خرمشهر باید رشد قابل ملاحظه ای در کانون های مساجد داشته باشد

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان، بر ضرورت رشد، توسعه و گسترش کانون های مساجد شهرستان خرمشهر تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، در نشست صمیمی مدیران کانون های مساجد خرمشهر با امام جمعه شهرستان که در دفتر ایشان برگزار شد، گفت: جای تأسف است که شهرستان خرمشهر با داشتن پتانسیل و تعداد حجم بالای مساجد و حسینیه ها، طی سال های 72 تا 87 علی رغم پیگیری های فراوان به لحاظ تعداد کانون های مساجد رشدی نداشت.

 

وی با بیان اینکه بعد از سال 87 بخش کانون های مساجد در شهرستان خرمشهر فعال شد و مورد استقبال جوانان و نمازگراران قرار گرفت، افزود: دبیرخانه کانون های مساجد استان به لحاظ کمی رشد ملایمی را برای همه شهرستان ها تعریف کرده و به دلیل اینکه خرمشهر این رشد را نداشت به صورت ویژه به آن نگاه شد تا عقب ماندگی ها در این بخش جبران شود.

 

براتی، بر بهره مندی از ظرفیت های مؤسسات قرآنی تأکید کرد و ادامه داد: در این راستا ظرفیت بسیار خوبی در دولت نهم و دهم فراهم شده و با نگاه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه اندازی این مؤسسات را به استان ها تسری دادند و جایگاه اداری و کارشناس قرآنی برای آنها تعریف و ایجاد شده است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 100 مؤسسه قرآنی تشکیل یا در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: علی رغم رشد خوب مؤسسات قرآنی، اما این تعداد زیبنده این استان که مهد قرآن بوده نیست، چرا که بسیاری از شخصیت های برجسته قرآنی کشور از این استان رشد کرده اند و خاستگاه قرآن در خوزستان است، از این رو در این بخش هم باید رشد داشته باشیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، بر ایجاد مؤسسه قرآنی در شهرستان خرمشهر تأکید کرد و اذعان داشت: آبادان و خرمشهر به عنوان منطقه ویژه اعلام شده و این امر می تواند به لحاظ فعالیت های کانونی و قرآنی اتفاق بسیار خوبی باشد زیرا این دو شهر در حوزه دفاع مقدس زبانزد هستند و به لحاظ مسجدی و فعالیت های تعریف شده و مصوب حوزه کانونی، این اتفاقات برکاتی برای مساجد خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه در کنار کانون های عمومی، کانون های تخصصی ایجاد شده است، توضیح داد: در بیش از 24 رشته کانون تخصصی ایجاد و در آبادان و خرمشهر هر کدام دو کانون تخصصی راه اندازی شده که مأموریت های ویژه ای در خصوص انجام فعالیت های فرهنگی علاوه بر امور عمومی و جاری کانون، بر عهده دارند.

 

در ادامه، حجت الاسلام سید نبی موسوی، امام جمعه خرمشهر، با اشاره به استفاده از وقت و اهمیت دادن به آن، تصریح کرد: در شرع مکتب تشیع اهمیت ویژه ای به وقت و عمر داده زیرا استفاده از وقت مورد اهتمام اولیای دین بوده است.

 

وی با بیان اینکه در بدنه دولت تلاش بر احیای مسائل فرهنگی است از این رو در زمینه کانون های مساجد نیز باید از فرصت ایجاد شده جهت راه اندازی این کانون ها استفاده کرد، یاد آور شد: امروز دشمن ما وهابیت است و باید با تلاش و در نظر گرفتن بودجه و اعتبار جلوی توطئه های دشمنان اسلام را بگیریم.

 

حجت الاسلام موسوی، با بیان اینکه هیچ کاری به خصوص امور فرهنگی بدون داشتن اعتبار مالی کار به جایی نمی برند، اضافه کرد: با دادن اعتبار به موقع می توان ظرفیت سازی کرد؛ نظام اسلامی برای هر کدام از این کانون های مساجد هزینه در نظر گرفته و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

 

وی با اشاره به راه اندازی مؤسسات قرآنی، بر ضرورت جذب و توسعه این مؤسسات در خرمشهر تأکید کرد و بیان داشت: در مؤسسات قرآنی نباید تنها به تلاوت قرآن پرداخت بلکه زیرا باید با برنامه ریزی درست خروجی خوب و مطلوبی داشته باشند.

 

همچنین، محمد جوروند، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرمشهر، با بیان اینکه فضای خوبی برای کانون های مساجد این شهرستان توسط دبیرخانه مساجد استان علی رغم مشکلات متعددی که در هماهنگ کردن امام جماعت، بسیج و... وجود داشت، باز شده، اظهار کرد: این شهرستان تاکنون 23 کانون فرهنگی هنری وجود دارد که از این تعداد 13 کانون دارای مجوز و 10 کانون در حال دریافت مجوز هستند.

 

وی ابراز کرد: طبق برنامه ای که ترسیم کردیم تا پایان اردیبهشت سال 91 باید تعداد کانون های مساجد این شهرستان به 40 کانون برسند و لازم است نگاه ویژه ای به این شهرستان شود و استان در حد وسع خود در حوزه تجهیزات کمک و مساعدت کند تا کانون ها بتوانند در خدمت پویایی فعالیت های دینی و قرآنی فعالیت داشته باشند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 118030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha