محور توسعه در کردستان بخش کشاورزی است/تولید ۲.۷ میلیون تن محصول کشاورزی در استان

اسکندری گفت: محور توسعه در کردستان بخش کشاورزی است و اگر قرار است توسعه‌ای در کردستان اتفاق بیفتد با محوریت کشاورزی روی خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، پیمان اسکندری رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان صبح یکشنبه ۲۲ خرداد ماه با اعلام برنامه‌های هفته جهاد کشاورزی در استان اظهار کرد: در سازمان جهاد کشاورزی شفافیت کامل وجود دارد و اطلاعات برای آگاه‌سازی مردم از طریق رسانه‌ها اعلام می‌شود.

 

وی با بیان اینکه ۱۳۲ میلیارد تومان تسهیلات به همت بانک کشاورزی به مرغداران و دامداران پرداخت شد، افزود: این اقدام برای سهولت در فرآیند تولید گوشت قرمز و گوشت سفید انجام شده است.

 

اسکندری با اعلام اینکه سازمان جهاد کشاورزی با مشکلاتی از جمله محدودیت منابع در خرید تراکتور مواجه است، افزود: متقاضیان تراکتور در استان بالاست اما به دلیل محدودیت منابع امکان پاسخگویی به تمام متقاضیان نبوده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: تشکل‌های کشاورری در بحث نظام صنفی در اجرای سیاست‌ها حضور داشتند و برای تدوین برنامه‌ها از تشکل‌ها کمک گرفته‌ایم.

 

وی اضافه کرد: پنج محور اساسی در وزارت کشاورزی وجود دارد که ارتقای امنیت غذایی، دیپلماسی غذایی، الگوی کشت، کشاورزی قراردادی، صدور اسناد اراضی کشاورزی این پنج محور را تشکیل می‌دهند.

 

اسکندری عنوان کرد: امنیت غذایی دچار چالش شده و این بازار با چالش مواجه شده است، در مورد تامین، توزیع و امنیت غذایی در کشور و استان جلساتی برگزار و تصمیم‌گیری لازم در این زمینه انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه در محور دیپلماسی غذایی برای صادرات و واردات موادغذایی براساس بنیان‌های علمی تصمیم‌گیری می‌شود، افزود: با راهکارهای علمی، الگوی کشت نیز مدنظر قرار خواهد گرفت و در بخش دیم نیز مناطق پرباران زیر کشت قراردادی قرار خواهد گرفت.

 

۹۹ درصد اراضی ملی کردستان دارای سند شدند

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تدوین بانک اطلاعاتی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی را از اقدامات انجام شده دانست و گفت: ۹۹ درصد اراضی ملی کردستان دارای سند شدند اما در سنددار شدن اراضی کشاورزی عقب هستیم و سعی براین است با رفع تداخلات و کاداست در این راستا گام برداریم تا به صدور سند برسیم.

 

وی یادآور شد: تشکیل اتاق اصناف کشاورزی و صدور سند برای هویت کشاورزی و مالکیت بخش کشاورزی با جدیت پیگیری می‌شود.

 

اسکندری اعلام کرد: محور توسعه در کردستان بخش کشاورزی است و اگر قرار است توسعه‌ای در کردستان اتفاق بیفتد با محوریت کشاورزی روی خواهد داد.

 

۴۴ درصد سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی کردستان انجام شده است

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه ۴۴ درصد سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی ۱۴۰ هزار هکتاری کردستان اجرا شده است، گفت: کردستان پتانسیل پنج میلیون تن تولید محصول کشاورزی دارد که در حال حاضر ۲.۷ میلیون تن تولید می‌شود و باید در پنج سال به ۴ میلیون تن افزایش یابد.

 

اسکندری اذعان کرد: سعی براین است هشتاد درصد پروژه‌ها در حوزه تخصیص اراضی دیم به آبی را اجرا کنیم تا به اهداف تولید محصولات کشاورزی استان برسیم.

 

وی اضافه کرد: طرح پیش‌رانِ تبدیل ۹۶ هزار هکتار از اراضی دیم به آبی و تولید ۱۳ هزار تن گوشت قرمز در استان و توسعه باغات را در دست اقدام داریم.

 

وی با بیان اینکه بازار مرغ در کردستان ثبات بیشتری نسبت به سایر استان‌های کشور دارد، اعلام کرد: سالانه ۹۵ هزار تن گوشت مرغ در کردستان تولید می‌شود و سالانه ۶۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت می‌گیرد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال جاری تاکنون ده میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش داشته است.

 

سالانه ۳۳ هزار تن تولید گوشت قرمز در کردستان تولید می‌شود

 

اسکندری خاطر نشان کرد: در سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شد و سعی براین بود در پنج سال این تولید را به ۴۰ هزار تن برسانیم که در حال حاضر سالانه ۳۳ هزار تن تولید گوشت قرمز داریم.

 

وی به تولیدات گیاهی در استان پرداخت و اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۸۱۳ هزار تن برداشت گندم در استان اتفاق بیفتد و طرح گنجایش تولید در دیمزارها نیز در دست اقدام است که تاکنون ۲۰۰ میلیارد برای آن هزینه شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: تولید گندم بیشتر بر مبنای دیم است و سعی بر این بوده در دیمزارها با تغذیه گیاهی و کشاورزی حفاظتی طرح جهش تولید را شاهد باشیم.

 

اسکندری توسعه باغات دیم و آبی، تولید گیاهان دارویی و تولید و توسعه کشت گل محمدی را نیز از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی دانست و افزود: مبارزه با سن غلات و حفظ نباتات نیز در استان با همکاری کشاورزان انجام شده است.

 

وی اظهار کرد: در اراضی پایاب سه شهر مریوان، کامیاران و سنندج تحولاتی انجام شده و ۴ هزار از اراضی پایاب به آبی تبدیل شده و منجر به مهاجرت معکوس و رونق کشاورزی در روستاها شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ در دو ماهه اول به ارزش ۵۶ میلیون دلار صادرات انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بهتر بوده است.

 

وی تصریح کرد: ۱۹۴۲ میلیارد تومان در بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت شده است که ۱۰۲ میلیارد آن مربوط به تبصره ۱۸ بوده و علاوه بر آن ۱۳۰ میلیارد تومان نیز برای جبران خسارت به کشاورزان پرداخت شده است.

 

اسکندری گفت: برنامه اصلی جهاد کشاورزی در کردستان توسعه گلخانه‌هاست و چند پروژه گلخانه‌ای در استان در حال اجراست که تا هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

 

 

کد خبر 1184819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha