بحران هویت و گمراهی انسان، نتیجه قطع صله رحم در جامعه

عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه، بحران هویت و گمراهی انسان ارمغان قطع صله رحم در جامعه است می گوید: با به جا آوردن صله رحم، ریشه بسیاری از کمبودها و نیازهای اجتماعی در جامعه از بین می‌رود.

حجت الاسلام محمدرضا ابن الدین ،عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) درباره اهمیت صله رحم به خبرنگار شبستان گفت: انسان موجودی مدنی الطبع است. یعنی ذات انسان در روابط اجتماعی و داشتن ارتباط با دیگران معنا پیدا می کند. از دستورات موکد دین مبین اسلام و یکی از مهم ترین آداب اجتماعی صله رحِم است که با عمل صحیح به آن، ریشه بسیاری از کمبودها و نیازهای اجتماعی از بین می‌رود.


 وی با بیان اینکه انسان به تنهایی قادر به ادامه زندگی نیست و نیازمند دیگران است اظهار کرد: نیازمندی انسان به دو بخش ایدئولوژیک و عاطفی و روانی تقسیم می شود. تجربه ثابت کرده است اگر یک انسان، تنها و با وجود تمام امکانات و غذا در جزیره ای زندگی کند بعد از مدتی می میرد ،با این اوصاف ما متوجه می شویم علت مرگ وی از بی غذایی یا عدم امکانات نیست بلکه از تنهایی اوست. 

 

حجت الاسلام ابن الدین با اشاره به تاکیدات دین مبین اسلام در خصوص صله رحم خاطرنشان کرد: صله رحم یعنی گسترش روابط اجتماعی با دیگران و کسانی که از رحم و جنس ما هستند.صله رحم با فامیل درجه یک مثل عمو، عمه، خاله و دائی واجب و با بقیه مستحب مؤکد است.
 

 تنهایی ،ارمغان عبور از دوران مدرنیته به دوران پست مدرن

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) شرایط کنونی جوامع را عاملی در کمرنگ شدن صله رحم عنوان کرد و افزود: تنهایی ارمغان عبور از دوران مدرنیته به دوران پست مدرن برای انسانهای صنعتی است. میل به داشتن اتاق تنها، میل به نشستن طولانی کنار اینترنت و ارتباطات مجازی، سکوت، میل به گوش دادن موسیقی های آرام از جمله پدیده های تنها شدن انسان در دنیای صنعتی است.

 

وی، عمل به باورهای دینی را عاملی در راستای تقویت صله رحم در جامعه خواند و افزود: اگر ما بتوانیم با باورهای دینی خودمان بیش از باورهای اجتماعیمان زندگی کنیم، هیچ گاه اسیر مناسبت های جدید دنیای امروزی نخواهیم شد این باور، باور انسان غربی است و غربی ها به این نقطه از تنهایی رسیدند. بنابراین اگر ارتباط انسان مومن با خداوند و ائمه معصومین یک ارتباط معنوی باشد، هیچ گاه به نقطه تنهایی نمی رسد.

 

به جا آوردن صله رحم موجب طول عمر  می شود

 

حجت الاسلام ابن الدین  تصریح کرد: رسول خدا(ص) فرمودند: مردی فقط از عمرش سه سال مانده، ولی صله رحم می‌کند و خداوند سی سال به عمرش اضافه می‌کند؛ و مردی از عمرش سی سال مانده، اما قطع رحم می‌کند و خداوند سه سال او را زنده نگه می دارد، یعنی خداوند هر چه را که بخواهد محو می کند و هر چه را بخواهد، ثابت می‌گرداند.

 

این کارشناس با اشاره به آسیب های عدم اجرای صله رحم در جامعه گفت: عدم عمل به احکام الهی باعث نقصان در ساختار ویژگی های انسان می شود. خداوند می فرمایند: ارتباط والدین با رحم(جنس خود) نباید قطع شود حتی اگر کافر باشند یا اعتقادات و باورهای مخالف داشته باشند بنابراین خداوند به این امر ارزش بیشتری قایل است تا باورهای ثانوی انسان نسبت به محیطش.

 

حجت الاسلام ابن الدین تصریح کرد: تبعیت نکردن از فرامین الهی علاوه بر اینکه منجر به قطع ارتباطات اجتماعی  می شود، فردیت را نیز در جامعه تقویت کرده و باعث رو برگرداندن انسان از ارزش های الهی و رو آوردن به ارزش های مادی می  شود.

 

بحران هویت و گمراهی انسان، نتیجه قطع صله رحم در جامعه

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه شرایط فوق منجر به بحران هویت و گمراهی انسان می شود خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی انسان باورهای دینی خود را در تعارض با باورهای دنیای جدید می بیند و این از خود بیگانگی و بحران هویت انسان را به پوچی و نابودی می کشاند.

 

وی، رسانه ها را بهترین و بزرگترین معلمان زندگی اجتماعی و عاملی مهم در نهادینه سازی فرهنگ صله رحم در جامعه خواند و یادآور شد: در میان رسانه ها، رسانه ملی (تلویزیون) مهمترین و قویترین ابزار برای اجتماعی شدن انسانها است. رسانه ها می توانند از طریق آموزش غیرمستقیم با فیلم، تئاتر، داستان، فکاهه، اس ام اس، و حتی جوک به فرهنگ سازی صله رحم در جامعه کمک کنند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: پناه بردن به تلویزیون یکی از آسیب های قطع صله رحم( فردیت و بحران هویت) است. یک فرد ممکن است در یک شبانه روز هفت ساعت بخوابد. هشت ساعت کار کند و در مجموع پنج ساعت وقت آزاد در خانه داشته باشد، این پنج ساعت نیز بخشی را به انجام کارهای فردی بپردازد و مابقی را به جای اینکه در کنار اعضای خانواده باشد به تماشای تلویزیون (قطع ارتباطات اجتماعی در منزل) بپردازد یعنی به جای ارتباط با خانواده و کفتگو با آنها به تماشای تلویزیون مشغول می شود این امر، پیامد زندگی صنعتی کنونی است.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) ادامه داد: در چنین شرایطی رسانه ملی (تلویزیون) می تواند با آموزش و اطلاع رسانی به گونه ای عمل کند که تنها تهدیدکننده انسان به اجتماعی بودن را تبدیل به یک فرصت کرده تا همه مردم تشویق و ترغیب به این امر مهم الهی شوند.

 

حجت الاسلام ابن الدین در ادامه تصریح کرد: سفر یکی از آفت های شرایط کنونی است و سفارش ما این است که هموطنان ،چهار روز ابتدای نوروز را به دید و بازدید بپردازند و اگر فرصتی باقی ماند به مسافرت بروند. زیرا ممکن است است در چنین شرایطی بزرگترها هم که دچار ناراحتی یا ناتوانی  هستند د در منزل بمانند ناراحتیشان مضاعف شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 117767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha