به گزارش خبرگزاری شبستان، رحیم مخدومی، دبیر اجرایی جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 امروز در نشست خبری که به منظور تشریح اهداف و جزییات این جشنواره برگزار شد،خود از نویسندگان گفت: با توجه به اینکه بیش از 4 ماه از آغاز این حرکت علوی سپری نشده، قالبا فراز و نشیب اطلاعرسانی این اقدام مردمی در سایتها و خبرگزاریها و مطبوعات منعکس شد و در حال حرکت به سوی فاز اول این حرکت و جمعبندی هستیم.
مخدومی عنوان کرد: نکتهای مهم که ما را در آغاز این حرکت و انگیزه جدی کرد تا با عزم و اراده به سوی این اقدام فرهنگی حرکت کنیم این بود که دفاع مقدس را مردم آفریدند پس ادبیات آن هم باید مردمی باشد. آشتی دادن هنر و مردم و ورود هنر به کوچه بازار و خانه مردم و تعامل با توده مردم و هنر از خصیصه انقلاب اسلامی است، انقلابی که برخواسته از توده مردم است.
وی با اشاره به اجرایی شدن این جشنواره گفت: یکی از عمدهترین فعالیتها در این حوزه این بود که جشنواره به سوی اصل خود حرکت کند تا طبیعت و اصالت خود را بیابد، بر این اساس جشنواره را آغاز کردیم. نکتهای که در کنار این امر حائز اهمیت است این که خواص جامعه هم به این اصل بیشتر پیببرند و در این راستا ایفای نقش کنند.
دبیر اجرایی جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 اظهار داشت: نویسندگان متعهد کشور جزء خواص طرفدار حق تلقی میشوند و این احساس وجود دارد که اینان بتوانند با احساس و اولویتهای مردم همدردی داشته باشند، یکی از اولویتها و دغدغه مردم در سال گذشته که با اعتقاد و زندگی آنان نیز گره خورده بود موضوع فتنه پس از انتخابات دهم بود و در این میان هیچ نخبه و خواص طرفدار مردم وجود ندارد که دامن خود را از این موضوع کنار کشد چون این امر گریبان مردم را گرفته بود.
به گفته دبیر اجرایی این جشنواره، فتنه سال 87 ،10 سال زمان برد تا ما به سال 88 رسیدیم. در این 10 سال نقشی که خواص باید ایفا میکردند اجرایی نشد و این علامت سوال همواره بود که چرا کاری انجام نمیشود، اما در این مسیر نمیتوان منتظر دستگاهها و ارگانها و سازمانها بود چرا که این امر حرکتی مردمی میطلبد و در وادی هنر و ادبیات باید با این خصیصه چارهای اندیشیده شود.
وی افزود: این غفلت 10 ساله ما را بر آن داشت تا آستینها را بالا زده عزم خود را جزمتر کنیم و هرچه در این مسیر بیشتر پیش رفتیم به اهمیت کار بیشتر پی بردیم.
وی با اشاره به زمان ارائه فراخوان عنوان کرد: به نسبت دامنه کار و عناوین فراخوان موضوع گسترده شد، در این راه فاصله زمانی محدودیت در ارسال آثار را در انحصار 88 نگنجاندیم و اعلام کردیم که از فتنه سال 78 تا 88 هرکدام از افراد شرکتکننده میتوانند در این حیطه داستان یا خاطره بنویسند.
مخدومی ادامه داد: این اقدام در ابتدای مسیر با یک جرقه آغاز شد، اما فراتر از انتظار ما پیش رفت، چرا که بسیاری افراد به یاری ما آمدند حتی برخی وبلاگ شخصی داشته و اطلاعات ما را لینک میکردند.
وی ادامه داد: در ابتدا اعلام شده بود که با بضاعت یک موسسه شهرستانی حرکت کردهایم، اما قصد انجام کارهای بزرگ را داریم؛ خیز برداشته تا چند جلد کتاب را منتشر کنیم، و در کنار آن از هنرمندانی که آثاری ارسال کردهاند تجلیل کنیم.
وی درباره آثار ارسالی به دبیرخانه عنوان کرد: حدود 200 دریافتی به دبیرخانه در قالبهای مختلف داشتیم، بخش کمی از اینها هم اظهار نظرهای مثبت و منفی ارسال شده را تشکیل میداد، از مجموع آثار حدود 150 اثر در قالب مینیمال، داستان کوتاه و خاطره به دست ما رسید، از این تعداد که از سوی داوران (به جز بخش خاطره) بررسی شد بنا به ضرورت تنها به داستانها پرداختیم از این رو مراسم روز جمعه اختصاص به اختتامیه جشنواره در بخش داستان دارد.
مخدومی با اشاره به خروجی جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 یادآور شد: دو کتاب خروجی گام ابتدایی ما با موضوع داستان خواهد بود، اما در خصوص خاطره پرونده همچنان باز است، کما اینکه با روند جشنواره و انگیزهای که در ادامه جشنواره پیدا شد تصمیم بر آن شد پرونده داستان هم مفتوح بماند.
وی افزود: مهمترین انگیزه جشنواره ثبت آثار و ارایه آنها به مخاطبان بود، بنابراین به کتاب اهمیت فراوانی میدهیم و امیدواریم آثار در کتب متعدد منتشر شود.
وی با اشاره به اختتامیه مراسم جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 در شهر ورامین اظهار داشت: این مراسم روز جمعه 24 دی ماه در شبستان مطهر امامزاده جعفر پیشوا برگزار میشود.
وی با اشاره به انتخاب شهرستان ورامین گفت: این مراسم به دلیل روحی که متناسب با فضای جشنواره مردمی ما دارد در ورامین برگزار میشود، در عین حال با توجه به اینکه خطاب ما به نویسندگان متعهد به عنوان عماران فرهنگی انقلاب بود، سالروز شهادت عمار یاسر را برای انجام این مراسم برگزیدیم.
وی ادامه داد: در این مراسم نگاهی از موضع مردم به پیشکسوتان داستاننویسی انقلاب و دفاع مقدس خواهیم داشت و قرار است این بار از زبان مردم و از جانب مردم از خادمان فرهنگی تجلیل کنیم و در این برنامه یکی از این شاخصهها انتخاب شده و در روز پایانی جشنواره این فرد به عنوان نماینده داستاننویسان پیشکسوت انقلاب و دفاع مقدس مورد تجلیل مردمی قرار خواهد گرفت.
مخدومی در ادامه با اشاره به اینکه باب جمعآوری خاطره و داستان باز است، گفت: زمان نهایی برای جمعآوری خاطره و داستان انتخاب نشده، اما در این راستا 10 جلد کتاب در زمینه خاطره تالیف و جمعآوری شده است.
وی با اشاره به مراسم روز جمعه و اختتامیه جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 افزود: در مراسم اختتامیه جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 آئین رونمایی از کتب مجموعه داستان برگزیده را خواهیم داشت، اما خاطرات همچنان ادامه دارد و طی مراسم خاص دیگری از خاطرات نیز رونمایی میکنیم.
وی با اشاره به داستانهای جشنواره داستان و خاطره فتنه 88 ادامه داد: مجموعه داستانها با نام یکی از عناوین برجسته که از جذابیت بیشتری برخوردار است انتخاب و تحت آن نام منتشر میشود.
مخدومی در خصوص خاطره هم افزود: در خصوص خاطره عنوان کلی مطرح نمیشود چرا که هرکدام در سطح متفاوتی به خاطرات پرداختهاند مثلا سطح خیابان و درگیریهای خیابانی اما کتب بعدی به فضای متفاوتی از فتنه وارد میشوند همانند خاطرات ستادی، خاطرات، حوزه فکر، مطبوعات، حوزه رسانهها که هر کدام عنوان سطحی از خاطرات خواهند بود.
وی با اشاره به نفرات برگزیده اضافه کرد: در بخش داستان 10 نفر به عنوان برگزیده انتخاب میشوند و هر یک، یک سکه تمام بهار آزادی دریافت خواهند کرد، هرچند سطح جایزه پایین است اما ویژگی مردمی بودن با این میزان جایزه تناسب دارد.
این خاطره نویس دفاع مقدس، با اشاره به نکته مهمی در خاتمه سخنان خود ابراز داشت: فتنه 88 پایتخت، مردم ورامین را بر آن داشت تا با تاسی از پدران خود در خرداد 42 که با پای پیاده به سوی تهران حرکت کردند در 9 دی 88 مردم از پیشوای ورامین پیاده به سوی ورامین حرکت کردند این اتفاق در این روز ماندگار شد
.پایان پیام/
نظر شما