الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت بالاترین سند بالادستی است

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت بالاترین سند بالادستی تلقی می‌شود، تصریح کرد: حتی اگر بعدها بنا باشد در قانون اساسی هم تغییر و تحولاتی اتفاق بیفتد باید ...

به گزارش خبرگزاری شبستان،نشست جایگاه عدالت در الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت با حضور حجت الاسلام احمد واعظی برگزار شد.

 بنا به گزارش ایسکا،حجت‌الاسلام والمسلمین «احمد واعظی»، روز پنجشنبه در نشست جایگاه عدالت در الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت با اشاره به اینکه تحقق دولت مدرن فضای بحث‌هایی مانند نظریه توسعه و الگو و برقراری عدالت اجتماعی را فراهم کرد، ابراز داشت: چرا که در دولت مدرن است که حاکمیت در یک سرزمین می‌تواند با در دست داشتن اهرم‌های اقتصاد در سطح جامعه موفق به ایجاد تغییرات اجتماعی و مهندسی اجتماعی شود.

 

وی با بیان مدل‌های توسعه ادامه داد: مدل‌های توسعه که در دنیا عرضه می‌شود عمدتا نگاه به اقتصاد است، بعد از جنگ جهانی دوم که شاهد بروز این بحث هستیم با توسعه اقتصادی مواجه هستیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی تأکید کرد: بدون عنصر فرهنگ و بدون هم‌نوایی فرهنگ عمومی با آرمان‌هایی که مدل توسعه دنبال می‌کند نمی‌شود موفق شد و لذا کم‌کم مجال بحث‌های فرهنگی را شاهد هستیم.

 

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت بالاترین سند بالادستی تلقی می‌شود، تصریح کرد: حتی اگر بعدها بنا باشد در قانون اساسی هم تغییر و تحولاتی اتفاق بیفتد باید براساس این سند باشد.

 

وی با تأکید بر اینکه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت حکم یک کلان نظریه خروج از موضع موجود به سمت وضع مطلوب است، گفت: اگر به احداث و ایجاد تمدن نوین اسلامی بیندیشیم این الگو باید نقشه راه و خطوط کلی و اهداف و سیاست‌ها و راهبردهای وصول ما به یک تمدن نوین اسلامی باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی تأکید کرد: موتور علمی جامعه و حوزه‌ها و دانشگاه‌ها باید به حرکت دربیاید و نگاه انفعالی نسبت به علوم غربی تغییر کند و به خودباوری و به این سمت که باید براساس ارزش‌ها و مبانی اسلامی در حوزه‌های مختلف و عرصه‌های مختلف فکر و اندیشه و نظریه‌پردازی شود، حرکت کنیم.

 

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه هیچ الگو و نظریه توسعه در دنیا نداریم که مثل یک امر کلی جهان‌شمول قابل تطبیق به همه جوامع باشد، اظهار داشت: عنصر توسعه و پیشرفت عنصری است که از یک‌سو مشتمل بر یک سری عناصر عام بوده و از سوی دیگر باید به واقعیت‌ها، ظرفیت‌ها، امکانات و معضلات جامعه خاص نظر داشته باشد.

 

وی مبانی هستی و انسان شناختی را اصول الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت دانست و گفت: اهداف، ساسیت‌ها، شاخص‌ها، مدل‌سازی و ارائه برنامه‌ها و فعالیت‌ها از دیگر اصول پیشرفت است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی با بیان اینکه ما در تمام عرصه‌های پیشرفت نیازمند تببین شاخص‌ها هستیم، عنوان کرد: باید حوزه‌های تحت پوشش الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت معین شود، باید کاری کرد که عرصه زندگی ما در زمینه‌های سیاست، اقتصاد، فرهنگ، آموزش و بهداشت وفق ارزش‌های اسلامی شود.

انتهای پیام/

 

کد خبر 118209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha