تربیت بیش از هزار طلبه در طول سه دهه در حوزه امام حسین(ع)

حوزه‌ها پس از پیروزی انقلاب وارد دوره‌ای جدید از تاریخ خود شدند که به تبع مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، ساختارهای سنتی نیز در برخی از بخش‌ها فرو ریخت و حوزه‌های علمیه ساختار جدیدی را به خود دیدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، حوزه‌های علمیه اساسا هیچ نظام آموزشی واحد و نظام مندی نداشتند و بر پایه همکاری متقابل استاد و شاگرد اداره می‌شدند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه‌ها هم وارد دوره‌ای جدید از تاریخ خود شدند که به تبع مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، ساختارهای سنتی نیز در برخی از بخش‌ها فرو ریخت و حوزه‌های علمیه ساختار جدیدی را به خود دیدند.

شهرهای قم، نجف اشرف و مشهد مقدس مهمترین مراکز تعلیم و تربیت شاگردان مکتب تشیع اند که در این میان شهرری نیز برای تعلیم و تربیت طلاب برای خود جایگاه ویژه ای یافته است. حوزه علمیه امام حسین(ع) یکی از آنهاست.

مسجد و حوزه علمیه کوچکی که تا کنون بیش از هزار طلبه در آن پرورش یافته و علوم دینی را فرا گرفته اند. از این رو این مسجد را از سایر مساجد جنوب تهران متمایز می کند.

وقتی با سرپرست حوزه علمیه امام حسین (ع) شهرری در دفتر کارش در مسجد امام حسین (ع) پیرامون حوزه علمیه گفت و گو کردم گفت: الحمد لله طلبه های خوبی از این حوزه سطوح را تمام کرده اند و برای خدمت به نظام و مردم پرورش یافته اند. اکثر طلبه ها یا قاضی هستند، یا در سپاه اند، یا امام جماعت و یا امام جمعه هستند.

آیت الله سید رضا حسینی که خود پس از درک آیت الله بروجردی از محضر آیت الله گلپایگانی، میرزا هاشم لاریجانی و حضرت امام (ره) بهره برده است می گوید عده ای از اهالی شهرری برای امامت مسجد محلشان، از آیت الله گلپایگانی یک روحانی خواستند و ایشان من را معرفی کردند. من هم از قم به شهرری آمدم و تا کنون ماندگار شدم.

در ادامه متن صحبت های خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان را با مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) می خوانید:

مسجد و حوزه امام حسین (ع) در چه زمانی و چگونه تاسیس شد؟

من قبل از انقلاب در مسجد دیگری امامت می کردم که مصائب زیادی داشت. متصدی مسجد شخصی به نام شایسته، آدم شناخته شده ای بود و با تشکیلات ساواک ارتباط نزدیکی داشت. من هر کاری که می توانستم کردم و چهارسال با او مبارزه کردم اما هدایت نمی شد، او ما را خیلی عزیت می کرد. بعد از پیروزی انقلاب در بهشت زهرا نام او دومین اسم لیست ساواک بود که معرفی کردند. حدود 35 سال پیش شخصی به نام مختاری نزد من آمد و گفت که خواب دیده ام که قطعه زمینی را برای ساختن مسجد در اختیارتان می گذارم تا در آن مسجد بسازید. او زمین را واگذار کرد. من هم مسجد قبل را ترک کردم و برای ساخت مسجدی جدید در این مکان دست به کار شدم. ابتدا اینجا بیابان بود و خانه های کمی داشت. در اصل خارج از محدوده بود. با سختی های فراوان این مسجد ساخته شد و به یک مرکز تجمع برای حضور در راهپیمایی های قبل از انقلاب تبدیل شد. ما در اکثر راهپیمایی های تهران و شهرری حضور داشتیم. یادم هست که من در یکی از راه پیمایی ها مقابل کلانتری سخنرانی کردم.

بعد از پیروزی انقلاب ما در کنار مسجد تصمیم به ساخت حوزه علمیه گرفتیم.

با وجود دارا بون حوزه علمیه در شهرری چرا به فکر تاسیس حوزه علمیه افتادید؟

در شهرری فقط مدرسه علمیه برهان وجود داشت که آن را خراب کردند و حوزه علمیه ای به آن صورت نبود بعد حوزه حضرت عبدالعظیم (ع) تشکیل شد که در این بین با ارتباطی که با اساتید قم داشتم تصمیم به تاسیس حوزه علمیه گرفتیم.

از برکات تاسیس حوزه علمیه در این منطقه با توجه به کثرت مدارس و اینکه بسیاری از مدارس دخترانه کسی را برای اقامه نماز ندارند بین حوزه و مدرسه به حمد خدا ارتباط خوبی برقرار شده که با هماهنگی سازمان تبلیغات ظهرها حدود 10 طلبه برای اقامه نماز به مدارس اطراف می روند.

ظرفیت حوزه چند نفر است؟

از آنجا که این مسجد موقوفات ندارد، با توجه به امکانات محدود مالی و کمبود فضای آموزشی و خوابگاه در نهایت می توانیم هر سال به 50 نفر خدمت رسانی کنیم. ما حتی برای اداره امور جاری مانند هزینه آب، برق و گاز مسجد را خودمان پرداخت می کنیم.

هزینه تحصیل طلاب را چگونه تهیه می کنید؟

حوزه علمیه زیر نظر شورای مدیریت قم است و مراجع عظام شهریه طلاب را می پردازند اما نگهداری و سایر مخارج طلاب با ما است که تا به حال خدا را شاکریم که گذشته و امید واریم که با لطف خدا این راه را بتوانیم ادامه بدهیم.

با توجه به حضور اساتید قم آیا سطح آموزش طلاب هنگام ورود هم مورد گزینش قرار می گیرد؟

از طلاب پس از گزینش اولیه هنگام ثبت نام و پس از یک ماه درس خواندن امتحان به عمل می آید. ما نیز آنها را زیر نظر می گیریم و پس از قبولی می توانند در این حوزه به ادامه تحصیل بپردازند. که در نهایت پس از گذراندن پایه هفت برای ادامه تحصیل به قم می روند و جای آنها عده دیگری می آیند.

 

با وجود 30 سال از حیات حوزه علمیه امام حسین (ع) آیا مشکلاتی برای نگهداری و مراقبت از طلاب وجود دارد؟

در حال حاظر نگهداری و مراقبت از 40 یا 50 نفر از جوانانی که فضا ی زیادی برای پر کردن اوقات فراقت آنها وجود ندارد سخت است و ما سعی می کنیم با تشکیل کلاس های اخلاق و تفسیر برای آنها برنامه ریزی کنیم و با بکارگیری از اساتید و بزرگان تا حدی خلاء فضای آموزشی و تفریحی را پر کنیم.

نقش روحانی چقدر در جذب مردم تاثیر دارد؟

روحانی و امام جماعت مسجد در درجه اول باید تقوی داشته باشد. اخلاق و رفتارش خوب باشد. اگر این گونه بود مردم خود به خود جذب می شوند و طبعا به او گرایش پیدا می کنند. به مسجد می آیند، البته مردم نباید خیال کنند که روحانی معصوم است. اگراز یک روحانی خلافی سرزند ازاو روی گردان شوند. پس یک روحانی ابتدا باید رفتار خوبی داشته باشد و برای دیگران الگو باشد.

همچنین باید گذشت داشته باشد و نباید توقعات مادی از مردم داشت. باید دقت داشته باشیم که کارهای که انجام می دهیم و نمازی که می خوانیم برای خدا باشد.

کد خبر 117309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha