خبرگزاری شبستان: سال گذشته تاکنون منطقه خاورمیانه شاهد پرش عظیمی بود که تمامی این پرشها با بازوان قدرتمند مردم برای رهایی از استبداد و دیکتاتوری انجام گرفت و مسئولان دیکتاتور حامی غرب و اسرائیل را به زانو در آورد این درحالی است که همچنان قیام مردم در بحرین و عربستان پس از انقلاب تونس، مصر و لیبی ادامه دارد. مردم عربستان که از فساد، فقر و بیکاری به دلیل بی فکری رژیم آل سعود در رنج به سر می برند، همگام با مردم تونس و مصر برای تحقق خواسته هایشان به خیابانها ریختند و اصلاحات در کشور را خواستار شدند.
رژیم متعصب آل سعود که تاب و تحمل فریاد مردم را ندارد، سخت گیریهای خود را بر مردم به ویژه شیعیان بیش از پیش بیشتر کرد و سعی کرد تا جلوی تظاهرات مسالمت آمیز مردم را بگیرد، حتی برای شرعی نشان دادن اقدامات خود، از مفتی های وهابی خواست تا فتوایی را در تحریم تظاهرات صادر کنند.
بر همین راستا، سخنگوی وزارت کشور عربستان تاکید کرد: نیروهای امنیتی اختیارات کامل دارند برای جلوگیری از تظاهرات همه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
مفتی های عربستان در فتوای خود مدعی شدند: هر نوع تظاهرات، راهپیمایی و تجمع و دعوت به آنها ممنوع است، زیرا با اصول شریعت اسلامی و نیز ارزشها و سنت های جامعه عربستان تناقض دارد.
در همین راستا، رژیم آل سعود علاوه بر اقدامات امنیتی تعدادی را دستگیر، زخمی و به قتل رسانده است.
با وجود سرکوب های گسترده آل سعود علیه تظاهرات کنندگانی که دراعتراض به سیاست های خاندان پادشاهی عربستان به پا خواسته اند تظاهرات در شهرهای این کشور به ویژه در شهر شرقی قطیف همچنان ادامه دارد. تظاهرکنندگان شعارهایی را علیه آل سعود سر داده و خواستار قصاص از قاتلان شهدای قیام مردمی در این کشور بودند.
از جمله در تظاهراتی که در روز 12 اسفند در این شهر شیعه نشین برگزار شد، نیروهای سعودی 15 نفر از جمله یک عالم دینی را بازداشت کردند. این اقدام نیروهای سعودی برای ارعاب ساکنان شرق عربستان و سرکوب خیزش و حرکتهای اعتراض آمیز مردم قطیف انجام شد که منجر به دستگیری 15 نفر از جمله "شیخ فاضل حبیب آل رقیه" شد.
مردم این منطقه در روز 12 اسفند با شعار "به چالش کشیدن ظالم" دست به تظاهرات زدند. مردم قطیف در تظاهرات خود با سردادن شعارهایی، آزادی بازداشت شدگان از زندانهای سعودی را خواستار شدند.
مردم قطیف به همراه مردم "الربیعیه" مجازات قاتلان مردم و در رأس آنها "نایف بن عبدالعزیز" را خواستار شدند و بر ادامه اعتراضها تا تحقق مطالباتشان تأکید کردند.
منطقه نفت خیز الشرقیه مرکز اصلی سکونت شیعیان در عربستان است. شیعیان عربستان، دولتمردان سعودی را متهم به حاشیه راندن آنان در کارهای اداری و فعالیت های نظامی به خصوص در رده های بالا می کنند.
استان قطیف و شهر العوامیه در شرق عربستان که همواره از پیشگامان برگزاری تظاهرات و اعتراض به وضعیت موجود بوده اند از اوایل سال جاری تاکنون شاهد تظاهرات گسترده ای هستند که علاوه بر شیعیان طیف گسترده ای از مردم عربستان نیز در اعتراض به سیاست های ناعادلانه اشتباه آل سعود در آن شرکت دارند.
ساکنان قطیف در بهار گذشته نیز با برگزاری تظاهراتی خواستار مناسب شدن وضعیت خود شده و شعارهایی در محکومیت اعزام نیروهای سعودی به بحرین سردادند. در این تظاهرات امیر نایف ولیعهد کنونی عربستان که آن موقع وزیر کشور بود ضمن متهم کردن معترضان به فتنهگری، آشوب طلبی و جداییخواهی اعلام کرد که با معترضان با مشت آهنین برخورد خواهد شد.
اقلیت شیعه عربستان همواره یکی از نگرانی های آل سعود را متوجه خود کرده است. آنان با وجود اینکه در منطقه ای نفت خیز ساکن هستند اما از سهم بسیار کمی در اقتصاد عربستان برخوردارند. شیعیان می گویند آنها با تبعیض در آموزش و پرورش و مشاغل دولتی روبرو هستند.
می توان گفت که گرایش عربستان به ثبات منطقه ای از بی ثباتی ها و تحولات متغیر سالهای گذشته در منطقه تاثیرپذیر بوده و بخصوص موج بهار عربی موجبات تشدید این وضعیت شده است.
از این رو، هر از چندگاهی شاهد چنین تظاهراتی در شرق عربستان و مداخله خشونت بار نیروهای امنیتی و نظامی عربستانی در این منطقه هستیم.
بیش از 4 هزار زندانی در زندان های عربستان
جمعیت ملی حقوق بشر که یک هیئت غیر رسمی است، در گزارشی اعلام کرد: نزدیک به چهار هزار و 400 شهروند عربستانی که هفت نفر از آنها زن هستند، به علت فعالیت های سیاسی در زندان های وزرات کشور عربستان بازداشت هستند.
در این گزارش آمده است که چهار هزار و 396 نفر در زندان های عربستان بازداشت هستند که از این تعداد 240 نفر در مرحله بازجویی و ارایه پرونده برای رسیدگی در دادگستری عربستان، یکهزار و 137 نفر درانتظار ارجاع پرونده شان به دادگستری و یکهزار و 450 نفر در انتظار رسیدگی پرونده در دادگاه ها هستند.
برهمین اساس، پرونده 827 نفر به دادگاه جنایی، 742 نفر برای دادن حکم، 473 نفر نیز به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده شد و با تجدید نظر حکم 269 نفر موافقت نشد.
در این گزارش آمده است: مقامات ویژه اقدامات مربوط به آزادی کسانی که دست شان به خون آلوده نیست و ارتباطی با انفجارها ندارند، دنبال می کنند
این گزارش پس از دیدارهای یک هیئت از این جمعیت از زندان های مناطق مختلف عربستان و دیدار با زندانیان و بازداشتی ها ارایه شد.
جمعیت های دفاع حقوق بشر وجود دهها هزار زندانی در زندانهای عربستان را محکوم کردند.
جمعیت عربستانی دفاع از حقوق مدنی و سیاسی معروف به "حسم" از جمله این سازمانهاست که در سال 2009 تاسیس شد و چندی پیش در گزارش منتشره خود تاکید کرد که دهها هزار شهروند عربستانی به دلایل سیاسی در زندانهای رژیم سعودی به سرمیبرند.
پایان پیام/
نظر شما