به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام ناصر نقویان دراین مراسم گفت: سیمین دانشور مادر ادبیات ایران است که شخصیتی مستقل، فرهیخته داشت و روشنفکری متعهد بود که قلبش برای فرهنگ ایران می تپید.
وی گفت: حقیقتا مجلس ختم دانشور نباید به مراسم سوگ و عزا تبدیل شود بلکه باید یک مجلس فتح و گشایش در امور باشد.
نقویان گفت: زن در آثار دانشور شخصیتی است که به مردش کمک و او را هدایت کند.
وی همچنین دانشور را افتخاری برای ادبیات ایران نامید و گفت: او نشان داد که میشود از کویر هم گلهای خوشبو چید اگر هنوز شامههایی برای بوییدن آنها وجود داشته باشد.
سیمین دانشور هشتم اردیبهشت سال 1300 خورشیدی در شهر شیراز دیده به جهان گشود.
وی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به تحصیل مشغول شد و در مدرسه آمریکایی در تهران اقامت گزید.
وی در سال 1327 توانست نخستین مجموعه داستانهای کوتاه خود را با عنوان 'آتش خاموش' منتشر کند.
در بهار سال 1327، پس از انتشار 'آتش خاموش'، دانشور با 'جلال آل احمد' آشنا شد که این اتفاق نقطه عطفی در زندگی وی محسوب می شد، زیرا جلال آل احمد نیز از نویسندگان به نام دوره بود.
وی پس از کسب دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و به مدت دو سال در دانشگاه استنفورد رشته زیباشناسی خواند.
مهمترین اثر این نویسنده، رمان 'سووشون' است که نثری ساده دارد و به 17 زبان ترجمه شده است و از جمله پرفروش ترین آثار ادبیات داستانی در ایران محسوب میشود.
'جزیره سرگردانی'، 'کوه سرگردان'، 'به چه کسی سلام کنم؟'، 'سوترا'، 'مرز و نقاب' و 'تصادف' از جمله دیگر آثار این بانوی فرهیخته است.
سیمین دانشور پنجشنبه گذشته در سن 90 سالگی دار فانی را وداع گفت.
این مراسم با حضور چهرههایی چون شفیعی کدکنی، محمود دولتآبادی، سید محمود دعایی، بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد، غلامحسین سالمی، سهیل محمودی، ساعد باقری، رضا امیرخانی، یوسف علیخانی و برخی دیگر از چهرههای فرهنگی و اعضای خاندان دانشور و آل احمد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما