به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکوثر، ۱۰ مسجد شگفتانگیز را از سراسر جهان به شما معرفی خواهد کرد که البته، بعضی از آنها را به احتمال زیاد با چشمان خودتان از نزدیک دیدهاید. پس، همراهمان باشید.
مسجد شیخ لطف الله
رابرت بایرن یکبار اظهار داشت که شهر اصفهان در ایران به اندازه کافی زیبا بوده است که با آتن و رم رقابت کند، با اینحال به علت فاصلهی جغرافیایی خود از دنیای غرب، به ندرت در جهان مورد بررسی قرار گرفته است.
مسجد شیخ لطف الله بین سالهای ۱۶۰۲ و ۱۶۱۹ میلادی به فرمان شاه عباس اول و در دوران حکومت او ساخته شد، یک شاهکار معماری و یک فضای چند کارکردی که در آن کاروانسرای سلطنتی، حمام، ضرابخانه سلطنتی و یک بیمارستان نیز وجود دارد.
به نظر میرسد که بیشتر ایرانیها این مسجد را از نزدیک دیدهاند و از اعجاز معماری آن متحیر شدهاند.
مسجد آق سنقر
این مسجد که قدمت آن به قرن چهاردهم بازمیگردد، در پایتخت مصر، قاهره، با افتخار ایستاده است.
این مسجد که با کاشیهای مخصوص به سبک عثمانی ساخته شده است، شامل مقبرههای بنیانگذار آن، شمسالدین آق سنقر و فرزندان متعدد وی نیز هست.
مسجدالحرام
مسجدالحرام که در شهر مقدس مکه در عربستان واقع شده است، احتمالاً یکی از مشهورترین مساجد در اسلام است، چراکه در قرآن بهعنوان اولین خانهای که برای عبادت بشریت ساختهشده است، نامگذاری شده است.
این مسجد نه تنها بزرگترین مسجد جهان است، بلکه مقدسترین مسجد جهان نیز به حساب میآید. این مسجد با پوشش 400.800 مترمربعی خود میتواند چهار میلیون نفر را در طی مراسم حج، در خود جای دهد. ایرانیان بسیاری طی به جا آوردن مراسم حج، از این مسجد بازدید کرده و در آن نماز خواندهاند.
مسجدالاقصی
مسجدالاقصی یک سازه خیرهکننده است که چندین بار در طول تاریخ به علت وقوع مکرر زلزله خراب شده و از نو ساختهشده است.
این مسجد، سومین مکان مقدس در اسلام است. هر جمعه، این مسجد با تعداد زیادی از مسلمانان برای برگزاری نماز جمعه پر میشود. در قرآن روایت است که معراج پیامبر از مسجد الحرام به این مسجد بوده است.
مسجد حسن دوم
مسجد حسن دوم بزرگترین مسجد مراکش و هفتمین مسجد بزرگ جهان است که از سال ۱۹۹۳ در ساحل آتلانتیک در کازابلانکا وجود دارد. منارههای آن، بلندترین منارههای جهان است، که ۲۱۰ متر ارتفاع دارد و در بالای آن لیزری قرار دارد که نوری را بهسوی مکه میتاباند.
در داخل این مسجد، دیوارها از مرمر صیقلی ساختهشدهاند و کف شیشهای آن حس راه رفتن بر روی دریا را به بازدید کنندگان منتقل میکند.
مسجد آبی
مسجد آبی که بخشی اساسی از افق استانبول را تشکیل میدهد، ۶ مناره دارد و باید هرکسی که در حال بازدید از این شهر باشکوه است از آن دیدن کند.
این بنا زیر نظر سلطان عثمانی، سلطان احمد اول بین سال ۱۶۰۹ و ۱۶۱۶ میلادی ساخته شد. محوطهی اطراف این مسجد، بسیار زیبا و خیرهکننده طراحی و ساخته شده که زیبایی مسجد را چند برابر میکند. مسجد آبی استانبول در شب نیز زیبایی مخصوص به خودش را دارد.
مسجد عبودیه Ubudiah
مسجد Ubudiah در شهر سلطنتی کوالالامپور قرار دارد و بهعنوان زیباترین مکان پرستش در مالزی شناخته میشود. این برج متشکل از چهار مناره و یک گنبد طلایی است که توسط معمار انگلیسی Benison Huback Arthur در زمان سلطنت سلطان ادریس شاه اعظم بنا شده است.
سلطان نذر کرده بود که پس از بهبودی از یک بیماری، یک مسجد زیبا و بزرگ بسازد. امروزه، این مسجد نماد افتخار بزرگی برای همهی مسلمانان ساکن در در ایالت پراک است.
مسجد وزیر خان
مسجد وزیر خان در قرن هفدهم در شهر لاهور پاکستان بنا شد و یکی از مهمترین نمادهای این شهر محسوب میشود.
مسجد هم در داخل و هم در بیرون، با نقاشی و کاشی کاریهای زیبا به رنگهای آبی، سبز، نارنجی، زرد و بنفش تزیینشده است. منطقهای که مسجد در آن واقع شده است نیز یکی از شگفتانگیزترین نقاط در لاهور است.
مسجد جامع کوردوبا
مسجد کوردوبا در جنوب اسپانیا قرار گرفته و یکی از بهترین نمونههای معماری مغربی است.
اگرچه این ساختمان در اصل یک کلیسای کاتولیک قرن ششمی بوده، اما زمانی که جهان اسلام در قرن هشتم اسپانیا را نیز در بر گرفت، تبدیل به یکی از ۳۰۰ مسجد اروپایی شد که میتوانست با مساجد قسطنطنیه و دمشق رقابت کند.
مسجد شیخ زائد
پایتخت امارات متحده عربی موطن یک مسجد درخشان سفید است که بزرگترین فرش دستباف جهان (بافته شده در ایران) را در زیر پای نمازگزارانش پهن کرده است و مجهز به یک لوستر کریستال ۱۲ تنی نیز هست.
مسجد شیخ زائد بازتابی از مذهب خانوادهای سلطنتی است. با مجموع ۸۲ گنبد و بیش از ۱۰۰۰ ستون، زیبایی بینظیر مسجد توسط استخرهایی که اطراف آن را احاطه کردهاند، چشمنوازتر هم میشود.
نظر شما