به گزارش خبرگزاری شبستان در مراسم پایانی این دوسالانه که صبح سهشنبه بیستوسوم اسفندماه در محل همایشهای برج میلاد برگزار شد، ابتدا «جمشید حقیقتشناس» مدیر هنری دوسالانه گفت: حدود یک سال است که با سازمان زیباسازی شهرداری تهران همکاری میکنم و در این مدت به نکات مختلفی پیبردهام. نقاشی دیواری برای پوشاندن عیوب دیوارهای شهر، راهکار ابتدایی و اولیهای بود که به نظر من در درازمدت نتیجه نداد و به نوعی عدم یکدستی رسید.
وی ادامه داد: داشتن نقشه فرهنگی برای سامان دادن به این آسیبها، آراء همگی اعضای شورای نقاشی دیواری سازمان زیباسازی شهرداری تهران است. گرچه بیانگیزه بودن هنرمندان هم در این میان وجود دارد و به آشفتگی نقاشیهای شهر دامن میزند.
حقیقتشناس افزود: در این سالها هنرمندانی نیز با سازمان مرتبط شده و خواستههای کارفرما را فهمیدهاند و خوب هم کار میکنند اما داوری آثار این دوسالانه نشان داد که داوران و کارشناسان این حوزه به آثاری که از نقاشیهای کار شده در سطح دیوارهای شهر به جشنواره رسیدهاند توجه مثبتی ندارند. برعکس آثاری که برای اولین بار به دوسالانه رسیدهاند، قابل قبولتر بودند.
این کارشناس نقاشی تصریح کرد: تنوع در آثار نقاشی شهری بالا است اما بار هنری این کارها در این چند سال پایین آمده به نحوی که به طور مستقیم در کار داوری دوسالانه نیز تأثیر گذاشت.
وی یادآور شد: سفارش گرفتن برای یک نقاش یا سفارش دادن برای کارفرما نباید در سطح یک سفارش باقی بماند بلکه باید تأثیرش را در شهر و در اعتلای روحیه مخاطبان دید. همچنین دستمزد اولیه و مالی یک نقاش تمامی دستمزد او نیست بلکه ارزش کار او در اثر گذشت زمان و در اصطلاح همراه با ارزش افزوده است.
حقیقتشناس در پایان سخنان خود گفت: هیچ همایش یا سمیناری به اندازه این دوسالانه در بهبود اوضاع نقاشی شهری تأثیر نخواهد گذاشت. تهران در این سالها میتوانست پایتخت نقاشی شهری در منطقه یا حتی جهان باشد اما عدم توجه به ارزشهای هنری این مسئله را به فراموشی سپرد. گرچه من با دیدن آثار این دوسالانه و امید به حضور این آثار در سطح شهر، نوید بازسازی و بهبود فضای هنری دیوارهای تهران را میدهم.
پایان پیام/
نظر شما