حجت السلام والمسلمین عبدالکریم بی آزار شیرازی، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی درباره تاثیر فعالیت های قرآنی بر تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت: مسلمان بودن و پایبندی به قرآن در اسم، مشکل اساسی جهان اسلام در روزگار کنونی است، چراکه اغلب مسلمانان به آگاهی از کتاب الهی اعتقاد دارند، در حالی که با آن بیگانه هستند.
وی با بیان این مطلب که بیگانگی با قرآن منجر به دوری امت اسلام از یکدیگر شده است، اظهارکرد: یک و نیم میلیارد مسلمان امروز تنها به ظاهر دین روی آورده و به آن بسنده کرده اند در حالی که محتوای کلام الهی در مقایسه با آنچه ما امروز به طور متداول به آن پرداخته ایم کاملا مغایر است.
حجت الاسلام بی آزار شیرازی با تاکید بر لزوم مبتنی بودن خروجی دانشگاه های اسلامی با تقوا و تهذیب نفس تصریح کرد: این چنین خروجی موید دین برگرفته از قرآن تلقی می شود، در غیر این صورت دین برگرفته از وساوس شیطانی است.
تحقیر دیگران و شبه افکنی از دلایل تهی شدن از علم و دین
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با ابراز تاسف از فقدان تهذیب نفس لازم در میان مسلمانان بیان کرد: هنگامی که مردم از دین و علم مبتنی بر آن تهی شوند برای کسب وجهه در جامعه به تحقیر دیگران روی می آورند و یا به شبه افکنی می پردازند نظیر آنچه در مواجهه با فرق انحرافی شاهد هستیم.
وی بازگشت به اسلام ناب را نیازمند رجوع به ژرفای وحی و آراسته شدن به اخلاق قرآنی دانست و ادامه داد: متاسفانه در دانشگاه ها و مدارس تنها بر حفظ و قرائت کتاب الهی یعنی ظاهر به جای تمسک به مفاهیم والای آن پرداخته می شود که برای رفع این نقیصه بزرگ و ترویج فرهنگ کلام الله در مجامع دانشگاهی کشور باید تدبر، تفکر و عمل به قرآن در اولویت قرار گیرد.
تمسک به قرآن گامی موثر در مقابله با جنگ نرم
حجت السلام بی آزار شیرازی با بیان این مطلب که تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان با آموزه های قرآن گامی موثر در مقابله با جنگ نرم دشمنان اسلام است، ابرازکرد: آشنایی با محتوای غنی وحی با ایجاد بستر بصیرت افزایی، دانشگاهیان را در برابر تهاجمات بی امان دشمن و فتنه های آخرالزمانی مصون می کند، در غیر این صورت به سرگرمی این قشر اثرگذار به اختلافات مذهبی و دوری از اهداف عالیه اسلام می انجامد.
وی با اشاره به اقدامات دشمن برای انحراف فکری متفکران مسلمان از مسائل اصلی عنوان کرد: سرگرم ساختن مسلمانان به اختلافات میان مذهبی همچون اختلاف میان وهابیون و شیعیان از جمله اقدامات انجام شده دشمن در این راستا است که برای پیشبرد آن از ابزارهای مختلف رسانه ای بهره می گیرد.
تنها مسابقات و محافل به تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان نمی انجامد
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این مطلب که اتکای صرف به برگزاری مسابقات و برپایی محافل انس با قرآن به تعمیق مبانی معرفتی دانشگاهیان نمی انجامد، تاکید کرد: رقابت های قرآنی با وجود تاثیرات مثبت گاهی به میدانی برای خودنمایی و یا کسب جایزه بدل می شود، البته باید بازخورد و نتایج این مسابقات بررسی شود تا در صورت اثرگذاری بر تقوای دانشجویان و عمل به فرامین الهی تداوم یابد.
وی با تاکید بر لزوم توقف مسابقات قرآنی دانشگاه ها در صورت عدم بازده مورد نظر در ارتقای تقوای دانشجویان گفت: استادان دانشگاه ها در این میان از جایگاهی ویژه برخوردار هستند چراکه اگر آنها عامل به قرآن بوده و براساس آموزه های وحی به تهذیب نفس دست یابند، تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان نیز از این مسیر تحقق می یابد.
حجت السلام بی آزار شیرازی افزود: اگر استادان تنها به دلیل خودنمایی و ارائه علم بی عمل و تقوا رد مجامع علمی ظاهر شوند نمی توان اهداف مدنظر را همسو با تاکیدات رهبر معظم انقلاب محقق کرد.
وی تحول قرآنی علوم انسانی را از راهکارهای تعمیق مبانی معرفتی دانشگاهیان با استناد به آموزه های وحی دانست و خاطرنشان کرد: اسلامی سازی فضای دانشگاه ها و تحقق این تحول همسو با مطالبه رهبری، ذهن جامعه اثرگذار دانشگاهی را برای پذیرش محتوای کتاب آسمانی آماده می کند، البته باید در این مسیر شیوه رسول گرامی اسلام(ص) را که ابتدا به ظاهر و بعد به ژرفا و تهذیب نفس می پرداختند را مدنظر قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما