تلاش دولت برای بازکردن یکی از گره‌های سرمایه‌گذاری خارجی/ نشست مدیران وزارت خارجه با وزیر با محوریت موضوع گردوغبار و مهاجران

اخلاص و توکل امام (ره) امروز باید در میان مسئولان نهادینه شود، تلاش دولت برای بازکردن یکی از گره‌های سرمایه‌گذاری خارجی، نشست مدیران وزارت خارجه با وزیر با محوریت موضوع گردوغبار و مهاجران برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اخلاص و توکل امام (ره) امروز باید در میان مسئولان نهادینه شود،  تلاش دولت برای بازکردن یکی از گره‌های سرمایه‌گذاری خارجی،  نشست مدیران وزارت خارجه با وزیر با محوریت موضوع گردوغبار و مهاجران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۱۱ خرداد است.

اخلاص و توکل امام (ره) امروز باید در میان مسئولان نهادینه شود

سید روح‌الله موسوی خمینی، ۲۰ جمادی‌الثانی ۱۳۲۰ق برابر با ۱ مهر ۱۲۸۱ش[۱] در خمین از توابع اراک در ایران به دنیا آمد. پدرش سید مصطفی موسوی از معاصران میرزای شیرازی و تحصیل‌کرده حوزه علمیه نجف بود. سید مصطفی که در خمین مرجع امور دینی مردم بود، پنج ماه بعد از ولادت سید روح‌الله در مبارزه با حاکمان محلی به شهادت رسید و فرزندش سید روح‌الله خمینی، تا ۱۵ سالگی تحت سرپرستی مادرش هاجره آغاخانم و عمه‌اش صاحبه‌خانم قرار گرفت. امام خمینی در شامگاه ۱۳ خرداد ۱۳۶۸ش[۴] در ۸۷ سالگی بر اثر بیماری در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران درگذشت.[نیازمند منبع] در ۱۵ خرداد مراسمی با عنوان «وداع با پیکر امام خمینی» در مصلای تهران برگزار شد.[نیازمند منبع] سید محمدرضا گلپایگانی، از مراجع تقلید شیعه، نماز میت را بر پیکر او اقامه کرد و در ۱۶ خرداد با حضور حدود ۱۰ میلیون نفر، تشییع و در نزدیکی بهشت زهرا در ابتدای اتوبان تهران - قم جایی که امروزه به حرم امام خمینی معروف است، دفن شد در همین رابطه گفتگویی با حسین کنعانی مقدم دبیرسیاسی جبهه ایستادگی و فعال اصولگرا در مورد ویژگی های رفتاری و اخلاقی امام (ره)  به شرح زیر ارایه می شود.

 

پس از رحلت امام خمینی(ره) با چه عصری مواجه هستیم؟

وقتی امام خمینی ره به دیار باقی شتافت بر اساس وصیت نامه الهی و سیاسی امام ره که توسط رهبر انقلاب خوانده شد، فصل جدیدی از عصر خمینی آغاز شد. مخالف این هستم که بگوییم امام رحلت کرد. امام (ره) حاضر و ناظر بر رفتار ماست و عصر خمینی (ره) آغاز شده و پایان نپذیرفته است. درست است که امام در میان ما حضور ندارند اما فرزندان انقلاب خود را متعهد می دانند به اجرای وصیت نامه الهی و سیاسی و طی نمودن راه امام (ره) مقید می دانند. معتقدم رحلت را باید از قاموس سیاسی امام (ره) بردارند بلکه آغاز جدید در عصر خمینی و عروج ملکوتی امام (ره) را مطرح کنیم.

 

جایگاه امام خمینی ره در معماری و شکل گیری انقلاب چگونه ارزیابی می کنید؟ چگونه می توان جایگاه واقعی امام ره را برای نسل جدید توصیف کرد؟

امام یک معمار راستین انقلاب اسلامی بود و بر اساس آن معماری انقلاب را ریل گزاری و بنا نهاده است در رابطه با این معماری باید به تعبیر و تبیین راه امام ره  بیشتر توجه کنیم و این امر را به نسل جدید انتقال دهیم. این همان جهاد تبیین است که رهبر انقلاب در سخنان خود بر آن تاکید کرده است و باید این جهاد از راه امام آغاز شود و در تمام ابعاد نگاه معمار انقلاب اسلامی را برای نسل های بعد از انقلاب تشریح و تبیین کنیم.

 

جایگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی و ویژگی شخصیتی امام خمینی ره در میان رهبران انقلاب چگونه توصیف می شود؟

امام ره شخصیتی چند بعدی بود و شخصیتی که بنیانگذار انقلاب اسلامی داشت، شاید مهمترین بخش آن این بود که امام خمینی ره یک مجاهد فی سبیل الله است که برای قرب خداوند تبارک و تعالی وارد عرصه های مختلف سیاسی انقلاب و پس از انقلاب در کسوت رهبری انقلاب در جایگاه رهبری جمهوری اسلامی ایران حرکت کرده است.

 

تفکر بنیانگذار انقلاب اسلامی در عمل به آموزه ها و تکالیف شرعی چگونه ارزیابی می کنید؟

  بنای امام ره بر این بود که بتواند تکلیف شرعی ای را که بر عهده دارد، عمل کند. در این زمینه چند چیز به امام خمینی ره بسیار کمک کرد. بسیاری از افراد ممکن است خود را وقف جامعه و مبارزه با ظلم و ستم بکنند اما اگر این خصوصیات را که در امام وجود دارد نداشته باشند، قطعا موفق نشده و نمی شوند.

 

مهمترین ویژگی امام خمینی ره با توجهبه جایگاه رهبری انقلاب اسلامی چگونه توصیف می کنید؟

اولین ویژگی امام ره اخلاص بود که کمتر در رهبران جهان می توان آن را مشاهده کرد. تقوا از ویژگی های دیگر امام خمینی ره  بود و امام ره به شدت خود را مقید به احکام الهی می دیدند و هرگز حاضر نبودند از خطوط الهی حتی به مصلحت خارج شوند و سعی می کردند حدود الهی را در اولویت قرار دهند مگر در شرایطی که مقتضیات راه ها و روش های دیگری در پیش روی امام خمینی ره قرار می داد و همواره حدود الهی را در اولویت قرار می داد.

 

امام ره با مردم و در میان مردم و برای مردم بود و خود را از مردم جدا نمی دانست و این پیوند امام خمینی ره و مردم که پیوند امام ره و امت است، کلید رمز موفقیت انقلاب یعنی امام خمینی ره  بدون امت نمی توانستند کاری کند و امت بدون امام ره  نمی توانستند انقلاب کنند و کاری از پیش ببرند.

 

کارگزاران و مسئولان نظام جمهوری اسلامی در جایگاه سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی امروز چه درسی را می توانند از شیوه رفتاری و اخلاق سیاسی امام خمینی ره بگیرند؟

اخلاص ، تقوا و توکل امام خمینی ره باید در میان مسئولان نهادینه شود و کسانی که مدعی هدایت جامعه هستند باید بر این خصوصیات مسلط باشند. ابعاد دیگری که از وجود شخصیتی امام ره بر دل ها حاکم شد بر پایه شخصیت کاریزمای امام خمینی ره ، این بود که ایشان ضد استبدادی و ضد سلطنت پهلوی بود و سال ها زندان و تبعید را تحمل کردند  و سعی کردند بعد ضد استبدادی خود را تا آخرین لحظات عمر حفظ کنند.

 

تلاش دولت برای بازکردن یکی از گره‌های سرمایه‌گذاری خارجی

دولت، لایحه «اصلاح ماده (124) قانون کار» را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. این لایحه با هدف رفع موانع سرمایه گذاری خارجی در کشور تهیه شده است.

براساس ماده 124 قانون کار که به صدور مجوز کار برای اتباع مربوط می شود، پروانه کار اتباع حداکثر برای یکسال صادر می شود.

در ماده 122 قانون کار آمده است که «وزارت کار و امور اجتماعی می تواند نسبت به صدور ، تمدید و تجدید پروانه افراد ذیل اقدام نماید :

الف- تبعه بیگانه ای که حداقل ده سال مداوم در ایران اقامت داشته باشد .

ب- تبعه بیگانه ای که همسر ایرانی باشد .

ج- مهاجرین کشورهای بیگانه خصوصا کشورهای اسلامی و پناهندگان سیاسی به شرط داشتن کارت معتبر مهاجرت و یا پناهندگی و پس از موافقت کتبی وزارتخانه های کشور و امور خارجه ».

ماده 123 نیز تصریح دارد که« وزارت کار و امور اجتماعی می تواند در صورت ضرورت و یا به عنوان معامله متقابل اتباع بعضی از دول و یا افراد بدون تابعیت را (مشروط بر آن که وضعیت آنان ارادی نباشد) پس از تایید وزارت امور خارجه و تصویب هیات وزیران از پرداخت حق صدور ، حق تمدید و یا حق تجدید پروانه کار معاف نماید.»

ماده 124 نیز اشاره دارد که «پروانه کار با رعایت مواد این قانون حداکثر برای مدت یک سال صادر یا تمدید یا تجدید می شود.»

مجوز یکساله کار برای اتباع ، مشوقی برای فعالیت اقتصادی آنها در کشورمحسوب نمی‌شود بنابراین آنها بیشتر با پروانه اقامت خود در کشور فعالیت می کنند. معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اشاره کرده است که « این امر با سیاست های جذب سرمایه خارجی و برنامه های دولت مغایرت داشته و موجب افزایش میزان اشتغال غیر مجاز اتباع خارجی و دشواری در ساماندهی و نظارت بر نحوه فعالیت آنها و ارایه خدمات بیمه ای می‌گردد.»

سید محمد حسینی هدف تهیه این لایحه گفت:« به منظور جذب هدفمند سرمایه های خارجی و سوق دادن سرمایه گذاران خارجی به فعالیت در زمینه های تولیدی، رونق بخشیدن به تولید در کشور، ایجاد اشتغال برای نیروهای کار داخلی ، امکان نظارت بر نحوه اشتغال و فعالیت اتباع مذکور در کشور و جلوگیری از تبعات حاصل از اشتغال غیر مجاز آنها ، لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی گردیده است.»

 

برگزاری نمایشگاه‌های مشترک ایران و ویتنام موجب معرفی ظرفیت‌ها می‌شود

جلیل رحیمی جهان آبادی، رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و ویتنام در مجلس شورای اسلامی با دوداک هانگ ها رییس گروه دوستی پارلمانی ویتنام و ایران به صورت وبیناری گفتگو و تبادل نظر کرد.

 

رحیمی جهان آبادی رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و ویتنام نیز در این نشست مجازی با تاکید بر اهمیت سیاست نگاه به شرق در سیاست خارجی کشورمان گفت: نگاه به شرق بخش عمده ای از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص داده است. ویتنام بطور خاص جایگاه مهمی در این میان دارد.

 

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: مردم ویتنامی برای استقلال و پیشرفت خود هزینه های زیادی پرداخت کرده اند از این رو دوست قابل احترامی برای کشورهای مستقل محسوب می شوند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه ویتنام به لحاظ اقتصادی کشوری با ثبات است، اظهار داشت: بسیاری از کالاهای تولیدی ویتنام به لحاظ کیفیت، استانداردهای بالایی دارند که در بازار غرب آسیا قابل عرضه هستند. ما آمادگی داریم که از طریق اتاق های بازرگانی و تجار دو طرف، به تقویت همکاری ها و تسهیل تبادلات تجار دو کشور کمک کنیم.

 

رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و ویتنام با اشاره به پیشرفت های کشورمان در زمینه تولید واکسن کووید-۱۹ گفت: علیرغم محدودیت هایی که بعلت تحریم های ظالمانه در واردات واکسن داشتیم توانستیم با تولید داخل بر این بیماری غلبه کنیم. ایران در زمینه تولید دارو و واکسن از کشورهای پیشرو است و آمادگی همکاری در این زمینه با کشورهای دوست را دارد.

 

رحیمی جهان آبادی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه انرژی های فسیلی، پتروشیمی، فناوری های نوین و کشاورزی ظرفیت های زیادی دارد. محصولات کشاورزی که در شرق آسیا تولید نمی شوند را می توانیم به ویتنام با کیفیتی بالا صادر کنیم. از گروه دوستی پارلمانی ویتنام و ایران انتظار داریم حمایت های لازم را از این همکاری ها داشته باشد.

 

نشست مدیران وزارت خارجه با وزیر با محوریت موضوع گردوغبار و مهاجران

نشست حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با مدیران و کارشناسان ارشد معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

 

در این نشست درباره موضوعات مربوط به مهار پدیده گردوغبار، مشکلات زیست‌محیطی، مهاجران و حقوق بشر بحث و گفت‌وگو شد.

 

سیاستمداران و کارگزاران منطبق با الگوهای رفتاری امام (ره) حرکت کنند

محمد صالح جوکار در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر تبیین اندیشه های امام خمینی (ره) گفت: شاه بیت اندیشه امام خمینی (ره) در امور دفاعی است یعنی پیروزی خرمشهر بر اساس راهبردی بود که امام خمینی (ره) در حوزه دفاع داشت و جواب داد.

 

رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی اظهار کرد: در همه حوزه ها امام (ره) ورود پیدا کردند که یک الگوسازی را انجام دهند. در همین دفاع مقدس اگر دقت کنیم، متوجه می شویم که اگر روحیه جهادی و ایمانی نبود تلفیق و باور و اعتقادات با وجدان های پاک جوانان نبود ما در جنگ موفق نبودیم.

 

وی بیان کرد: آنچه که امام به دنبال آن بود و قدرت تولید کرد، ناشی از تفکری بود که امام خمینی (ره) داشت. در بخش ساختارهای حکومتی می بینیم که سنگ بنای بسیج مستضعفین، کمیته امداد امام و ستاد اجرایی امام خمینی (ره) گذاشتند و امروز خدمات این نهادها را می بینیم.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: امام خمینی (ره) در بحث ساده زیستی، قناعت، همدردی با مردم و کنار مردم بودن نیز الگوی بسیار ارزشمندی برای سیاستمداران ماست.

 

وی با اشاره به راهبرد امام خمینی (ره) در حوزه سیاست خارجی تاکید کرد: کسانی را که امام به عنوان دشمن قلمداد می کردند ناشی از تفکر و مواضع ایشان نسبت به دشمنان انقلاب، نظام و اسلام بود.

 

 

کد خبر 1181370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha