به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون فرهنگی هنری «علویون» دهبارز شهرستان رودان در فاصله۸۰ کیلومتری شهر بندرعباس واقع است. این کانون فرهنگی هنری در سال 1390 با مجوز رسمی ستاد فهمای استان هرمزگان در مسجد جامع شهر دهبارز شهرستان رودان تاسیس شد و از کانونهای فرهنگی هنری فعال در رشته های قرآن، سرود، فعالیت های اردویی و جهادی در بین کانونهای مساجد استان هرمزگان است که در ۱۰ سال فعالیت خود توانسته بیش از ۲۵۰۰ نوجوان و جوان را جذب برنامه های مسجدی کند.
اگر چه این کانون در محورهای قرآنی و به منظور ارتقای سواد قرآنی در رده سنی نوجوان و جوان به صورت مجازی و حضوری فعالیت های شاخصی انجام داده است، اما پس از شیوع بیماری کرونا رویکردهای کانون بیشتر در جهت مبارزه با بیماری کرونا سوق یافت.
«مهدی نایبی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکردها و برنامه های کانون علویون مسجد جامع شهر دهبارز شهرستان رودان استان هرمزگان، اظهار کرد: یکی از برنامه های شاخصی که توسط این کانون مورد توجه قرار گرفته، برپایی محافل قرآنی است، که با استقبال مخاطبان روبرو بوده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری علویون مسجد جامع شهر دهبارز بیان کرد: برگزاری برنامه «روزه اولی ها» برای دختران 9 ساله که به سن تکلیف رسیده اند، برگزاری برنامه های مشترک مذهبی، فرهنگی با همکاری مدارس بخش دیگری از برنامه های این کانون است.
طرح تحول محلات
نایبی در مورد برنامه های این کانون در کمک رسانی به اقشار بی بضاعت گفت: پس از شیوع بیماری کرونا فعالان کانون علویون با محوریت طرح تحول محلات، در چندین مرحله نظافت و پاکسازی و ضدعفونی محلات شهرستان رودان را در دستور کار قرار دادند و گندزدایی و ضدعفونی محلات همسایه مسجد و خیابان ها، معابر و نقاط پرتردد سطح محلات شهر رودان در چندین مرحله صورت گرفت. ضمن اینکه با برنامه ریزی های صورت گرفته اقدام به راه اندازی مرکز نیکوکاری در جوار مسجد کردیم که این مرکز در جذب کمک های خیرین و تهیه و توزیع بسته های معیشتی میان اقشار محروم تلاش های گسترده ای داشته است. به طوری که در ماه مبارک رمضان روزانه یک هزار پرس غذای گرم و افطاری ساده میان اقشار محروم توزیع شد.
وی اضافه کرد: در کنار بسته های معیشتی سعی کردیم، بسته های فرهنگی و هنری هم به خانواده های محروم اعطا کنیم و مشاوره های برای خانواده ها ارایه دهیم تا از این طریق التیامی بر دردهای بیماران و خانواده های آنها باشیم.
اتاق بازی کودکان
مدیر کانون فرهنگی هنری علویون مسجد جامع شهر دهبارز شهرستان رودان استان هرمزگان ابراز کرد: یکی از برنامه های این کانون جذب حداکثری نوجوانان و جوانان این منطقه به مسجد است، در همین راستا سعی کردیم، در زمینه های مکبری، فرهنگی و ورزشی برای آنها برنامه داشته ایم و با مدارس پیرامون کانون در برگزاری برنامه های مشترک همکاری داشته باشیم، تا از این طریق دانش آموزان را جذب کانون کنیم. همچنین، با ایجاد «اتاق بازی کودکان» سعی کردیم، موجب رشد خلاقیت های فرهنگی نوجوانان،آموزش نماز در منزل برای آنها شویم تا در رونق فعالیت های فرهنگی و مذهبی در شهرستان رودان نقش اثرگذار ایفا کنند.
تفاهم نامه همکاری با مدارس
نایبی با اشاره به همکاری کانون علویون با چهار مدرسه همجوار در اجرای طرح ها و برنامه های مختلف افزود: این تفاهم نامه به منظور همکاری برای برگزاری دوره های «مهدویت»، «اخلاقی و تربیتی»، «قرآنی» و «مصباح الهدی» به امضاء رسیده و برای اجرای این طرح ها، یک روحانی را به مدارس برای اجرای برنامه های مهدوی، روخوانی و روانخوانی و تربیت مربی قرآن کریم قبل از بحران کرونا اعزام می کردیم.
کسب ۴ رتبه حائز برتر
مدیر کانون فرهنگی هنری علویون مسجد جامع شهر دهبارز شهرستان رودان استان هرمزگان با اشاره به اینکه این کانون در چهار مرحله حائز رتبه برتر در استان و کشور شده است، گفت: یکی از اعضای این کانون در حوزه ابداعات و اختراعات فعالیت دارد و موفق به کسب رتبه نهم در مسابقات رباتیک دانش آموزی شد و همچنین در مسابقات قرآنی مدهامتان کانون به عنوان کانون برگزیده معرفی شد.
پویش نذر کتاب
وی از راه اندازی پویش« نذر کتاب» به منظور توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه خبر داد و گفت: علاقه مندان در قالب این طرح، کتاب هایی را که در خانه دارند و قبلا آنها را مطالعه کرده اند و اکنون بدون استفاده است، به کتابخانه کانون فرهنگی هنری مسجد جامع دهبارز تحویل می دهند.
معرفی خلاقیت ها و صنایع دستی بانوان
مدیر کانون فرهنگی هنری علویون مسجد جامع شهر دهبارز از دیگر رویکردهای این کانون را برگزاری کارگاه های کاهش آسیب های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد معرفی و خاطرنشان کرد: به منظور کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان بحث دیوارنویسی را مورد توجه قرار دادیم تا مردم را در مورد مضرات این معضلات آشنا کنیم. همچنین به منظور ایجاد اشتغال و کارآفرینی سعی کردیم دستاوردهای خلاقیتی و صنایع دستی بانوان را به نمایش بگذاریم، تا از این طریق برای اعضای کانون ها کسب درآمد شود.
نظر شما