درخواست هادی العامری از مرجعیت برای نجات روند سیاسی عراق

رئیس ائتلاف الفتح از مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق خواست که برای نجات روند سیاسی این کشور، وارد عمل شود زیرا عراق در حال پشت سر گذاشتن شرایط دشواری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «العالم»‌، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق تصریح کرد که فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی شیعیان در عراق یک ضرورت تاریخی بود که معجزات زیادی خلق کرد.

وی طی بیانیه‌ای به مناسبت هشتمین سالروزصدور فتوای جهاد کفایی و تاسیس الحشد الشعبی عراق که نسخه‌ای از آن در وبگاه «موازین نیوز» منتشر شد، گفت: « هشت سال پیش در چنین روزی، آیت‌الله سید علی سیستانی (دام ظله) مرجعیت عالیقدر شیعیان، فتوای جهاد کفائی را صادر کرد که به موجب آن بر مردم واجب شد از خود و وطن در برابر هجوم وحشیانه داعش به کشور دفاع کنند. در پی صدور این فتوای تاریخی، مومنان از پیر و جوان با شجاعت، استواری دست به اسلحه بردند و تا پیروزی آشکار، جنگیدند.

العامری افزود: این فتوا یک ضرورت تاریخی بود که معجزات بسیاری را به وجود آورد، چرا که منجر به تأسیس و توسعه الحشد الشعبی شد تا مظهر اصیل بسیج، جهاد و شهادت در تاریخ ملت ما باشد. پایان دادن به افسانه داعشی‌های شوم و بزرگ‌نمایی و اغراق توحش و تکفیر آن‌ها در رسانه‌ها، نقش مرجع را در زندگی ملت و توانایی آن در مقابله با بحران‌ها و ایجاد تحول و تغییر را بار دیگر ثابت کرد همان‌طور که مشروعیت روند سیاسی به عنوان تنها وسیله سازندگی، اصلاحات و خدمت به مردم و تقویت نقش نیروهای مسلح با ایجاد پشتوانه ایدئولوژیک که در سنگر مشترک برای محافظت از کشور در برابر خطرات داخلی و خارجی هستند، را تایید کرد.

رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق افزود که مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق، همواره در لحظه مناسب حضور دارند تا وضعیت را نجات دهند و زندگی را به روال عادی بازگردانند. امروز نیز ما نیازمند مهربانی و عنایت مرجعیت، درایت و دوراندیشی ایشان هستیم تا فصل الخطاب خود را درباره شرایط دشوار سیاسی کنونی عراق بیان کند. ایشان بیش از ما آگاه است که هر وضعیت اضطراری، روند سیاسی را تهدید می‌کند.

وی ضمن تقدیر از مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق و مواضع ایشان و نیز تاکید بر ضرورت پیروزی از ایشان برای دستیابی به پیروزی، تاکید کرد که نادیده گرفتن بحران کنونی، به معنای نابود کردن تاریخ کامل ایثارها و پیروزی‌ها و خون شهدا و ثبت ناکامی‌هایی است که دشمن را خوشحال می‌کند و دوست را می‌آزارد.

بر اساس گزارش فارس، آیت‌‌الله سیستانی سالهاست که در عرصه سیاسی عراق به صورت کاملا بی طرف عمل کرده، و بر اصل وحدت در کشور تاکید می‌ورزد و دیدار با هیچ شخصیت و مقام سیاسی و گفت‌وگو در زمینه‌های سیاسی را نمی‌پذیرد. وی طی دوره‌های مختلف انتخابات پارلمانی عراق نیز، بدون جانبداری از یک یا چند گروه سیاسی خاص تنها از مردم می‌خواهد که با تحقیق دقیق، نامزدهای شایسته را انتخاب کنند و حتما در انتخابات شرکت کنند. این اقدام با هدف دور نگاه داشتن مرجعیت شیعیان در عراق از منازعات سیاسی و انتخاباتی و نیز جلوگیری از استفاده از نام این مرجع بزرگ در تبلیغات انتخاباتی صورت می‌گیرد.

مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق، با فتوای تاریخی خود در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ (خرداد۹۳) به عنوان بنیانگذار سازمان مردمی و نظامی «الحشد الشعبی» عراق شناخته می‌شود.در پی فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی دینی عراق، تشکیلات مردمی الحشدالشعبی برای سازماندهی میلیون‌ها داوطلب عراقی برای مبارزه با داعش شکل گرفت. هسته اولیه الحشد الشعبی از میان شیعیان عراق بود، اما پس از آن، دیگر گروه‌های قومی و مذهبی عراق از جمله اهل تسنن، کُردها و مسیحیان و ایزدی‌ها در آن مشارکت کردند.

«حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین عراق با صدور حکمی حکومتی در ۲۴ فوریه ۲۰۱۶ (۵ اسفند ۹۴) در آخرین ماه‌های جنگ با داعش، الحشد الشعبی را یک سازمان مستقل تحت دستور مستقیم فرماندهی نیروهای مسلح عراق اعلام کرد.جریانهای سیاسی حامی الحشد الشعبی نیز در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ (ششم آذر ۹۵) در ادامه سازماندهی این تشکیلات نظامی در چارچوب قوانین عراق، با اکثریت آرا، «قانون الحشد الشعبی» را در پارلمان تصویب کردند. پس از صدور این قانون در عمل این سازمان از نظر حقوقی به یک سازمان امنیتی رسمی عراق تبدیل شد.

کد خبر 1185883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha