کشف حدود 10 کتیبه هخامنشی در همدان

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: حدود 10 کتیبه هخامنشی در شهر تاریخی همدان کشف شده است.

اسدالله بیات، مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، از بررسی و شناسایی آثار تاریخی این استان برای ثبت در فهرست میراث ملی خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: این استان از لحاظ وسعت و تنوع پتانسیل های گردشگری از مهم ترین مناطق کشور بوده و از لحاظ قدمت آثار باستانی کم نظیر است.

 
وی با بیان اینکه پس از بررسی کارشناسان و متخصصان، آثار واجد شرایط برای ثبت در فهرست میراث ملی معرفی می‌شوند، اضافه کرد: مرکز این استان شهر باستانی و کهن همدان است که هر دو بنای آن را در سده هشتم پیش از میلاد در دوران مادها  ‌است.

 

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: حدود 10 کتیبه هخامنشی در شهر تاریخی همدان کشف شده است.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین شهرهای همدان، ملایر و زبان اکثریت مردم فارسی است، تصریح کرد: به‌علت همجواری با استان‌های لرستان، کردستان و زنجان گویش‌هایی از زبان‌های لری، کردی و ترکی در این استان وجود دارد.
 

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: مهم ترین آثار باستانی دوره مادها در ایران و کشف نزدیک به ده کتیبه هخامنشی در همدان است و همین امر، این منطقه را از لحاظ پژوهش های باستان شناسانه بسیار حائز اهمیت کرده است.

 

وی گفت: غار علی‌صدر، مجسمه شیرسنگی، شهر باستانی هگمتانه، کتیبه‌های گنجنامه، گنبد علویان، برج قربان، مسجد جامع همدان، آرامگاه استر و مردخای، پیامبر بنی‌اسرائیل حضرت حیقوق نبی(ع)، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه عارف قزوینی، آرامگاه باباطاهر و ارگ باستانی نوشیجان ملایر از آثار تاریخی استان همدان هستند.

وی تصریح کرد: استان همدان دارای یک هزار و 700 اثر تاریخی،فرهنگی و اکوتوریستی است که سالیانه میزبان بیش از 2 میلیون گردشگر داخلی و خارجی می باشد.

وی، برجسته ترین صنعت دستی استان را سفالگری و سرامیک سازی عنوان کرد و اظهار داشت: مرکز عمده آن لالجین در 25 کیلومتری شهر همدان است که پیشینه سفال سازی در لالجین نزدیک به 700 سال برآورد شده است.

پایان پیام/ 

کد خبر 116850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha