مساجد در تعالیم دینی همواره به عنوان پایگاه قرآن کریم معرفی شده اند

دولتی گفت: ما در تعالیم دینی خود مساجد را به عنوان پایگاه قرآن کریم میدانیم و این موضوع از صدر اسلام تا به حال شکل گرفته است چرا که مساجد در گذر زمان تبدیل به محل فرهنگی، اجرایی و عملیاتی حکومت اسلامی بوده است.

دکتر کریم دولتی معاون پژوهش شورای عالی قرآن کریم صدا و سیما جمهور ضمن حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل شدن مساجد به عنوان پایگاه قرآن گفت: ما در تعالیم دینی خود مساجد را به عنوان پایگاه قرآن کریم میدانیم و این موضوع از صدر اسلام تا به حال شکل گرفته است چرا که مساجد در گذر زمان تبدیل به محل فرهنگی و اجرایی و عملیاتی حکومت اسلامی بوده است.

وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بسیاری از مسائل فرهنگی و قرآنی در مساجد حل و فصل شد بر این اساس مردم برای برگزاری جلسات قرآن به مساجد می‌رفتند و تعلیمات اولیه خود را پس از آنکه در منزل و خانواده فرا می گرفتند با حضور در جلسات قرآن مساجد به آنها تداوم می بخشد.

وی افزود: بهره‌مندی از مساجد به عنوان یک پایگاه قرآنی تا سال ها ادامه داشت و با فراز و نشیب‌های متعددی مواجه شد اما به واسطه شکاف های فرهنگی بی توجهی مسئولین و گاهی فعالیتهای عمدی، قرآن از مساجد فاصله گرفت و فعالیت های قرآنی نیز از این مکان مقدس خارج شدند و در موسسات و نهادهای قرآنی به فعالیت پرداختند.

دولتی عنوان کرد: این امر موجب شد تا دو عنصر هم‌افزایی یعنی فعالیت های قرآنی و مساجد از هم فاصله بگیرند و جلسات قرائت قرآن، تفسیر و تدبر در آیات الهی گاهی در فضاهای خارج از مساجد برگزار شد از طرفی نیز قشر نوجوان که پایه‌گذار پیشرفت مساجد هست از این مکان مقدس فاصله گرفتند.

 

معاون پژوهشی شورای عالی قرآن تصریح کرد: مقام معظم رهبری با تاکید بر مساجد به عنوان پایگاه قرآنی دست روی نقطه مهم و حساسی گذاشتند به گونه‌ای که اگر بخواهیم در مسائل فرهنگی جامعه اثر گذار باشیم چاره ای نداریم تا میان دو موضوع قرآن و مساجد پیوند عمیق ایجاد کنیم.

وی با اشاره به میزان استقبال قرآن آموزان و علاقه مندان به جلسات قرآن کریم در مساجد گفت: مساجدی که هیئت امنا و ائمه جمعه با برگزاری جلسات قرآن همراه و همگام باشند، جلسات با شور و شوق بیشتری برگزار و این حلقه های قرآنی جدی‌تر در نظر گرفته می شود اما در مساجدی که اهتمام و عزمی برای درس قرآن وجود ندارد استقبال به اندازه کافی نیست.

 

 دولتی با اشاره به نقش کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در تبیین منویات مقام معظم رهبری برای تبدیل شدن مساجد به عنوان پایگاه عنوان کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد می‌توانند در تبدیل شدن مساجد به پایگاه قرآنی نقش بسزایی داشته باشند چرا که این کانون ها هم اکنون در مساجد کشور فعال هستند و از ظرفیت های جوان و بالقوه برخوردار خواهند بود از طرفی نیز می توان از ارتباط میان مساجد با مدارس کشور بهره مند شد به گونه‌ای که که نوجوانان علاقمند به زمینه های قرآنی در جلسات قرآن مساجد جذب می شوند.

 

 وی خاطرنشان کرد: علیرغم آنکه وظیفه اصلی نظام آموزش و پرورش ما تعلیم و تربیت است می توان بخشی از تعالیم جانبی را در مساجد به عنوان فعالیت های فرهنگی امتداد داد خوشبختانه بسیاری از ائمه جمعه ضمن حضور در مدارس به اقامه نماز می پردازند و این ارتباط هم اکنون وجود دارد. برای تبدیل شدن مساجد به پایگاه قرآنی بسیاری از سازمان ها از جمله وزارت ارشاد و امور مساجد، سازمان اوقاف و امور خیریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند کمک شایانی کنند.

 

 

 

کد خبر 1169080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha