به گزارش خبرگزاری شبستان، مشیانه حدادی، رییس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور گفت: در اسفندماه هرسال نظام سلامت کشور با هماهنگی های بین بخشی معاونت های بهداشتی و درمانی دانشگاه های علوم پزشکی سراسرکشور، اطلاعات و مشخصات آسیب دیدگان این حوادث را در تمامی مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسرکشور ثبت و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
وی افزود: مشابه چندین سال گذشته درسال 1389 نیز، گروه جوان و نوجوان، بیشترین قشر آسیب پذیر در این نوع حوادث بودند. گروه 15تا 24 سال بیشترین گروه سنی آسیب پذیر بودند و بیش از 32 درصد آسیب دیدگان دانش آموز بودند.
وی تصریح کرد: فراوانی حوادث مربوط به آتش بازی شب چهارشنبه پایانی سال در جنس مذکر حدود 4 برابر جنس مونث بود.
حدادی ادامه داد: زخم، پارگی و بریدگی شایع ترین نوع آسیب در سال 1389 بود و سوختگی درجه یک و خراشیدگی و ساییدگی در رتبه های بعدی قرار داشتند.
رییس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور گفت: به طور متوسط در حدود 90% حوادث در منطقه شهری رخ داد و از نظر محل وقوع حادثه کوچه و خیابان بیشترین محل وقوع حوادث بود.
رییس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور خاطرنشان کرد: از نظرنوع مادۀ محترقه مصرفی، ترقه بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده که در نزدیک به 46درصد از محل های توزیع (دستفروش ها) خریداری شده است.
حدادی بیان کرد: درسال گذشته، 1/48 درصد حین بازی با مواد محترقه، 8/21 درصد حین گذر به صورت عابر پیاده، 8/11 درصد حین تماشا،2/4 درصد حین پریدن از روی آتش، 7/2 درصد حین تهیه و ساخت مواد مذکور ،6/1درصد حین انجام وظیفه دچار آسیب شده ودر بقیه موارد، نوع فعالیت مشخص نبود.
به گفته وی، شایع ترین ناحیه آسیب در مصدومین خدمت رسانی شده در اورژانس بیمارستان ها به علت حوادث مرتبط با آتش بازی شب چهارشنبه پایانی سال به ترتیب دست (3/37 درصد) و چشم (29 درصد) بود. این درحالی است که در آمار اورژانس پیش بیمارستانی(115) که تنها مربوط سه شنبه 24 اسفند بود، اول چشم (35%)و سپس دست(27%) شایع ترین ناحیه آسیب گزارش شد.
وی تأکیدکرد: از کل تماس های مردمی مرتبط بامصدومین شب چهارشنبه پایانی سال 60 % در محل درمان شدند و 40% توسط آمبولانس به بیمارستان ها اعزام شدند.
شایان ذکر است، سال قبل در آمار، 5 مورد حادثه منجر به فوت و 18 مورد منجر به معلولیت از اورژانس های بیمارستانی گزارش شد. این درحالی است که همکاران اورژانس پیش بیمارستانی 3 مورد فوت پیش از رسیدن تکنسین ها به صحنه حادثه گزارش نمودند. درسال قبل 16 درصد مصدومین بستری و مابقی درمان سرپایی شدند. مشابه سالیان گذشته بیشترین فراوانی رخداد حوادث فوق در اسفندماه و مربوط به شب آخرین چهارشنبه سال یعنی سه شنبه 24 اسفند (1588 مورد) بود.
پایان پیام/
نظر شما