دعای تحویل سال بینش های اصیل اسلامی را یادآوری می کند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: محتوای دعای تحویل سال این است که یک نوع بینش به انسان می دهد و یکبار دیگر بینش های اصیل اسلامی را یادآوری می کند.

خبرگزاری شبستان // قم

اشاره:
ما ایرانیان با آغاز سال جدید، دعای تحویل سال را قرائت می کنیم: یا مقلب القلوب والابصار، یا مدبراللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال.

با ذکر این دعا حس آرامشی به ما دست می دهد و از خداوند می خواهیم که بهترین حال را در سال جدید به ما عنایت فرماید، اما منظور از "احسن الحال" در این دعا چیست؟
در همین زمینه با حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی، قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به گفتگو نشسته ایم:


جناب آقای رجبی، چرا در لحظه تحویل سال دعای تحویل سال را می خوانیم؟
در نگرش دینی برای بهبود زندگی دنیوی و اخروی به ارتباط با خداوند تاکید و دستوراتی داده شده است، خداوند صاحب اختیار ماست که همه امکانات را برای سعادت ما آفریده از این رو در اول سال و در مناسبت های مختلفی که پیش می آید دستوراتی رسیده که انسان یکبار دیگر ارتباط خود را با خداوند ایجاد کند و با این ارتباط، آرامشی که در سایه ارتباط با خداوند حاصل می شود فراهم شود.


مضامین این دعا چیست؟ که همه ما ایرانیان در اول سال آن را قرائت می کنیم؟
در لحظه تحویل سال دعایی با مضامینی که انسان را نسبت به آینده خوش بین و بانشاط می کند، قرائت می شود، در این دعا از خداوند می خواهیم که تو که می توانی دل ها را منقلب کنی و اگر دلی دچار مشکلات است آن را به یک دل پاک تبدیل کنی و تو که می توانی همه جریانات جهان را دگرگون کنی از تو می خواهیم در آغاز سال همه امور و جریانات را به سوی فراهم شدن زمینه کامیابی و رستگاری و موفقیت و صلاح ما تغییر دهی.


چرا درست در لحظه تحویل سال یاد این دعا می افتیم و فکر می کنیم که باید از خداوند بخواهیم که سال خوبی داشته باشیم؟
اگر انسان سالش را با یاد خدا شروع کند، عنایات الهی را در طول سال دریافت خواهد کرد اما محتوای دعا این است که یک نوع بینش به انسان می دهد و یکبار دیگر بینش های اصیل اسلامی را یادآوری می کند.


از خدا می خواهیم حول حالنا الی احسن الحال، که حال ما را به بهترین حال برگردان بهترین حال حالی است که انسان در آرامش روانی از نظر نشاط و روحیه تلاش و انجام وظایف دینی موفق باشد که تامین سعادت بشر در آن است.


چطور می توانیم این بهترین حال را حداقل تا پایان سال در وجود خودمان حفظ کنیم؟
اگر بتوانیم در خدمت بندگان خدا و به فکر بندگان خدا باشیم و مشکلات آنها را حل کنیم و ما هم نقش خدایی را در حد خودمان ایفا کنیم، دعای دیگران در حق ما خواهد بود و دل آنها را متوجه خدا می کند و این موجب می شود ما آن حالتی را که داریم حفظ کنیم و در مسیرمان ثابت قدم باشیم.


بهترین چیز یاد خدا و خدمت به بندگان خدا و توسل به اولیای الهی است که اگر این برنامه ها را در زندگی داشته باشیم می توانیم حال مطلوب را در خودمان حفظ کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 118381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha