به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، ۱۵ خرداد الگو گرفته از مکتب دین اسلام است و اگر امروز در برخی کشورهای اسلامی کفن به تن میکنند و به جنگ غاصبان سرزمینشان میروند از میراث عاشورا و شهدای ۱۵ خرداد نشأت گرفته است.
قیام انقلابی و مردمی ۱۵ خرداد۴۲، دارای یک پیام بزرگ برای همه نظامهای سیاسی بود و آن اینکه الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم، هیچ حکومتی با ظلم نمی ماند، اگر چه با کفر شاید ماندنی باشد و این بیانگر آن است که نظام ستمشاهی، نظامی ظالمانه بود که سرانجام طومار حیاتش درهم پیچیده شد.
همچنین،برنامههای بسیار باشکوهی در روزهای ۱۴ و ۱۵ خرداد در شهر تهران و شهرستانهای این استان برگزار میشود؛ سخنرانی مقام معظم رهبری بعد از ۲ سال در حرم امام خمینی (ره) یک مراسم ویژه برای ما محسوب میشود.
۱۵ خرداد ۴۲، اوّلین خروش تاریخی و تاریخ ساز مردم مبارز و مسلمانی بود که در اعتراضی آگاهان، مخالفت با سیاستها و برخوردهای ظالمانه و جبارانه حکومت شاهنشاهی را بنیان گذاشتند.
* امام خمینی (ره) وحدت را به ما مسلمان نشان داد
آیت الله مصطفی علما در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، با اشاره به شخصیت و توانمندی های امام راحل گفت:امام خمینی (ره) وحدت را به ما مسلمان نشان داد، ضدیت با استعمار و استکبار ، ظالم و و دفاع از مستعضف و محرومان و اعتماد به مردم و جوانان را به ما نشان داد و این خیلی اهمیت دارد و نتیجه اعتماد او به مردم و جوانان؛ پیروزی در هشت سال دفاع مقدس است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه افزود: اگر امروز می بینیم انقلاب اسلامی در سراسر جهان عالم گیر شده، این ثمره تقوا، ایمان و تزکیه نفس امام (ره) است زیرا امام تمام تکیه اش به خدا بود، وعده حق را فهمیده بود و آن را نیز به مردم ایران داد.
وی خاطر نشان کرد: مردم ایران قبل از انقلاب هم مسلمان و هم نماز خوان بودند و برای نماز به مساجد می آمدند اما نسبت به تحولات جهان اسلام و سرنوشت دیگر مسلمانان بی تفاوت بودند و این غیر سیاسی بودن که همان اسلام آمریکایی است باعث استقبال غرب نیز بود، اما امام راحل (ره) اسلام ناب محمدی(ص) یعنی احساس مسئولیت نسبت به فلسطین و محرومان و مظلومان و دیگر تحولات اسلام را به ما نشان داد.
آیت الله علما تصریح کرد: حضرت امام خمینی (ره) در طول تمام دروان مبارزاتش هرگز کاری خلاف عقلانیت و معنویت انجام نداد، به همین خاطر در پایان وصیت نامه اش نوشت با دلی آرام و مطمئن به پیشگاه خداوند می روم و این خیلی مهم است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با اشاره به قیام ۱۵ خرداد ماه گفت: قیام مردم قم در روز ۱۵ خرداد۱۳۴۲ به دنبال دستگیری حضرت امام خمینی (ره) بود و انقلاب اسلامی خیلی حرف ها برای گفتن و پرداخته شدن دارد که باید به آنها برای انتقال به جوانان و مردم بپردازیم.
*قیام ۱۵ خرداد جنبشی است ماندگار که راه مبارزه در برابر ظلم و ستم را به مردم آموخت
سید قاسم جاسمی در ادامه با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) ، روز ۱۵ خرداد را ، چون عاشورا روز عزای عمومی ملت مظلوم دانست و روز حماسه و تولد جدید اسلام و مسلمانان نامید، گفت: قیام ۱۵ خرداد جنبشی است ماندگار که راه مبارزه در برابر ظلم و ستم را به مردم آموخت و رهبر و پیشوای انقلاب نیز با مشاهده حمایت و پشتیبانی مردم از او، با اتکا به خداوند و این حمایت مردمی، در راه مبارزه با دیکتاتوری پهلوی گامهای خود را راسخ تر برداشت.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دهم افزود: بعد از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ این روز در تقویم رسمی ایران تعطیل اعلام شد و همه ساله مراسمی به این مناسبت در سراسر کشور برگزار میشود و درگذشت آیت الله سید حسین بروجردی از مراجع عظام تقلید، تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در دولت وقت که روحانیون بعضی از فقرات آن را مخالف با اسلام میدانستند، انقلاب سفید و حمله ماموران حکومتی به مدرسه فیضیه در فروردین ۱۳۴۲حوادثی بودند که زمینه ساز حوادث ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ شد.
وی با اشاره با اینکه روحانیون فرا رسیدن ایام محرّم آن سال را فرصتی برای تبلیغات علیه برنامهها و سیاستهای محمد رضا پهلوی دانستند، خاطر نشان کرد: حکومت در ماه محرّم، خطاب به وعاظ و روحانیون اعلام و به آنها الزام کرد که در سخنرانیها از بیان سه مطلب خودداری کنند: اول؛ علیه شخص اول مملکت سخن نگویند؛ دوم؛ علیه اسرائیل مطلبی گفته نشود؛ سوم؛ مرتب به مردم نگویند که اسلام در خطر است. با شروع ایام عزاداری محرّم، وعّاظ و روحانیون به سخنرانی و وعظ پرداختند. آیت الله خمینی نیز در حین سخنرانیهای پس از نماز، علیه هیأت حاکمه و حکومت پهلوی، صحبت میکرد.
جاسمی اظهار کرد: تاسوعا و عاشورای سال ۱۳۴۲ در شهرهای مختلف ایران به صحنه انتقاد علنی از حکومت پهلوی و عملکرد آن تبدیل شد و روزهای یازدهم و دوازدهم محرّم نیز، در ادامه روزهای قبل به تظاهرات سیاسی مردم علیه حکومت پهلوی تبدیل گردید و شعارهایی به طرفداری از امام خمینی و علیه شاه و حکومتش سر داده شد. در روز یازدهم محرّم، دانشجویان دانشگاه تهران نیز به جمع تظاهرکنندگان پیوستند. حکومت در واکنش به این رویدادها و به منظور تهدید و پایان دادن به تظاهرات، در صدد دستگیری امام خمینی (ره) و گروهی از روحانیون برآمد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دهم گفت:شهدای ۱۵ خرداد، آن روز غریبانه به خاک سپرده شدند و اجازه نداد که خانواده های شهدا برای آنها مجلس عزا بر پا کنند، حتی خانواده های شهدا اجازه نداشتند که لباس مشکی بر تن کنند، آن روز دشمنان اجازه ندادند اما امروزه ملت ایران الخصوص مردم استان تهران با حضور جهادی در مراسمات ۱۵ خرداد، این رویداد مهم را به نسل جوان منتقل می کنند.
وی در پایان افزود: بدون تردید قیام مردمی ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ به عنوان مبداء و سرآغاز انقلاب اسلامی بود که منشاء تحولات وسیع داخلی و بینالمللی شد و قیامی برخاسته از خاستگاه مذهبی و ملی علیه استبداد داخلی و استعمار خارجی و در جهت حفظ حریم مرجعیت و روحانیت شکل گرفت.
نظر شما