دخالت های خارجی برای بی ثمر کردن قیام مردمی

در حالی که قیام مردمی یمن علیه حکومت دیکتاتوری این کشور هنوز خاموش نشده است دخالت های خارجی برای بی ثمر کردن این حرکت هر روز بیشتر می شود.

به پزارش خبرگزاری شبستان، یمن که در جنوبی‌ترین بخش شبه‌جزیره عربستان قرار دارد از صدر اسلام از مهم‌ترین مناطق رشد شیعیان طرفداران اهل‌بیت بوده تا جایی که در حال حاضر نیز بیشتر جمعیت آن را شیعیان زیدی تشکیل می دهند. سرویس بین الملل خبرگزاری شبستان در سلسله گزارش هایی به بررسی تحولات یمن در سالی که گذشت می پردازد:

تشدید مداخله نظامی عربستان در یمن پس از بازگشت صالح

رژیم آل سعود که از آغاز بیداری اسلامی در منطقه به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند صهیونیسم بین الملل، سیاست حمایت از نظام های دیکتاتوری و همچنین دخالت و جوسازی علیه نظام های مشروع منطقه را پیگیری کرده است همزمان با ورود علی عبدالله صالح به یمن شمار نیروها و ادوات نظامی خود را در این کشور افزایش داد.
حضور نظامی عربستان در تحولات یمن، نقش بسیار مهمی در مقاومت مزدوران صالح در مقابل جبهه انقلابیون داشت.
کارشناسان مسائل سیاسی تاکید کردند در آن زمان اعلام کردند که آشکارتر شدن مداخله نظامی عربستان در یمن همزمان با بازگشت صالح به این کشور حکایت از آن دارد که صالح در ادعاهای خود پیرامون برگزاری انتخابات و اصلاحات صداقت نداشته و تنها برای حفظ حکومت خود به صنعا بازگشته است.
تصویب قانون مصونیت قضایی صالح
حدود چهار ماه پس از بازگشت صالح از عربستان دولت یمن با حمایت آمریکا و برخی از کشورهای عربی اصلاحیه قانون مربوط به اعطای مصونیت قضایی به علی عبدالله صالح و بستگان و نزدیکان وی را تصویب کرد.
بر اساس این قانون قرار شد تا علی عبدالله صالح در صورت استعفا از مقام خود از پیگرد قانونی و قضایی مصون بماند.
بدین ترتیب شرایط برای کناره گیری صالح از قدرت و طرح سناریوی غرب برای جانشین کردن یکی دیگر از نزدیکان صالح در یمن فراهم شد.
علی عبدالله صالح در نوامبر 2011 میلادی طرح پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس که مصونیت قضایی وی یکی از مفاد مهم آن بود را در ریاض امضا کرد.
بر اساس این طرح قرار شد تا صالح قدرت را به عبد ربه منصور هادی معاون اول خود واگذار ‌کند و در مدت 90 روز از مقام خود برای همیشه کناره‌گیری کرده و از مصونیت قضایی برخوردار شود
پس از اتخاذ این تصمیم مردم یمن روز بار دیگر با برگزاری تظاهرات گسترده در خیابان‌های شهرهای مختلف این کشور از جمله صنعا، پایتخت یمن و تعز، اخراج بازماندگان حکومت علی عبدالله صالح از دولت موقت و پاک‌سازی پارلمان فعلی را خواستار شدند.

مردم یمن علی عبدالله صالح را مسئول کشتار تظاهرکنندگان مخالف رژیم می‌دانند و به همین خاطر با برگزاری تظاهرات پی‌درپی محاکمه وی را خواستارشدند.
اما علی عبالله صالح پس از این جریان به آمریکا رفت تاپس از مساعد شدن شرایط و به قدرت رسیدن جانشین خود به صنعا بازگردد.
انتقال نمایشی قدرت در یمن
پس از فرار صالح به آمریکا ، ریاض و واشنگتن خود را آماده اجرای سناریوی جدید یعنی برگزاری انتخابات نمایشی در این کشور کردند.
عبد ربه منصور هادی، معاون اول صالح و تنها کاندیدای انتخابات ریاست جهموری یمن که با سناریوی آمریکایی-سعودی برای جایگزینی علی عبدالله صالح انتخاب شده بود در یک انتخابات نمایشی 99 درصد آرا را به دست آورد و در روز هشتم اسفند قدرت را به طور رسمی در دست گرفت.
گسترش تحرکات القاعده و مداخله آمریکا در امور یمن

پس از روی کار آمدن منصور آمریکایی ها که به دنبال فرصتی برای گسترش نفوذ خود در یمن بودند اعلام کردند که می خواهند به بهانه مبارزه با گروه تروریستی القاعده پایگاه نظامی در یمن تاسیس کنند.
آمریکایی ها که بر خلاف ادعای خود همواره یکی از بزرگ ترین حامیان تروریسم در جهان بوده اند اکنون با تحریک گروه القاعده در یمن قصد دارند تا بهانه ای برای لشکرکشی به این کشور پیدا کنند.
اما در این میان نقش حکومت یمن نیز نباید نادیده گرفته شود زیرا همه سناریوهای آمریکایی با آگاهی کامل دولت یمن انجام می شود تا جایی که چند ماه پیش سایت ویکی لیکس در بخشی از افشاگری های خود ،علی عبدالله صالح، رییس جمهوری یمن را عامل اصلی ورود آمریکایی ها به یمن خواند و اینگونه افشا کرد که رییس جمهور یمن خود از قبل به طور پنهانی درهای یمن را به روی نیروهای آمریکایی باز کرده بود در حالیکه تظاهر به عدم تمایل به حضور آمریکا در کشور خود می کرد.
دولت یمن برای کاهش انتقادهای داخلی علیه رییس جمهور از افشای علنی تمایل دولت به حضور آمریکایی ها امتناع کرد در حالیکه دعوت از آمریکا از سپتامبر 2009 آغاز شده بود.
بر اساس این گزارش عدم توانایی ارتش یمن باعث شده تا گروه تروریستی القاعده در این کشور مخفی شود و همین امر دولت یمن را متوسل به حمایت شدن از سوی آمریکا کرده است.
اکنون با گسترش تحرکات القاعده دریمن که از آن جمله می توان به افزایش گروگان گیری ها و خشونت هایی که موجب کشته شدن بسیاری از مردم بی گناه یمن می شود ، اشاره کرد ،آمریکا که ادعا می کند در اندیشه مبارزه با گروه های تروریستی در یمن و تامین امنیت مردم این کشور است به دولت یمن پیشنهاد ایجاد پایگاه نظامی موقت در جزیره یمنی سقطری واقع در اقیانوس هند را داده است.
شاید یکی از اهداف مشترک نیروهای نظامی یمن و آمریکا این است که با گسترش تحرکات القاعده ناامنی در این کشور را به گردن مردمی بیندازند که برای مبارزه با ظلم و جور دستگاه دیکتاتوری حاکم به پا خواسته اند و بدین ترتیب به سرکوب گسترده تر آنها بپردازند.

پایان پیام/
 

کد خبر 117727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha