضر در جلسه، جمعخوانی سوره حمد را انجام میدهند و بعد هم تذکرات و راهنماییهایی درباره صحت قرائت و زیباخوانی قرائت نماز صورت می گیرد.
وی درباره نحوه برگزاری جلسه بیان کرد: پیش از جلسه، قاری و سخنران درباره آیات با هم هماهنگ میشوند. قاری نزدیک به ۱۵ دقیقه تلاوت تمرینشدهای را ارائه میکند و سخنران هم به تفسیر آیات میپردازد. در صورتی که فرصت باشد، سوالاتی برای زائران طرح و هدایای متبرکی هم از سوی بعثه به برگزیدگان تقدیم میشود.
کارشناس امور برنامه ریزی مراسم ها در بعثه درباره نحوه گزینش سخنران و قاری، تصریح کرد: سخنرانان جز روحانیون اصلی بعثه مقام معظم رهبری هستند. سیاستهای بعثه نیز ارائه سخنرانیهای ارشادی و معرفتی است. قاریان نیز در قالب کاروان نور به مدینه منوره و مکه مکرمه مشرف میشوند که هرساله شورای عالی قرآن آنها را هماهنگ میکند و سازمان اوقاف هم مخارج آن را برعهده میگیرد. همچنین مداح رسمی بعثه نیز در این جلسات حضور دارد.
وی در معرفی ترکیب کاروان راهیان نور اظهار کرد: مجموع این کاروان 20 نفر است که 5 نفر گروه تواشیح، یک حافظ و 14 نفر از قاریان ممتازی هستند که مقامهای بینالمللی را طی سالهای پیش به دست آوردند. برنامه در مدینه عصرها و شبها برگزار میشود و صبحها به دلیل اینکه کاروانها زیارت دوره دارند، تقریباً برنامهای نداریم.
شادالویی درباره تنوع برنامههای محافل انس و معارف قرآن کریم گفت: با حضور کاروان نور برنامههای مختلفی داریم؛ یک برنامه تلاوت ترتیل است که یک قاری با استقرار در مجموعهها برنامه ترتیلخوانی اجرا میکند و سپس جمعخوانی سوره حمد انجام میشود. به موازات برنامه انس ومعرفت، دو نوع محفل انس با قرآن داریم؛ یکی محفل معارف قرآنی که شامل تلاوت و تفسیر است و دیگری محفل تلاوت که دو تلاوت اجرا میشود. حافظ قرآن کریم نیز ضمن ارائه حفظ خود، به سوالات زائران پاسخ میدهد .
وی خواستار همکاری دست اندرکاران کاروان و روحانیون برای اجرای برنامههای متنوع قرآنی و فرهنگی شد و با اشاره به شرکت قرا در حلقات قرآنی ، اظهار کرد: تعدادی از اساتید قرآن اهل عربستان سعودی در حلقات قرآن ترتیلخوانی دارند و قاریان درصورتی که نوبتشان بشود در این جلسات، ترتیل و روخوانی هم دارند. برخی کاروانها نیز به صورت مجزا برنامه جمعخوانی و حلقات قرآنی دارند که در آن جلسات نیز قاریان ایرانی تلاوت دارند. در حلقات قرآنی خود قاریان هم زائران میتوانند شرکت کنند. در مسجد الحرام و مسجدالنبی (ص) نیز اگر ممانعتی صورت نگیرد، برنامههای قرآنی را به صورت متنوع میتوانیم برگزار کنیم.
وی درباره زمان اجرای تلاوت قاریان در مکه مکرمه بیان کرد: از روز گذشته ورود قاریان به عربستان آغاز و برنامهریزی شده است با حضور هشت نفر از قاریان صبحها در مکه مکرمه جلسات قرآنی داشته باشیم.
شادالویی درباره بازخوردهای مردمی از اجرای برنامههای قرآنی گفت: اگرچه با افزایش شناخت و اطلاعرسانی، ذهنیت غلط علیه مردم ایران و شیعه تا حدود زیادی نسبت به گذشته بهبود یافته است، اما این برنامهها میتواند فضای قرآنی و افراد مستعد کشور را بهتر معرفی نماید. در برخی موارد استاد جلسه نسبت به قرائت با ترتیل زیبای قاری ایرانی تعجب میکرده است. در کل این برنامههای قرآنی علاوه بر برکات معنوی داخلی، میتواند اثر مثبتی بر وجهه مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
نظر شما