مسجدالاقصی متعلق به تمام مسلمانان جهان است/ رژیم صهیونیستی مصوبه یونسکو درخصوص مسجد را نادیده می گیرد

«شیخ عمر الکسوانی»، مدیر مسجد الاقصی درگفتگو با العالم اظهار داشت: بر اساس مصوبه یونسکو، حفاری در باب المغاربه، میدان المعاربه و کاخ های اموی ممنوع است، اما رژیم صهیونیستی این مصوبه و قطعنامه های بین المللی را نادیده گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شبکه خبری العالم به مناسبت روز جهانی قدس میزبان «شیخ عمر الکسوانی»، مدیر مسجد الاقصی بود و با وی درباره تدارکات ماه رمضان و پذیرش ده ها هزار نفر که در این ماه مبارک خود را از کرانه باختری، فلسطین یا غزه – اگر رژیم صهیونیستی اجازه دهد - به این مسجد مبارک می رسانند و حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به این مسجد و امکانات اداره اوقاف اسلامی در این ماه پر برکت به رغم همه مشکلاتی که رژیم صهیونیستی ایجاد کرده، گفتگو کرده است.

 

صهیونیست‌ها به دنبال متشنج کردن اوضاع هستند

 

العالم : آیا مسجد الاقصی در حال حاضر به خصوص در این ماه مبارک، شرایط متفاوتی را در مقایسه با زمان های دیگر پشت سر می گذارد؟

 

عمر الکسوانی: هدف از حملات و اقدامات تحریک آمیز عناصر افراطی صهیونیستی، متشنج کردن اوضاع است، ما دولت اشغالگر را مسئول این حملات می دانیم. این رژیم از حملات عناصر افراطی حمایت می کند و امکانات لازم را برای آنها فراهم می کند. نمونه این حمایت را در اقدامات تحریک آمیز الغفیر، عضو افراطی کنست دیدیم؛ در این بین اوقاف هم باید مسئولیت خود را بپذیرد زیرا این اداره بیش از هر مرجعی در قبال حملات صهیونیست های افراطی مسئولیت دارد.

 

مسجد الاقصی، شهرک قدیمی و قدس در محاصره هستند و اهالی کرانه باختری – که بین 45 تا 40 سال سن دارند – از ورود به مسجد الاقصی منع شده اند و این نشان می دهد که در این ماه باید منتظر تنش های بیشتری باشیم.

 

ما معتقدیم که باید تدابیری برای جلوگیری از این قبیل حمله اندیشیده شود تا شدت تنش فروکش کند؛ رژیم اشغالگر مدعی است که در این ماه خواستار برقراری آرامش در داخل قدس و مسجد الاقصی است.

 

ما شاهد تنش و ناآرامی در مسجد الاقصی و قدس هستیم و از خدا می خواهیم این ماه مبارک را ماه امنیت و آرامش برای همه مسلمانانی قرار دهد که می توانند به مسجد الاقصی بروند و با امنیت و آرامش در داخل مسجد، عبادت کنند.

 

ماه رمضان ماه قدس است

 

العالم: آیا بین ادعاهای رژیم اشغالگر که حرف از ایجاد تسهیلات می زنند و در عمل مانع ورود صدها هزار نمازگزار به مسجد الاقصی می شوند و از سوی دیگر دست گروه های افراطی یهودی را برای ورود به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان باز می گذارد، تضادی وجود ندارد؟

 

عمر الکسوانی: ما مسجد الاقصی را مسجد مسلمانان می دانیم و هیچ کس را در آن شریک نمی دانیم. حتی یک سانتیمتر از کل مساحت این مسجد قابل تقسیم یا شراکت نیست. لذا طبیعی است که مسلمانان در این ماه مبارک از سراسر فلسطین و دیگر نقاط جهان به مسجد الاقصی بیایند و این یک موضوع طبیعی و بدیهی است. زیرا این مسجد در متن اعتقادات مسلمانان است و ماه رمضان هم ماه مسجد الاقصی و ماه قدس است و همه اقدامات رژیم صهیونیستی به خاطر حوادثی است که در تل آویو رخ داده است. بنابراین ما در روزهای آینده هم باید منتظر تنش ها و ناآرامی های بیشتری باشیم.

 

تمام ادعاهای رژیم صهیونیستی و رسانه های وابسته به این رژیم، صرفا فریبکاری است. آنچه که در عالم واقع می بینیم، استقرار گسترده پلیس رژیم و ایجاد موانع و ایستگاه های بازرسی بیشتر و تعیین محدوده سنی برای ورود افراد به مسجد الاقصی است. ما در ماه رمضان هستیم و این ماه متعلق به مسلمانان است. پس طبیعی است که شاهد حرکت مسلمانان به سمت این مسجد باشیم. آنچه که غیر طبیعی است هجوم صهیونیست های افراطی به این مکان مقدس است. زیرا همانطور که گفتیم مسجد الاقصی حق مسلم مسلمانان و غیر قابل تقسیم و شراکت است.

 

مسئولیت حفاظت از مسجد الاقصی با اداره اوقاف اسلامی است

 

العالم: بیشترین آسیب ناشی از اقدامات اشغالگران در مسجدالاقصی، متوجه اداره اوقاف اسلامی است. حذف محافظان مسجد الاقصی توسط اشغالگران، و همچنین کنترل رژیم صهیونیستی بر کار آنها و سایر امور ایشان، جلوگیری از مرمت مسجد الاقصی و ممانعت از ورود هرگونه وسیله جهت تسهیل کار محافظان و کارگران مسجد الاقصی، به اداره امور مسجد الاقصی توسط اداره اوقاف آسیب می رساند. نظر شما در این باره چیست؟ این آسیب را چگونه توصیف می کنید؟ در حالی که اداره اوقاف اسلامی، اولین و آخرین مسئول این مکان پاک و مقدس است؟

 

عمر الکسوانی: باوجود همه موانعی که اشغالگران برای اداره اوقاف و نظارت آنها گذاشته‌اند، متولی امورات مسجد با اداره اوقاف است. ما این را سیاست مداخله، سلطه گری و دخالت در امور اداره اوقاف اسلامی می دانیم.

 

ما می گوییم اداره اوقاف اسلامی که وابسته به وزارت اوقاف اردن و آل هاشمی است، نقش خود را در داخل مسجد الاقصی انجام می دهند و علیرغم همه مشکلات و موانع، این نقش را ایفا می کنند. این مانع تراشی ها، ما را از انجام وظیفه در قبال مسجد الاقصی، باز نمی دارد. آنچه از ما به عنوان مسئول در داخل مسجد الاقصی خواسته شده است، را انجام می دهیم تا به وظیفه خود در قبال مسجد الاقصی عمل کنیم و با وجود همه این موانع، ما همه کارها را انجام می دهیم.

 

اخراج ها و دستگیری هایی که در مورد برخی از محافظان مسجد الاقصی رخ داده است، ما را از ادای وظیفه برای انجام مأموریت خود در داخل مسجد الاقصی باز نمی دارد، اما امروز اداره اوقاف در حال آماده سازی مسجد برای استقبال ماه مبارک رمضان است. از خداوند متعال خواستاریم که هیچ مانعی بر سر راه کار آماده سازی مسجد نباشد تا بتوانیم در این ماه مبارک از بیشترین تعداد ممکن از نمازگزاران، در مسجد الاقصی پذیرایی کنیم.

 

افزایش تعداد خادمان مسجدالاقصی

 

العالم: گزارشی از وضعیت آماده سازی مسجد الاقصی توسط اداره اوقاف اسلامی با وجود این همه مانع تراشی های رژیم اشغالگر اسرائیل به ما بدهید؟

 

عمر الکسوانی: اداره اوقاف اسلامی با آمادگی کامل برای پذیرایی در این ماه مبارک ، در حال تدارک برنامه های دروس دینی در داخل نمازخانه ها، از نماز صبح تا نماز عصر و همچنین نماز تراویح است. ائمه جماعت انشاالله نماز تراویح را با مردم، با کمک مکبّرها و حافظان قرآن خواهند خواند و تعداد امام جماعت هایی که بعد از نماز صبح، بعد از افطار، و بعد از نماز عشاء، نماز تراویح را با مردم اقامه می کنند، افزایش یافته است. این گزارش بخش تبلیغ و ارشاد اداره اوقاف اسلامی است.

 

اما گزارش مربوط به بخش حراست؛ در بخش حفاظت نیز تعداد خادمان مسجد را زیادتر کرده ایم مخصوصاً برای ساماندهی صف های نماز، جداسازی مردان از زنان، ارائه خدمات به نمازگزاران، راهنمایی همه نمازگزاران، آموزش به نمازگزاران پیرامون مکان‌هایی که در آن حضور دارند و به اذن خداوند متعال، نماز می خوانند.

 

و بخش غبارروبی نیز روزانه بعد از هر نماز، به خصوص بعد از نماز عشاء و قبل و بعد از نماز صبح، با نظافت فرش‌ها و عطر افشانی آن و مرتب کردن قرآن کریم و سایر کتاب‌ها در قفسه ها، اقدام به نظافت مساجد مسقف و فرش‌های آن می نماید، به طوری که مسجدالاقصی همیشه برای پذیرایی از بیشترین تعداد ممکن از نمازگزاران آماده باشد.

 

علاوه بر اینها بخش نظافت اداره اوقاف، در ماه مبارک رمضان با یک پیمانکار قرارداد بسته است زیرا نمازگزاران در ماه مبارک رمضان به تعداد زیاد و همراه با افطار خود به مسجد می آیند. رعایت بهداشت غذا، جمع آوری باقیمانده غذاها و نظافت صحن های مسجدالاقصی بعد از صرف افطار و تمیز و آماده سازی صحن ها برای نمازگزاران بعدی به عهده این بخش است.

 

مسجد الاقصی با تمام مساحتش، یک نمازخانه ای بزرگ است یعنی از هر دری وارد شوید، وارد مسجد الاقصی شده اید و می توانید در صحن‌ها، فضای باز و حجره هایش نماز بخوانید، تمام مساحت زمین اینجا، جزء مسجد مقدس الاقصی است و ثواب نماز خواندن در آن بنا به فرمایش رسول خدا (ص) برابر با پانصد نماز در سایر مساجد است.

 

اداره اوقاف اسلامی تمامی سرویس های بهداشتی را در تمامی ورودی ها از باب السباط، باب حطه، باب فیصل، باب مجلس و باب القطانین، تجهیز و بازسازی کرده است تا به نمازگزارانی که از نقاط دور برای وضو گرفتن می آیند خدمات ارائه دهد و بتوانند تجدید وضو کنند و همچنین خدمات بهداشتی و درمانی اوقاف، با کمیته های بهداشت، درمان و پزشکان توافق کرد که چندین چادر صحرایی و نیز درمانگاه صحرایی در داخل صحن های مسجدالاقصی برپا کنند تا به مداوای نمازگزاران نیازمند به درمان بپردازند و هر گونه اقدام اورژانسی که می توانند داخل مسجد مبارک الاقصی انجام دهند. بیش از 14 انجمن در این ماه مبارک به صورت داوطلبانه آمده اند، ما آنها را سازماندهی کردیم تا تمام تجهیزات پزشکی را وارد کرده و چادر بزنیم، تا به طور ویژه در روزهای جمعه و ده روز آخر ماه مبارک رمضان، جهت حفظ سلامتی نمازگزارانی که از سراسر فلسطین و از سراسر جهان به مسجد الاقصی می آیند، خدمات ارائه کنیم.

 

همچنین برگزاری جلسات هماهنگی و سازماندهی کمیته های پیشاهنگی و داوطلب به منظور کمک به خدّام مسجد الاقصی در مرتب کردن صفوف نمازگزاران و هدایت نمازگزاران به سمت مکان هایی که باید نماز بخوانند.

 

این اقدامات یک ماه پیش توسط اداره اوقاف اسلامی انجام شد. این کارها را برای مسجدالاقصی ساماندهی کرد و درها و ورودی ها را شماره گذاری کرد تا دسترسی نمازگزاران به یکدیگر آسان باشد. به ویژه کسانی که تازه به مسجد الاقصی می آیند و آن را نمی شناسند تا نمازگزاران پس از خروج از قسمت های زنانه و مردانه، به راحتی یکدیگر را پیدا کنند، مخصوصاً در روزهای جمعه، ده روز آخر و شب قدر که شلوغ‌تر است، این اقدامات را اداره موقوفات به اذن خداوند متعال، برای استقبال از این ماه مبارک انجام داده است.

 

رژیم صهیونیستی مصوبه یونسکو را نادیده گرفته است

 

العالم: درخصوص هویت تاریخی مسجدالاقصی لطفا توضیحاتی را ارائه کنید.

 

عمرالکسوانی: پروردگار متعال مسجدالاقصی را در آیه شریفه سوره اسراء اینگونه توصیف کرده است که منزه است پروردگاری که بنده خود را شبانه از مسجدالحرام به مسجدالاقصی برد که آن را مبارک گرداندیم تا از آیات خود به او نشان دهیم که او شنوا و بیناست.

 

این منطقه ای است که در زمان حضرت آدم علیه السلام و پیامبران دیگر مشخص شد و پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم به عنوان خاتم پیامبران نیز در شب اسراء و معراج آن را مشخص فرمودند، تمام اینها نشان دهنده آن است که اسلام، پایان دهنده رسالت‌هاست و مسجد الاقصی حق مسلم مسلمانان از زمان معراج پیامبر تا زمانی است که خداوند آن را به آنکه بخواهد ارث دهد.

 

مساجد سقف دار آن قبلی، قديم، مروانی، براق وباب الرحمه است.صحن، دیوان‌ها، اتاق های اوقاف، دفاتر اداره اوقاف بخشی از مساحت مسجد است که تا قبل از اشغال فلسطین توسط انگلستان اینگونه بود لذا هر آنچه در آن است از زمین تا آسمان، متعلق به مسلمانان است به همین دلیل غیرقابل تقسیم یا مشارکت است.

 

حتی مسجد براق و کاخ های اموی نیز بخشی از آن است، بر اساس مصوبه یونسکو، حفاری در باب المغاربه، میدان المعاربه و کاخ های اموی ممنوع است، اما رژیم صهیونیستی این مصوبه و قطعنامه های بین المللی را نادیده گرفت و از یونسکو خارج شد و واقعیت تلخی را بر مسجد الاقصی و قدس شریف تحمیل کرد.

 

مسجدالاقصی متعلق به تمام مسلمانان جهان است

 

العالم: پیام شما به ملت‌های عربی و اسلامی در این ماه مبارک در سایه تحولات منطقه و همچنین تلاش‌های اشغالگران اسرائیلی برای تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی چیست؟

 

عمرالکسوانی: پیام ما دو بخش دارد، اولی برای مردم فلسطین است که می توانند در این ماه مبارک به مسجد الاقصی سفر کنند و در این ماه برای عبادت در آن حضور یابند، ماه نماز، روزه، نماز شب، صدقه، عبادت و خیر در این مکان مبارک که خداوند متعال از هفت آسمان به آن برکت داده است.

 

پیام دیگر ما به حکام جهان عرب و اسلام است مبنی به اینکه مسئولیت خود را در قبال مسجد مبارک الاقصی انجام دهند، ارتباط ما با این مسجد، ملی نیست بلکه عقیدتی است، و این موضوع در آیه کریمه سوره اسراء که می فرماید: «سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ» و همچنین احادیث پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله که به آن اشاره شده است.

 

ارتباط ما با مسجدالاقصی بر این اساس است که هر شخصی که در آن نماز بخواهد در آن حق دارد و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نیز این را تایید فرموده اند.

 

از سوی دیگر ما بر اساس حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله معتقدیم که اشخاصی که در اطراف مسجد الاقصی زندگی می کنند و نسل های آنان که به این مسجد می روند، در آن سهیمند، ارتباط مسلمانان و اعراب با آن نیز ارتباطی عقیدتی است پس نسبت به آن مسئولیت عقیدتی دارند، مسجد الاقصی فقط متعلق به مردم فلسطین یا اردن به عنوان کلیددار آن نیست بلکه متعلق به تمام مسلمانان جهان است.

کد خبر 1168773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha